Eu am auzit o alta varianta depre cum a ajuns acea lanseta la Sava, dar il las pe el sa o spuna. Stiu insa ca Sava a montat lansete pe cel putin 5 blankuri diferite de la NortH Fork si ca nu a fost impresionat de niciunul.cristian.ene scrie: ...........
Domnul Sava a cersit lanseta construita de mine pe blank NFC MB 705-1 HM ca sa vada pe viu diferenta intre un blank Mag Bass NFC si copiile MHX si poate sa vada cum un blank foarte conic si cu actiune rapida poate sa fie foarte bun pentru pescuit la stiuca pentru ca are grafit elastic .
Vreau sa imi spun opinia strict in legatura cu blankul, nu doresc discut defel despre lanseta montata de Cristi Ene.
Blankul NFC MB 705-1 HM are varful destul de flexibil, iar apoi se intareste brusc. In zona in care este situata rezerva de putere a lansetei flexeaza foarte putin. Intr-adevar, lanseta se indoaie exact ca in diagrama de pe saitul North Fork. Cred ca e o idee foarte buna a celor de la North Fork sa ilustreze astel actiunea blankurilor, clientii putand alege in cunostinta de cauza blankul potrivit pentru aplicatia dorita.
http://northforkcomposites.com/product/mb-705-1-hm
In opinia mea, acseta poate fi un blank bun pentru pescuitul cu spinnerbaits in agatatura, insa pentru jig este un blank mediocru. Pot da exemple de blankuri mult mai potrivite de jig facute de G.Loomis, cum ar fi BCR803 GLX sau MB844 IMX.
Cand pescuiesti pe ape curgatoare la jig, o lanseta cu varful flexibil este ultimul lucru pe care ti-l poti dori. Iar pentru jigging pe balta, unde in general se pescuieste cu jiguri usoare, blankul este prea puternic.
Iar pentru pescuitul stiucii, nu vad nicio ratiune sa dau 228 USD pe un blank high modulus elastic, cand cu banii astia pot sa imi construiesc toata lanseta. Pe un blank la fel de elastic, dar cu un modul tensil mediu, deci mult mai ieftin.