Lansete "rigide" vs lansete "moi"
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Lansete "rigide" vs lansete "moi"
Dupa cum ziceam,exista solutii mult mai simple decit schimbarea in disperare a lansetei..
E drept ca daca ai pescui un cranck si sa mai fie si deepdiver,atunci se schimba lucrurile, si acolo se cere un moderat fast,sau moderat..
E drept ca daca ai pescui un cranck si sa mai fie si deepdiver,atunci se schimba lucrurile, si acolo se cere un moderat fast,sau moderat..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- veteran
O lanseta buna nu este aceea la care trebuie sa te adaptezi continuu, ideal este sa faca treaba cat mai mult lanseta fara corectiile mari ale pescarului in functie de situatia de pescuit.
Parca vorbeai de lansete specializate care fac bine un lucru sau doar cateva

-
- veteran
Treaba cu infranatul este dicutabila si dificila pentru ca reactionam instictual si personal si toti avem metehnele noastre, lansetele pot sa mai acopere din greseli sau neputinte dar nu intotdeauna.
Asa ca e preferabil sa fie cat mai potrivite
Cateva exemple care sunt reale dar prefer sa nu dau nume
1 .Pescar cu experienta la salau pescuieste cu lansete fast si fire textile psihologic si instinctiv ii place sa intepe imediat ce simte atacul si nu se poate abtine asa ca scapa destui multi pesti mari care sunt intepati superficial de bot.
2. Pescar ocazional cu scule de top care nu se prea concentreaza si se demotiveza rapid, dar prinde daca ii spui ce sa faca.
Are reactii lente si inteapa doar slab si din incheietura si intarziat uneori ,alta metehna tine lanseta in pozitii care mai de care ineficiente pentru intepare si mai imi blocheza si mie spatiul de intepare cand pescuim in barca.
Nu poate sa scape de nici una din cele 2 probleme dar oricum vine la pescuit sa se relaxeze.
3. Pescar de competie , simpatic si tot lent in reactii asa fost de cand l-am cunoscut si asa a ramas cu toate astea prinde nu mai multi dar mai mari decat cei cu reactii mai bune Asa e omul asa e si stilul, normal ca pescuieste cu lansete mai puternice si mai rapide altfel ar fi doar spectator.
4. Tot pescar de competitie de data acesta unul foarte rapid si care nu se stapaneste, rateza mult se enerveaza si nu cred sa se fi schimbat cat de putin pentru ca este vorba de structura lui profunda.Pescuieste bine tehnic dar partea psihologica si profilul personal ii pot oricand spulbera rezultate bune. Celebre sunt inteparile la musca uscata care erau similare cu cele mai violente intepari la salau.
Un tippet de 0.14mm care acum mi se pare extrem de gros pentru cum pescuim acum dadeau nastere la exclamatii de genul ,, Era mare mi-a rupt!,, asta in conditiile in care lanseta era si este una dintre cele mai bune din industrie , moderat fast si elastica.
Deci cum e cu stapanirea si personalitatea fiecaruia ?
Asa ca e preferabil sa fie cat mai potrivite
Cateva exemple care sunt reale dar prefer sa nu dau nume
1 .Pescar cu experienta la salau pescuieste cu lansete fast si fire textile psihologic si instinctiv ii place sa intepe imediat ce simte atacul si nu se poate abtine asa ca scapa destui multi pesti mari care sunt intepati superficial de bot.
2. Pescar ocazional cu scule de top care nu se prea concentreaza si se demotiveza rapid, dar prinde daca ii spui ce sa faca.
Are reactii lente si inteapa doar slab si din incheietura si intarziat uneori ,alta metehna tine lanseta in pozitii care mai de care ineficiente pentru intepare si mai imi blocheza si mie spatiul de intepare cand pescuim in barca.
Nu poate sa scape de nici una din cele 2 probleme dar oricum vine la pescuit sa se relaxeze.
3. Pescar de competie , simpatic si tot lent in reactii asa fost de cand l-am cunoscut si asa a ramas cu toate astea prinde nu mai multi dar mai mari decat cei cu reactii mai bune Asa e omul asa e si stilul, normal ca pescuieste cu lansete mai puternice si mai rapide altfel ar fi doar spectator.
4. Tot pescar de competitie de data acesta unul foarte rapid si care nu se stapaneste, rateza mult se enerveaza si nu cred sa se fi schimbat cat de putin pentru ca este vorba de structura lui profunda.Pescuieste bine tehnic dar partea psihologica si profilul personal ii pot oricand spulbera rezultate bune. Celebre sunt inteparile la musca uscata care erau similare cu cele mai violente intepari la salau.
Un tippet de 0.14mm care acum mi se pare extrem de gros pentru cum pescuim acum dadeau nastere la exclamatii de genul ,, Era mare mi-a rupt!,, asta in conditiile in care lanseta era si este una dintre cele mai bune din industrie , moderat fast si elastica.
Deci cum e cu stapanirea si personalitatea fiecaruia ?
- semlecangheorghe
- veteran
cristian.ene scrie:O lanseta buna nu este aceea la care trebuie sa te adaptezi continuu, ideal este sa faca treaba cat mai mult lanseta fara corectiile mari ale pescarului in functie de situatia de pescuit.
Ene,in viziunea mea pur personala,si care nu o impun si altuia,iata cum vad eu lucrurile,concret..
La plastice folosesc grafit h.m. +textil.De ce??
1.Vreau cit mai multe informatii despre substrat.-Cu mono si fibra de sticla esti..orb.
2.Vreau sa pot tatona pietroiaele,si copacii scufundati,si sa pot salta jigul(de multe ori atunci vine si cite un atac) in timp util inainte sa se agatze.-Cu mono si virfuri permisive,de regula cind simti obstacolele,deja jigul e proptit in ele.Tentativele de dezgatare,trasul de fir,repozitionarea barcii,etc.sperie pestele care sta pe structura aia.
3.Vreau sa intep pestii mari,pina in curbura cirligului,chiar daca virful ii prinde in os.Cu o lanseta mai ermisiva doar ii gidili,si iti scuipa cirligul in fata.Stiu ca sint situatii cind inhaleaza adinc,dar nu intotdeauna..se intimpla asa..
Pe linga pescuitul cu jig o astfel de lanseta merge,si cu ratllinuri sau spinerbait.
La woblere cranck,folosesc o lanseta moderat-fast,cu rezerva de putere mare,obligatoriu din carbon,I.M.,sau blend.
De ce carbon??
1.Vreau sa simt exact cum vibreza woblerul,cam ce cadenta are cind am atac.
2.Vreau sa evit obstacolele in timp util.
3.Sa pot penetra bine gura pestelui la intepare..
Uneori acestea merg si cu plastice,dar numai in anumite conditii.
In schimbul acestor avantaje pe care le doresc eu de la o lanseta,sint dispus ca la fiecare partida sa invat sa-mi controlez reactiile si sa aleg momentul optim pentru intepare.Nu gasesc avantaje in fibra de sticla sau lansete cu virful exagerat de blind.
Pe de alta parte sint alte stiluri ,cum ar fi cel cu mono si lansete cu virf foarte elastic,stiluri care isi au adeptii lor.Nu este unul bun si altul rau,asa cum le vezi tu.Fiecare e liber sa aleaga care stil i se potriveste ,pe masura personalitatii lui.Eu sint de parere ca pescarul trebuie sa faca treaba,si nu lanseta.Lanseta este doar o unealta care face ce ii dicteaza pescarul.Eu nu o vad ca si pe o 'proteza' la 'handicapurile' mele ci ca un instrument potrivit sau nu ,pentru scopurile mele..
.
.
SF scrie:
Aaa...ca si aia elastica este destul de senzitiva...nu zic ca nu...dar intodeauna aia care e mai rigida si mai usoara...o sa transmita mai bine vibratiile decat cea elastica. Dupa parerea mea , aceste doua ingrediente dau senzitivitatea.
Nu inteleg exact la ce vibratii va referiti , deci ori de cate ori ii vorba de senzitivitate (care deja apare ori de cate ori ii vorba de bete ) , de obicei lumea incepe sa recomande bete , si automat apare celebra fraza "un bat mai senzitiv te ajuta sa simti mai bine vibratiile " . Mai exact la ce vibratii va referiti !
Mai , vreti sa-mi explicati faza asta cu vibratiile , sau deodata santeti timizi

