lansete de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 04 Mar 2005, 10:34

legio, ce'ai cu fenwick'ul ala magarit? pe langa faptul ca se rup toate de la varf :lol: :lol: suna bine extrem de bine la pescuitul cu jiguri, cu toate ca's din topor. foarte serios vorbesc.

Numai bine!

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 04 Mar 2005, 10:35

Jean Scurtu scrie: As fi tare curios cat cantareste batul tau de 2,10m.ca sa pot compara cu batul de 3m. facut de mine pe blank ALLSTAR TITANIUM ce cantareste 115g.
deja imi pare rau ca spun asta, dar eu as fi tare curios cat cantaresc primii 2.1 m din batul tau de 3?

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 04 Mar 2005, 11:49

Gabor,

Nu pot sa-ti spun exact la 2,10m,dar la 1,99m. cat masoara primele tronsoane ale batului(batul e din trei tronsoane) are 25g.!!!!!
Daca ultimul tronson(cotorul ) era tot TITANIUM nu ELITE(tot de la ALL STAR),greutatea totala a batului ar fi fost mai mica.
Iar daca vrei sa stii mai mult, inelele sunt SIC tip match cu picior lung din titan.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Mar 2005, 19:11

Jean:daca deja incepem sa ne masuram in greutatile lansetelor...deja incepem sa dam dovada de...Probabil ca tu esti constient si suficient de matur ca sa-ti dai seama ca noi (niste bieti romani) nu ne putem compara in scule cu tine.Parerea ta in legatura cu lungimea ideala a lansetei,este pur personala,asa cum am si eu parerea mea.Eu,deoarece pescuiesc pe rau (Timis,Bega) care sunt cu multa vegetatie pe maluri,crengi aplecate pana in apa,etc,cred ca daca m-as duce o zi la pescuit cu un bat de 3 m(cum zici tu ca e ideal),cred ca l-as reduce la jumatate la fata locului.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 04 Mar 2005, 20:36

Michael,

Imi pare rau ca nu ai inteles,eu doar am raspuns cand mi s-a spus ca o lanseta mai lunga e mai grea ca e posibil si invers.
Iar referitor la posibilitati crede-ma sunt multi romani cu posibilitati mult mai mari ca mine,doar ca pt. pescuitul practicat de mine eu consider ca stiu ce sa aleg(ca pret si calitate)fara a intreba pe forum.

Nu mai auzit ca pescuiesc cu STELLA,G.LOOMIS ,KISTLER,si in toate cele scrise de mine doar mi-am exprimat parerea mea personala,nu ca sa ies in fata aratand cu ce pescuiesc.

Tu daca abia acum ai reusit sa-ti cuperi o lanseta de grafit nu prea cred ca poti avea prea multa experienta in lansete nemaidiscutand de pescuitul la jig,doar nu se pescuieste doar la roativa,oscilanta,vobler.

Oricum eu te respect si consider ca de la oricine,folosind filtrul personal am ceva de invatat.

Iar de pescuit in conditiile de care zici tu,nu uita ca eu am copilarit pe Olt langa Brasov deci similare,am pescuit in tot Ardealul pe tot felul de rauri si paraie de ses deal si munte si convingerea mea cu lungimea batului e cea exprimata de mine(ba chiar n-am reusit sa-mi injumatatesc batul).Pana a ajunge la grafit de calitate am trecut prin fazele alun,corn,bambus, fibra de sticla si am acumulat ceva experienta zic eu.

Cand am spus cu ce pescuiesc nu am vrut sa-i pun mai jos pe cei ce nu au posibilitatile mele de alegere,dor sa subliniez ca nu exista numai , sa zicem TRABANT sau DACIA in lume ,ci si LEXUS.
Iar daca te gandesti la progres e bine sa faci comparatia cu ceva mai bun ,chiar daca actual nu ti-e la indemana.

Ce postez pe acest forum reprezinta intotdeauna parerea mea sincera si o spun deoarece poate cineva nu va trebui sa redescopere roata atata timp cat a fost descoperita si functioneaza.Cred ca ca rolul acestui forum este tocmai sa auzim mai multe pareri despre acelas subiect,fiecare putand trage concluziile de care e in stare.

Am prostul obicei ca ma barbieresc in fiecare dimineata si abia apoi deschid computerul,deci nu mai e necesar sa mai ma barbieresc odata la computer.

