Lansete "rigide" vs lansete "moi"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete "rigide" vs lansete "moi"

Mesaj de cristian.ene » 05 Feb 2013, 23:00

ULK sincer cred ca nu habar nu ai sa pescuiesti cu mono la salau, ce implica asta si cu se maninca old school

stiu povestea cu cei care vor sa arda etapele ca in basme

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Feb 2013, 23:10

Vezi ca din pacate pentru tine nu-s de o varsta cu Sava(desi si el stie una alta..chiar mai multe )..as vrea eu.

Dadeam la rapitori de acum 20 de ani..despre care vorbesti tu cu atat patos ..deci stiu cu ce se manaca mono stai linistit...Ai vrea tu sa ma scoti incepator..si tu guru..dar nu e chiar asa.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 05 Feb 2013, 23:19

ULK,

un blank elastic ramine elastic si cu Micro inele are doar revenirea mai buna, e drept ca un blank stiff devine si mai evident stiff cu inele Micro

eu cred doar ca ideea ta e bleaga :lol:

Nu am pescuit de mai mult de 10 ori cu fire multifilament la salau, la alte specii deloc dar am auzuti de multe cazuri la clean ,avat sau pastrav de lac si alti cu gura tare greu de intepat :lol: sau alte arguemnte tari de genul sa nu pierdem naluca

Beastmaster
veteran
veteran

Mesaj de Beastmaster » 05 Feb 2013, 23:23

Inca un topic care se anunta interesant, o ia pe calea ambitiilor personale... :oops:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Feb 2013, 23:33

cristian.ene scrie:[.....]

Nu am pescuit de mai mult de 10 ori cu fire multifilament la salau, la alte specii deloc dar am auzuti de multe cazuri la clean ,avat sau pastrav de lac si alti cu gura tare greu de intepat :lol: sau alte arguemnte tari de genul sa nu pierdem naluca
Ene ... ti-as recomanda sa incerci sa pescuiesti si in alte conditii decat baltutele pe care le tot frecventezi si eventual atunci sa iti dai cu parerea. Tare mi-as dori sa te vad cu vreo lanseta moale si mono dand la avat pe curent puternic ... sau eventual dupa somn in acelasi curent. Dar na ... e bine ca vorbesti ca sa te afli in treaba.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 05 Feb 2013, 23:39

Si pana la urma totul se reduce la preferinte personale...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 05 Feb 2013, 23:46

Beastmaster,

nu crezi ca e cam persoanala treaba in directia NFC ?

,,Eu zic ca tu nici macar nu stii ca ai avut peste la capatul firului de multe ori..exact din cauza ca aveai mono subtire si bat bleg,,

ULK,

adica NFC MB 705-1 HM e bat bleg ca asa l-a definit Razvan, Sava si Semlecan si tu o iei ca definitie de dictionar sau ai mers la ,,debaraua,, lui Sava sa vezi NFCul HM ?

Anem,

pana sa apara mutifilamentul si grafitul HM crezi ca nu s-au prins mai multi somni foarte mari decat in prezent , eu cred ca da si ca multi mai multi mari fara nici o problema

de avat nu mai vorbesc....... cu ce fibre moi si foarte moiiiii si cu mono din acelea cu elongatie sau prins ditamai avatii

si hai ca e tarziu si trebuei sa parases ,,debaraua,, si sa merg acasa.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 06 Feb 2013, 00:12

Dar totusi lumea a evoluat :lol: :lol:

Cristi ... nu ai inteles inca nici acum despre ce se discuta... flexibil ca si NFC-ul respectiv este si un IM... intradevar, este ceva mai usor HM de la NFC... dar in rest...

Care e logica? te intreb eu... sa dai banii un High Modulus care sa imite un IM (Intermediat Modulus)... Pentru mine nu are logica sa cheltuiesc banu in plus pentru un blank care are aceleasi calitati ca si un blank cu cel putin 100-150$ mai ieftin, pentru simplu fapt ca are poate 5g mai putin.... La asta se referea Razvan, la asta se referea Semlecan sau ULK... doar ca-ti place tie sa te faci ca nu intelegi... cu toate ca restu planetei a inteles... ca tie personal iti plac lansetele mai flexibile, mai fleasca, mai molcute... cum vrei tu sa le zici... dar nu este cazul tuturor :roll:

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 06 Feb 2013, 00:13

Am fost eu la "debaraua" lui Sava.Care e problema???

Baiatul chiar e cu bun simt si cand iti face un bat iti recomanda obiectiv ce sa alegi pe baza experientei
sale sau a descrierilor tele cu ce vrei sa pescuiesti,la ce si unde.
Eu de exemplu dau la clean cu lanseta medium-light ca asa imi place si dupa ce i-am explicat cu ce
dau si unde a fost de acord cu mine.SoribB sau andrei-ovidiu la fel. :respekt: :respekt: :respekt:
Nu e batut in cap si in nici un caz subiectiv.
Pacat ca nu am filmat mirificul tau bat NFC comparat cu un K2 de aceleasi specificatii
(tinute ambele la acelasi nivel si tras de ele sau lovit usor in blanc) sa vezi si tu cum balangane varful.
E pur si simlu altceva,poate o fii bun si cum a zis si Razvan sigur exceleaza la ceva dar nu se compara cu K2.
Si Andrei chiar lucreaza K2-uri nu vorbeste din auzite ca altii.
:respekt: :respekt: :respekt:

Cu scuzele mele domnule Ene,nu te cunosc,nu ma cunosti,dar inpartasesc parerea multura
de pe aici ca exagerezi,maxim,am zis......

Beastmaster
veteran
veteran

Mesaj de Beastmaster » 06 Feb 2013, 00:17

Andrei scrie:Si pana la urma totul se reduce la preferinte personale...
Foarte adevarat. Nevoile identificate in timpul iesirilor te imping in directia corecta...

Scrie răspuns