ok, hai sa lamurim problema ca vad ca unii incep cu tot felul de presupuneri.
Paul Sas a reparat batul si mi-a spus ce a descoperit el. Inele erau fixate cu matase normala cu fibre drepte si nerasucite. Daca era matase speciala, cu firba rasucita, inelele nu cadeau, dar asa, au cazut.
Acu sa fiu mai intro pe chestie ca sa inteleaga tot rodbuilderu incepator, asa ca cei cu aspiratii ca si mine
Matasea simpla, gen scul, sau matasea folosita in flytying are fibrele paralele, simple, lucioase si foarte alunecoase. Daca incerci sa matisezi un inel, acest gen de matase nu fixeaza bine inelul, pentru ca nu se poate strage pentru ca aluneca foarte usor. Pe cand ata de matase rasucita poate fi intinsa si stransa foarte bine pe piciorul inelului.
Probabil Ene cand s-a apucat de pusul inelelor pe batul lui Bogdan, a descoperit ca nu mai avea ata aia speciala de matase pentru matisat. CUm el tine sa lucreze cu matase ( efectul de transparenta ce il confera montajului) a folosit la repezeala ata de matase de flytying. In consecinta aceasta ata nu a fixat bine inelul, degeaba a dat cu lac ca asta nu lipeste ci fixeaza montura ( care practic nu era bine fixata)
La un efort sustinut, lacul a cedat lasand inelul care era prost fixat de ata sa joace si in cele din urma sa cada.
Q.E.D.
Foarte simplu si logic. Daca Ene ar fi folosit ata normala si nu de matase, macar ata de legat muste, de aia rasucita, nu s-ar fi intamplat magareata.
Dar iaca-ta ca s-a intamplat.
In concluzie nu e devina omul care a avut o intentie laudabila ci a fost devina experienta. Sau, mai precis, lipsa ei.
Dar acum sunt convins ca Ene matiseaza profi si perfect orice inel si foloseste cea mai tare ata

Hai Noroc si seara faina tuturor!