Numai bine,

Jean Scurtu

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 04 Mar 2005, 21:03

Pt. Jean Scurtu:
-eu am un XML Cabela's de 7' 1/8-5/8 dar nu stiu cat cantareste dar din curiozitate chiar as vrea sa stiu ce diferenta e intre ea si cea de 3m a dv.
-nu e vreo intrecere ci doar din curiozitate pt ca sunt sigur ca aveti un bat de calitate :wink:

Vizitator

Mesaj de Vizitator » 06 Mar 2005, 07:57

Pentru ca am ajuns si la lungimea lansetei,si eu cred ca o lanseta la 2,4-2,7m e mai practica pe rauri. Asa cum v-am spus nu am nici prea multa experienta, nici cine stie ce scule, dar cand am pescuit,chiar si pe paraie cu vegetatie pe maluri,m-a ajutat mai mult lanseta de 3m decat cea de 2.10.De multe ori trebuie sa te strecori pe sub copaci si, cand ajungi la apa, nu mai poti lansa decat din lateral sau pe sub mana.Cu un bat mai lung arunc mai departe si controlez mai bine lingurita sau voblerul decat cu unul scurt."Parerea mea"-vorba lui N.Vacaroiu

mihai florescu
veteran
veteran

Mesaj de mihai florescu » 06 Mar 2005, 09:55

Lungimea lansetei este o chestie in primul rind de gust.Eu folosesc o lanseta de 8'6'' adca 2.6m.Dupa parerea mea este ideala pt lacuri de acumulare si riuri.Dan foloseste in aceleasi conditii un bat de 6'6'' adica 2m.In aceleasi conditii de pescuit fiecare pescar poate folosi ceea ce simte el ca este indicat.Si eu as vrea un bat 6'6'' 5.23-17.5gr fast dar pt fineturi.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 06 Mar 2005, 11:02

by the way Jean, am pus mana la Iliuta pe un bat facut pe blank de Allstar Titanium, dintr-o bucata, 7 picioare cred ca era..., facut din blank-urile trimise de tine la gabie din craiova
scula de bat ce sa zic, mi-a ramas inima la el....
pacat, pacat - ca era dintr-o bucata, greu de tot de transportat si pazit la noi :lol:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 06 Mar 2005, 16:54

Dane,

Cand eu am vorbit pe forum despre blank-urile ALL STAR TITANIUM, nu aveam nici un interes sa le fac reclama,doar ca nefiind cunoscute in Romania,dupa ce am pescuit cu bete facute de mine pe aceste blank-uri mi-am spus cinstit parerea.
Crede-ma ca acelas lucru e valabil si cu blank-ul HELIUM a lui Kistler pe care l-am intalnit vinerea trecuta la un fishing show din Houston(el locuieste tot in Houston si sunt in f. bune relatii cu el).
As putea sa te ajut sa cumperi un blank ALL STAR TITANIUM DE 7'6''TRAVEL,dar eu nu am si nici nu mai pot face rost deoarece de cand SHAKESPEARE a cumparat firma ALL STAR,nu se mai produc blank-uri pt. vanzare.
Dar am vazut la un magazin de aici din Houston numit CUT RATE(www.cutratefishingtackle.com),cateva blank-uri TITANIUM TRAVEL din trei bucati(si sti ca americanii nu se bat pe bete din mai multe bucati) ramase din stocul vechi,dar pretul e de $100 +taxa statala de 8,25%.
Imi pare rau ca eu nu mai pot lua de la sursa unde eram in relatii f. bune cu doamna ce conducea producerea blank-urilor.
Daca stiam ce se va intampla cu ALL STAR in august anul trecut inainte de a veni in Romania cumparam mai multe blank-uri de acolo....
Am tinut pt. mine un blank de 2,10 TITANIUM TRAVEL din trei bucati,la care am o extensie de peste 1m.tot TITANIUM si urmeaza sa-mi fac un bat pe el(putere de aruncare cca.1-1 1/2oz.)
Multi nu au crezut ca blank-urile sunt bune probabil datorita preturilor derizorii la care le-am vandut eu.

Daca te intereseaza un blank travel de care iti vorbeam ti-l cumpar si trimit la pretul din magazin +transportul,doar ca va trebui sa bei un pahar de cabernet si in sanatatea mea.

Jean Scurtu

Scrie răspuns