- semlecangheorghe
- veteran
Intreaba pe cel care a scris asta,nu inteleg de ce folosesti pluralul..""sinteti""
.
.
Pentru ca nu doar un utilizator spune asta , ci cativa , si nu ma intereseaza cine anume , doar vreau niste explicatii 

- semlecangheorghe
- veteran
Poi e ca o coarda de chitara..
Care coarda zbirniie mai tare,una moale,elastica sau una rigida,bine intinsa??
Care coarda zbirniie mai tare,una moale,elastica sau una rigida,bine intinsa??
.
.
poi Jiji... , nu te lasa... , da-ne lectii !
no hai ca si pe mine m-ai facut curio...
chit ca masuram mere cu pere ia spune´ne si noua ... ,( vorba sheia... ca sa nu murim prosti...
) , care coarda zbiara mai tare ? una moale ielastica neintinsa sau una rigida bine´ntina ?
apoi dac to iesti la aparat zine cit e amplitudinea in decibeli si frecventa in hertzi si in cazul in care ar fi intinse la fel de tare
si porma legatura cu lansetele
., asta ... , in cazul ca o ai tare... , ca altfel e de la sine de nteles ca o ai.... 

no hai ca si pe mine m-ai facut curio...
chit ca masuram mere cu pere ia spune´ne si noua ... ,( vorba sheia... ca sa nu murim prosti...

apoi dac to iesti la aparat zine cit e amplitudinea in decibeli si frecventa in hertzi si in cazul in care ar fi intinse la fel de tare

Simteam io asa lipsa cuiva
Gigi , era vorba de care anume vibratii
, nu de alta da "un bat mai senzitiv te ajuta sa simti mai bine vibratiile" , placa asta o tot aud cand ii vorba de bete !
Deci raspuns tau ii doar de buna intentie si-ti multumesc pentru asta , da nu satisface intrebarea .
Pe deasupra mai esti si singur solist

Gigi , era vorba de care anume vibratii

Deci raspuns tau ii doar de buna intentie si-ti multumesc pentru asta , da nu satisface intrebarea .
Pe deasupra mai esti si singur solist