Lansete "rigide" vs lansete "moi"

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete "rigide" vs lansete "moi"

Mesaj de cristian.ene » 04 Feb 2013, 10:59

Aici http://www.rapitori.ro/forum/batz-de-ba ... 24001.html
blankurile Mag Bass sunt perfecte pentru pescuit la salau pe Dunare si Olt.

Scuze Razvan ca te-am amestecat in oala WSB dar si in filmuletul cu NFC apareau domnii Semlecan si altii dar reactiile voastre sunt ca a unui organism( unitar ) doar aparent pentru ca va contraziceti fiecare mai des decat credeti ........

Misto este ca peste tot se gasesc suflete moi gata sa sarute tricoul transpirat WSB sau guru al lui ,,savante,, :lol:

Stilul asta pupacios in grup imi provoaca scarba.......sau poate are legatura cu functia mirositului in haita si are functie sociala

Adelin si Andrei au gasit justificari pana in panzele albe desi au fost multi care le-au spus cum stau lucrurile cu blankul SCV de 2 oz.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 04 Feb 2013, 11:09

E firesc sa ne contrazicem intre noi. Faptul ca suntem din Arad, iar unii dintre noi dintr-un club, nu inseamna ca gandim la fel. Mai mult, gusturile in materie de lansete ne sunt foarte diferite.
Printre lansetele mele nu vei gasi niciuna pe vreun blank pe care are Sava lansete . La randul lui, Sava are cu totul alte lansete decat are Adelin. Nu avem niciunul capul patrat si nici ochelari de cal, cum vrei sa sugerezi.
Gigi, care ti-a spus de nenumarate ori ca nu e membru WSB, este si el foarte orginal in preferinte.

Despre restul insinuarilor, le consider facute la suparare, deci nu le iau in seama.

Spor ! :)
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Feb 2013, 11:28

.....si acum specializarea domnului Semlecan care lauda MHX MB ca fiind perfecte pentru pescuit cu jiguri dar la fel de perfecte pentru pescuit cu voblere.

Ene,ti-o trecut cumva prin cap ca ratlinn-ul este wobler...???

Unde am spus eu ca mb844,este perfect pentru pescuit cu woblere??

Si da...pe linga gume,mb844,merge si cu spinerbait-uri si cu voblere de tip ratlin-lipless-cum vrei sa le spui..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Feb 2013, 11:39

Si revenind strict la NFC...
Am vazut -pipait lanseta aceea facuta de tine...
Cu siguranta are o aplicatie la care exceleaza..
Ce m-a frapat,a fost cit este de balanganicioasa pentru un grafit high modul..K2 si mhx highmodul,daca le tii in mina si le lovesti butt-ul de antebrat,indepartindu-l apoi,nu balangane atit de mult timp comparativ cu lanseta(NFC) care am vazut-o eu.Poate doar modelul asta este asa...Stiu,stiu...stiffnes alea,alea...Intre k2 si NFC,pentru mine e clar ca as alege k2-ul...care apropo,numai tu il,percepi ca fiind..scindurica..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Feb 2013, 11:59

Scuze Razvan ca te-am amestecat in oala WSB dar si in filmuletul cu NFC apareau domnii Semlecan si altii
In ce filmulet apar eu??Esti beat??Nu am facut nici un filmulet cu NFC -ul tau..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Feb 2013, 12:57

ULK scrie:SF...dupa parerea ta...ce creste senzitivitatea unei lansete...daca nu rigiditatea si greutatea redusa?

Aaa...ca si aia elastica este destul de senzitiva...nu zic ca nu...dar intodeauna aia care e mai rigida si mai usoara...o sa transmita mai bine vibratiile decat cea elastica. Dupa parerea mea , aceste doua ingrediente dau senzitivitatea.

Repet..o lanseta mai elastica si mai progresiva poate sa fie senzitva( termen foarte subiectiv)...dar comparativ strict intre doua ... aia mai rigida(sa zicem in aceasi greutate)...o sa fie mai senizitiva. Cam atat.

