Lansete "rigide" vs lansete "moi"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Lansete "rigide" vs lansete "moi"
Ce preferati?
Ce folositi?
Ce folositi?
-
- senior
Re: Lansete "rigide" vs lansete "moi"
Eu unul prefer lansetele mai rigide,avand in vedere ca pescuiesc de obicei pe ape destul de adanci,care au si curenti.
De folosit,folosesc la jig un SCV St. Croix si ceva fibra de sticla pentru vobler,oscilanta...sau invers,ca nu car niciodata doua lansete dupa mine
De folosit,folosesc la jig un SCV St. Croix si ceva fibra de sticla pentru vobler,oscilanta...sau invers,ca nu car niciodata doua lansete dupa mine

Cam asta e ideea topicului.bogdanpescarul scrie:...ca nu car niciodata doua lansete dupa mine
Ce compromis faceti cand sunteti nevoit sa luati un singur bat dupa voi?
Salut
Eu iau un Lamiglas G1311,8.6',1/2-1 1/2 oz,blankul vechi,negru mat,custom.
E permisiv pe varf deci merge la voblere si oscilante mai ales de pe mal
daca trebuie sa lansez mai departe si e suficient de rapid si
de rigid sa pot sa dau cu jiguri nu prea mari.
E lanseta mea de compromis.
Eu iau un Lamiglas G1311,8.6',1/2-1 1/2 oz,blankul vechi,negru mat,custom.
E permisiv pe varf deci merge la voblere si oscilante mai ales de pe mal
daca trebuie sa lansez mai departe si e suficient de rapid si
de rigid sa pot sa dau cu jiguri nu prea mari.
E lanseta mea de compromis.
-
- veteran
Eu iau un kistler ltx II 1/4-1oz 7ft heavy fast inele rec este ok pt avat, stiuca, salau, cu Metanium dc cu 2 tambure cu sunline pe 15lb 20lb. Este mai moale ca noile Z Bone LE moderate fast si mai tare ca si ltxII moderate la aceeasi lungime si actiune.
-
- senior
De obicei iau Legend Extreme-ul 6,8' medium x-fast,ca dau mai mult la jig.Daca situatia din teren cere sa pescuiesc cu reactive,pun tamburul de rezerva cu monofilament.
- semlecangheorghe
- veteran
Eu nu prea fac compromosuri.Prefer sa car doua lansete dupa mine.Daca este sa merg doar cu o lanseta,prefer lanseta rapida uneia moderate..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
Daca te referi la cum este rigiditatea/ elasticitatea grafitului (si nu este vorba de actiune) Lansete "rigide" vs lansete "moi" nu este cea mai clara descriere ca sa fie clar ce ai vrut sa spui pentru ca exista lansete fast cu varf elastic si lansete din grafit stiff / rigide cu actiune mod-fast sau moderata.
Lansetele cele mai versatile care pot fi pescuite atat cu naluci soft dar si cu rective sunt blankuri cu actiuni fast sau moderat fast din grafit elastic si varf permisiv.
Blankurile cele mai elastice si versatile le gasesti la NFC, Lamiglas, Batson , Talon Cabela`s, MHX(doar IM), Phenix X si lansete sau blankuri japoneze (T-Russell).
Lansetele cele mai versatile care pot fi pescuite atat cu naluci soft dar si cu rective sunt blankuri cu actiuni fast sau moderat fast din grafit elastic si varf permisiv.
Blankurile cele mai elastice si versatile le gasesti la NFC, Lamiglas, Batson , Talon Cabela`s, MHX(doar IM), Phenix X si lansete sau blankuri japoneze (T-Russell).
-
- veteran
Conteza foarte mult seria de blankuri, puterea , actiunea pe varf si cat de progresiva este actiunea blankului incat compromisul sa fie perfect cu anumite situatii de pescuit.
Ene..doar incepatorii cauta ceva versatil...scuza-ma.
Nu o mai da inainte cu moale si elastic la jig...ca nu e cea mai buna apropiere de problema. Ca asta este parerea ta..este total altceva...dar la o lanseta elastica pierzi din senzitivitate..fata de una rigida...Oricum te uti la problema.
Unul care stie ce face si dece intodeauna o sa aleaga cea mai buna unealta pentru aplicatia respectiva...si nu exista nici un blank care sa acopere toate...Tu promovezi struto-camilele...fie si ele de soi. Versatila e una ..si cea mai buna pentru aplicatia respectiva e alta. Eu prefer lansete ultra specializate pentru ca stiu la ce, cu ce si unde o sa dau.
Tu momesti pur si simplu pescari mai neinititati..cu versatilitatea promisa...Versatil nu este egal cu cel mai bun..as spune chiar invers..nu o sa exceleze in nimic... poate doar in..........versatilitate
Nu o mai da inainte cu moale si elastic la jig...ca nu e cea mai buna apropiere de problema. Ca asta este parerea ta..este total altceva...dar la o lanseta elastica pierzi din senzitivitate..fata de una rigida...Oricum te uti la problema.
Unul care stie ce face si dece intodeauna o sa aleaga cea mai buna unealta pentru aplicatia respectiva...si nu exista nici un blank care sa acopere toate...Tu promovezi struto-camilele...fie si ele de soi. Versatila e una ..si cea mai buna pentru aplicatia respectiva e alta. Eu prefer lansete ultra specializate pentru ca stiu la ce, cu ce si unde o sa dau.
Tu momesti pur si simplu pescari mai neinititati..cu versatilitatea promisa...Versatil nu este egal cu cel mai bun..as spune chiar invers..nu o sa exceleze in nimic... poate doar in..........versatilitate