lansete de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Mar 2005, 14:07

Dady, eu am un Ron Thompson Monterra de 2,10m, 5-18gr. cumparat acum un an, deci nu cred ca face parte din "prima serie" de care aminteai. Parerea mea este ca acest bat nu e "facatura"... sunt foarte multumit de el si l-am recomandat si-l recomand in contiunare.
PS. a fost luat de la Arrow.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Mar 2005, 14:18

adilucu:multumesc inca o data ca mi-ai recomadat lanseta asta,trebuie sa-ti dau o bere cand ne-om vedea. :wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Mar 2005, 14:38

:) ma bucur ca-ti place... lasa ca poate "le facem cunostinta" pe malul apei candva... :D doar sunt surori...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Mar 2005, 14:45

Ar fi si cazul...cand mai iesi,da-mi te rog un mail si stabilim...

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 14 Mar 2005, 15:14

S-ar putea sa fie bune chiar f bune nu am pus mina de cit pe cele de 2,7m si pot sa spun ca nu mai au acelasi material sint mult mai elastice, mai moi, desi s-a umblat la diametru. Facatura inseamna ca nu mai este cea care o stiam din prima aparitie, si ca este dupa cum am vazut facuta in alta parte, s-ar putea ca cine a facut-o la inceput sa fi primit un pret mai bun pt alta piata sau sa-i fi crescut pretul si sa nu mai fie pe placul celor care le aduc in tara, sa nu mai poata pune adausul dorit. Ce facatura sa mai fie ca doara tot in asia sint facute, dar nu mai este cealalta, care mi-a lpacut in mod deosebit, a fost o realizare. Nu cred ca nu e nimeni pe forum care sa nu aiba asa ceva luata din primele serii.
Dady

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Mar 2005, 15:21

Sau,cine stie,fata de cele pe care le stiai tu,de atunci stiintza a mai evoluat,deci e clar ca au aparut mai subtiri,mai flexibile,mai usoare...Sincer nu mi-ar place un batz prea rigid...

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 14 Mar 2005, 16:50

Asta cu stiinta este valabila dar nu pe acolo. Poate iti pica in mina o varga din vechea productie, si sa-mi spui ca nu este mai reusita.Ron Thomson este un angrosist ca multi altii si nu cred ca are fabrica, conluzia ca le face la alt producator. Mie imi plac sculele mai lungi si prin definitie actiune de virf reclama o varga mai rigida. Fara misto erau mult mai facute, mai echilibrate, capabile sa faca fata si la pesti de talie aveau si finetea necesara. Precis o sa vezi pe la pretenari una...
Dady

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 15 Mar 2005, 09:36

hmm... nu stiam ca RT e angrosist... poate de lamureste cineva(Marius C.) de la Arrow...

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 15 Mar 2005, 10:42

In lumea marcilor de pescuit, exista producatori care multi sint anonimi, ba chiar cei mai multi si exista angrosistii care comanda productia ce urmeaza sa fie comercializata.Unii dintre angrosisti mai si produc cite ceva, unii vergi,(Triana), mavea, colmic si milo sint actionari ai lui Reglas, adica producatorul lor de vergi este Reglas care nu apare pe varga ca si nume, altii fac plute si alte maruntisuri ca Midy, altii fac nade, Sensas si asa mai departe. Acestia sint comercianti ai unor produse prin exclusivitate cum ar fi cirlige -Gamakatsu comercializate exclusiv de catre Fly pt.Italia, pt franta Sert, pt Germania DAM.etc Dar marea majoritate vind tot felul de produse comandate si negociate cu diversi producatori de pe mapamond.Ex Silstarul aparuse pe piata cu Blak Star, o varga care la vremea acea reprezenta virful productiei acestei firme,varga era facuta la Reglas, dupa cca un an a aparut aceasi varga(ca si inscriptionare) care a avut calitati cu mult sub cea aparuta in prima serie, se rupeau exagerat de usor, acestea din urma erau facute in China si s-a considerat tun pt. ca se lansase calitatea primului produs apoi acesta a fost substituit ca si calitate.Economic, de moment aceste tunuri prind bine dar pe termen lung ...nu se prea mai aude de Silstar.Exemplele pot continua.
Cam asa se intimpla. Crede si nu cerceta.
Dady

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 15 Mar 2005, 23:14

''zi europene si da-i pace'' era o vorba :) :) :) :) :)

Scrie răspuns