Manere

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 03 Ian 2008, 21:15

Luci scrie: Referitor la inelele zburatoare precum Olandezul Zburator, intotdeauna dau probe
Luci scrie: Ene i-a pus inelele. Bogdan i-a facut cadou lanseta varului sau Dan Vasilescu - alias Danoc aici pe forum. Dan a pescuit anul trecut in aintrenamente si apoi in concursul de la belis anul 2006. In timpul concursului, practic la doua max 3 zile dupa ce a primit lanseta , i-au picat inelele.
Logic ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Deci a pescuit cu ea cu un an inainte si apoi la maxim 3 zile .... :lol: :lol: :lol: :lol:

Acum cu siguranta au inteles toti si cu astfel de probe … pe mine unul m-ai convins ! :lol:
Luci scrie: da, si eu m-am spart de ras!
:lol:

Dar nu mai mult ca mine acuma ! Esti culmea de hajos !

pt tine Luci lord al inelului zburator din simpla curiozitate si la modul cel mai serios am o singura intrebare la care vad ca te eschivezi continu

Cum / din ce cauza inelele au picat-zburat ?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 03 Ian 2008, 21:19

bun, deci e clar.

una peste alta mie mi se pare linistitor ca si cel mai bun roadbuilder poate da gherla.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 03 Ian 2008, 21:20

ptiu drace, rodbuilder. :) m-ai influentat prietene.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 03 Ian 2008, 21:22

Ferea contagios ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Apoi in Triunghiu Bermudelor la Belij orice zboara ! :lol:

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 03 Ian 2008, 21:27

kuintautti scrie:
Luci scrie: Referitor la inelele zburatoare precum Olandezul Zburator, intotdeauna dau probe
Luci scrie: Ene i-a pus inelele. Bogdan i-a facut cadou lanseta varului sau Dan Vasilescu - alias Danoc aici pe forum. Dan a pescuit anul trecut in aintrenamente si apoi in concursul de la belis anul 2006. In timpul concursului, practic la doua max 3 zile dupa ce a primit lanseta , i-au picat inelele.
Logic ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Deci a pescuit cu ea cu un an inainte si apoi la maxim 3 zile .... :lol: :lol: :lol: :lol:

Acum cu siguranta au inteles toti si cu astfel de probe � pe mine unul m-ai convins ! :lol:
Luci scrie: da, si eu m-am spart de ras!

Dar nu mai mult ca mine acuma ! Esti culmea de hajos !

pt tine Luci lord al inelului zburator din simpla curiozitate si la modul cel mai serios am o singura intrebare la care vad ca te eschivezi continu

Cum / din ce cauza inelele au picat-zburat ?
hahaha, clar iti trebuie rudotel, daca nu pricepi, problema e ca e hap, nu cumva sa il iei intravenos :lol:
Apropo, de ce nu il intrebi pe Ene care e faza cu inelele, ca ale mele nu-s, eu nu am pus mana pe ele ci rodbuilderu nostru ;)
in rest, la logica nu ne bagam decat dupa administrarea coerenta pe un parcurs de minim 3 zile a susnumitului medicament ( nu de alta dar concursul a avut loc in anul 2006, cand a primit Dan lanseta, nu vad cum ai vazut ca a trecut un an in intervalul unui an.... :roll: )
Hai Noroc ca ai nevoie! ;)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 03 Ian 2008, 21:31

stai mah luci ca omul e ok intreaba si el ca nu i se pare posibil.

eu cred ca se poate, daca o fi dat vreun badaran fara pic de respect pt varga orice se poate intampla cu orice lanseta. o fi brutalizat-o saraca, o fi tinut-o prin masina la caldura fara husa, shit happens.

eu am avut 3-4 bete facute de cristi si nu a cazut niciodata vreun inel. le-am dat eu jos cu cutterul.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 03 Ian 2008, 21:39

vezi, asta mi se pare suspect. Ene ar fi trebuit sa spuna asta, ca era depreciat blanku, ca a tinut omu cu pricina excesiv lanseta la soare, etc, etc, dar nu spune.... Sau poate s-a grabit si a montat inelele repede-repede si le-a dat cu lac ieftin si e posibil sa fi cazut din cauza asta. Sau poate nu a degresat corect blanku...

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 03 Ian 2008, 22:03

ok, hai sa lamurim problema ca vad ca unii incep cu tot felul de presupuneri.

Paul Sas a reparat batul si mi-a spus ce a descoperit el. Inele erau fixate cu matase normala cu fibre drepte si nerasucite. Daca era matase speciala, cu firba rasucita, inelele nu cadeau, dar asa, au cazut.
Acu sa fiu mai intro pe chestie ca sa inteleaga tot rodbuilderu incepator, asa ca cei cu aspiratii ca si mine :lol:

Matasea simpla, gen scul, sau matasea folosita in flytying are fibrele paralele, simple, lucioase si foarte alunecoase. Daca incerci sa matisezi un inel, acest gen de matase nu fixeaza bine inelul, pentru ca nu se poate strage pentru ca aluneca foarte usor. Pe cand ata de matase rasucita poate fi intinsa si stransa foarte bine pe piciorul inelului.
Probabil Ene cand s-a apucat de pusul inelelor pe batul lui Bogdan, a descoperit ca nu mai avea ata aia speciala de matase pentru matisat. CUm el tine sa lucreze cu matase ( efectul de transparenta ce il confera montajului) a folosit la repezeala ata de matase de flytying. In consecinta aceasta ata nu a fixat bine inelul, degeaba a dat cu lac ca asta nu lipeste ci fixeaza montura ( care practic nu era bine fixata)
La un efort sustinut, lacul a cedat lasand inelul care era prost fixat de ata sa joace si in cele din urma sa cada.
Q.E.D.

Foarte simplu si logic. Daca Ene ar fi folosit ata normala si nu de matase, macar ata de legat muste, de aia rasucita, nu s-ar fi intamplat magareata.
Dar iaca-ta ca s-a intamplat.
In concluzie nu e devina omul care a avut o intentie laudabila ci a fost devina experienta. Sau, mai precis, lipsa ei.

Dar acum sunt convins ca Ene matiseaza profi si perfect orice inel si foloseste cea mai tare ata ;)
Hai Noroc si seara faina tuturor!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 03 Ian 2008, 22:05

Luci scrie: Bogdan i-a facut cadou lanseta varului sau Dan Vasilescu - alias Danoc aici pe forum. Dan a pescuit anul trecut in aintrenamente si apoi in concursul de la belis anul 2006. In timpul concursului, practic la doua max 3 zile dupa ce a primit lanseta , i-au picat inelele.
Acu nu mai inteleg nimic ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Lordul inelului zburator spune spune ca Dan a pescuit cu un an inainte intii cu ea ( deci logic este anul 2005 ) si abia APOI in concursul la Belij anul 2006 ... ca apoi la maxim 3 zile dupa ... ( se intelege ca asa zisa matisarea lui Ene a rezistat in total maxim 3 zile ) ... dar mie imi trebe rudo... :lol: :lol: :lol: :lol:

Si iar te eschivezi de la intrebare !

spune CUM ?

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 03 Ian 2008, 22:07

improvizatii? guilty as hell! aia e. :)

Scrie răspuns