Pai una UL normal ca e mai elastica..decat una de putere mai mare.
Nu era ala mesaju , dar daca alea elastice nu-s asa de senzitive si alea UL is mai elastice rezulta ca-s mai putin senzitive decat altele de putere mai mare ! Nu cred ca interpretez aici nimic !
Da , aia cu clasele de putere si senzitivitatea era in plus :)

Nu inteleg exact la ce vibratii va referiti , deci ori de cate ori ii vorba de senzitivitate (care deja apare ori de cate ori ii vorba de bete ) , de obicei lumea incepe sa recomande bete , si automat apare celebra fraza "un bat mai senzitiv te ajuta sa simti mai bine vibratiile " . Mai exact la ce vibratii va referiti !

Gigi , un bat fast si rigid te ajuta sa intepi in conditiile in care nu ai linia bine intinsa si probabil in cazu unora sa animeze naluca in anumite conditii , desi asta ii in mare masura chestie de obisnuinta, in rest mai da rateuri .

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Feb 2013, 15:16

Gigi , un bat fast si rigid te ajuta sa intepi in conditiile in care nu ai linia bine intinsa si probabil in cazu unora sa animeze naluca in anumite conditii , desi asta ii in mare masura chestie de obisnuinta, in rest mai da rateuri .

Pai pe riu,niciodat nu o sa ai linia bine intinsa,decit daca pui gramaj exagerat..Plus ca la vint te poti astepta oricind..Daca ai vint din lateral,firul face burta,si tacurile fine se pierd,nu le simti..atunci ca sa le simti trebuie sa cresti gramajul...cresti gramajul,se indoaie virful,iar nu-i bine ca nu mai poti zgiltii cum trebuie de naluca..Virful de la magbassul meu nu este rigid,dar nici nu balangane asa de tare cum am vazut la NFC-ul ala...

Rateuri???Exista un combo perfect,la care sa nu ai rateuri??

Ah,am uitat,Ene o avut o partida perfecta ,la lingura oscilanta,unde nu o avut nici un rateu..

.

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 04 Feb 2013, 18:02

ONAMIHS scrie:
bogdanpescarul scrie:...ca nu car niciodata doua lansete dupa mine :D
Cam asta e ideea topicului.

Ce compromis faceti cand sunteti nevoit sa luati un singur bat dupa voi?
Eu car dupa mine ceva ce ai vandut tu :)) , destul de ranga pentru jiguri de 50 gr si destul de moale cat sa arunce gume armate cu 5/6 gr

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 05 Feb 2013, 20:47

ULK ,

Dupa cum am vazut Ene nu bate la pas coclaurii..deci ar trebui sa fie mai "selecta"...nu doar un "blend" old school combinat cu mono ..dar na...el e mai batran si nu reuseste sa asimileze metodele moderne...Minune mare ca a "descoperit" inelele micro.

Care sunt acele multe lansete de spinning montate cu noile Fuji Micro ( KL-H) pe taramurile mioritice ? ma refer la montajele autentice Micro nu folosirea unor inele mici pe varf si cam atat.

Cati rodbuilderi le-au folosit ? si metodele moderne :lol:

NFC HM balanganicios :wink: ce poate sa inteleaga domnul Gigi si Razvan experienta domle nu gluma

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 05 Feb 2013, 20:59

Cunosc bine metehnele incepatorilor care folosesc lansete mai rigide supradimensionate si jiguri mai grele care sa le faciliteze experienta lipsa si sa le ofere mai multa ,,senzitivitate,,. Dar nu au habar ce lipsuri are o lanseta al carei varf nu rasunde elastic prin micro miscari la reactia nalucii si cat conteza in evolutia eficienta cand domnul salau face nazuri , sau cat face diferenta si cand se hraneste bine.

Cei care au evoluat au inteles care sunt avantajele unui varf elastic(indiferent de puterea lansetei ) in aplicatiile jigging de orice putere si in prezentarea nalucii si au abandoant de mult lansetele rigide.

Blankuri cu caracteristicile de rigiditate ale K2 se produceau si in urma cu 20 de ani si tot novicii le foloseau

Scrie răspuns