Lansete "rigide" vs lansete "moi"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lansete "rigide" vs lansete "moi"

Mesaj de ULK » 05 Feb 2013, 21:34

Ene..un blank HM si cu scrim de carbon,extraordinar de rigid ca si material propriuzis, poate sa aiba un varf extra-fast care este extrem de sensibil, capabil de "micro miscari"...da micro vero nu asa...doar primul tzenti :)..auzi... micro miscari..tare de tot.. Micro miscari la macro salai :)..adica strapi si bibani, ca in resti nu prea le ai cu pesti mai babani. Normal ca dai cu fineturi.

Unii mai dau si dupa pesti..nu doar alevini de o vara doo. Si in ape cu un curent puternic si adancime mare...etc..etc...Ia baga un var fin si elastic acolo... Defapt tu ai baga si acolo ..si ai zice ca nu poti sa pescuiesti blankul respectiv corect,ca producatorul a gresit la incadrare, tu dand incadrarea "corecta" imediat :)

Inele micro vero pe lansetele de spin incep cu sistemul microwave..nu cu H-uri ;)...si da deja sunt construite inaintea ta in tara...si nu de unul :). Sa nu mai zic cele de cast, am si uitat cand am montat primul :)

Nu imi place sa ma dau in figuri..dar cand vad ce guru te dai si defapt ai lacune in multe...nu rezist :)

P.S. Micro miscarile au fost rupere. :lol1: :lol1:
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 05 Feb 2013, 21:45

Ene eu cred totusi ca exagerezi, fiecare pescar are viziunile proprii legate de lansete care sunt subiective si difera de la individ la individ.Tu incerci imposibilul vrei sa ne convingi ca ce preferinte ai tu la lansete ar trebui sa avem toti.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 05 Feb 2013, 21:47

Cristi.. pentru ca ai facut un filmulet in debara cu o lanseta cu inele micro, KR concept... nu inseamna ca esti primul care le-a pus pe lansete... ca sa nici nu mai zic de cat de subiective erau concluziile... iesi din casa si fa un test real cu doua blankuri identice... nu cu unu E-Glass si unu S-Glass ca iese varza!

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Feb 2013, 21:48

RYObi..cui te adresezi?Ok, scuze acum am vazut.
UlKustom Rods

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 05 Feb 2013, 21:51

:lol: :lol: :lol:
ULK scrie:RYObi..cui te adresezi?Ok, scuze acum am vazut.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Feb 2013, 21:55

Postand imediat dupa mine..am trecut cu vederea numele acela scurt din trei litere ;).era prea micro sa il mai citesc :)
UlKustom Rods

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 05 Feb 2013, 21:59

ULK hai bati campii cu gratie :D

am prins destui salai de peste 2kg cand am fost pe lacuri care aveau destui si am prins zeci de bucati pe zi, chestia e ca pe ia mari i-am prins intodeauna cel mai usor pentru ca muscau ca nemaincatii

In ziua asta am prins mai mult de 60 de bucati din care unul de 4 , vreo 3 de 2.5kg si restul intre 1kg si 2 kg, am respectat regual lacului si am pastrat impreuna doar 4 pesti .

vezi aici http://conceptcustomrods.ro/?p=176

Prietenul cu care pescuiam a folosit un Kisteler LTA Medium Power cu fir Power Pro de 10lb. si eu un All Star Titanium custom 7`ft . 8-17lb cu actiune cel mult moderat- fast un model care este stiut si celebru pentru pescuit la stiuca :lol: si fir mono de 0.19mm.

Jiguri eu am dat cu 5g si Bogdan cu 6g pe o matrita speciala, cam toti salaii prinzi de mine erau cu jigul in gat si cei prinsi de Bogdan multi superficial .

Multi salai au scapat pe drum dupa un drill scurt pentru ca se grabea sa-i intepe si influenta mutifilamentului era evidenta.

,,Inele micro vero pe lansetele de spin incep cu sistemul microwave..nu cu H-uri ;)

de cand este ATC standard in constructia de inele, cred ca nici nu ai vazut cum arata inelele KL-H

Sa vedem cateva lansete cu Micro din alea originale ATC deci poze nu vorbe

si hai ca am treaba la cateva lansete

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 05 Feb 2013, 22:21

:)...Tu nu scapat nici unul asai?. Eu zic ca tu nici macar nu stii ca ai avut peste la capatul firului de multe ori..exact din cauza ca aveai mono subtire si bat bleg..Toti erau cu guma in gat , ca le-ai agatat doar pe cei care te-au luat de mana. Pe cand prietenul tau macar le simtea si pe aia de dadeau fin..nu reusea sa le aduca pe toti...ca nu erau hotarati si se agatau superficial>>DAR LE SIMTEA.
Tu le simteai doar pe aia ce aveau deja naluca in gat.

Exact despre asta vorbeam...ai o viziune putin deplasata...despre lansete. Toti gresesc..inclusiv producatorii cand le fabrica , de pescarii care le folosesc, desi in conditiile corecte...nu mai zic...sunt incepatori...tu esti guru.

Nu te mai intreb inca odata...ca oricum stiu..tu ai da cu lansete de genul acele si pe rau si pe agaturi cumplite...si cu mono, binenteles. Esti old school...dar prea de tot ... Sunt absolut convins ca se poate prinde si asa cum faci tu...dar nu este singurul drum de urmat...Tu esti bun la blankuri..nu contest..problema vine ca datele acelea ce le ai in cap(si le ai, nu zic nu)ajung la client filtrate prin viziunea ta personala cel putin ciudata in materie....si care neaga tot ce nu e moale, elastic si versatil :).

Treaba este putin mai nuantata.

Inca tot ma mir ca ai acceptat inele micro(mai ales ca una din atuurile lor este ca le da tinuta mai rigida,mai apropiat de cea initiala fara inele, la blankuri..adica devin mai rigide per total, ce nu prea pusca cu perceptia enesciana)..ca altfel esti mai rigid decat un K2 , cand vine vorba despre altceva, decat intelegi tu pescuitul.

Poze o sa pun..fii sigur..
UlKustom Rods

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 05 Feb 2013, 22:51

ULK care pe toate le cunosti,

Cu lansete rapide si fire multifilament sunt situatii cand nu prinzi nimic sau poate de spate sau de burta :wink

Pe adancimi de 2-3 m lansetele rigide si firele textile nu prea au sens cand pescuiesti aproape de barca si cand ai de-a face cu pesti apatici

ia si citeste aici ca am treaba http://conceptcustomrods.ro/?p=293

Scrie răspuns