lansete de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
horia flucus
veteran
veteran

Mesaj de horia flucus » 12 Noi 2007, 21:20

Am dat la inceput cu rusesti telescopice care iti mutau umarul,dar asa te inveti.De cativa ani ,vreo 10, folosesc doar bete din 2 bucati ptr ca sunt mult mai eficiente.La un telescop punctele de tensionare sunt la fiecare imbinare iar batul nu se incarca uniform pe toata lungimea lui.In ceea ce priveste transportul,poti sa-ti cumperi un tub de transport cu care n-ai nici o problema cu batul si in plus iti protejezi si inelele de lovituri.
Daca chiar vrei telescop,am vazut la maver un telescop din 3 tronsoane de 2,70 care se poate transforma usor intr-o lanseta f. eficienta. Trebuie doar sa-i matisezi 3 inele sic cu un singur picior iar pe tronsonul terminal poti sa asezi si un inel culisant,adaptat ca diametru cu tronsonul.Pentru mulineta iti recomand doua inele de plastic tronconice care sa te ajute sa o fixezi pe bat. Mandrina nu e recomandata oricat e de usoara pentru ca ingreuneaza inutil batul iar odata montata,nu poti sa o mai muti mai sus sau mai jos.
Iarna nu prea se pescuieste asa ca pune-ti imaginatia la bataie si bricoleaza. :?:
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!

bodi1971
junior
junior

Mesaj de bodi1971 » 22 Dec 2007, 21:15

De cand am lansat topicul acesta au trecut aproape 3 ani; intre timp am mai apucat sa mai invat cate ceva, chiar daca nu mult, despre sculele de spinning. Prima lanseta pe care am luat-o a fost un Trabucco Syncron SV 2,40m, 5-20g, pe care o am si acum si sunt mai mult decat multumit de ea.Mai am si un Maver essox 2,70m, 12-30g, cu care am dat pe Dunare si Jiu si se comporta f. bine, e solida si rigida. Am vazut la lucru mai multe lansete de la Trabucco si Maver si imi plac mult, la banii pe care-i dai pe ele. Bineinteles, o lanseta mai scumpa e altceva, am luat de la Cristi Ene un Basspro Microlite, care e o bijuterie.
Ca sa nu o mai lungesc, ca ma prinde Craciunul pe net :D :incercati Trabucco, ca merita si au f. multe modele. Maver-urile mie mi s-au parut mai rigide, prefer Trabucco pt. voblere. si linguri.
Apropo de Ryobi Ecussima, am avut o experienta nefericita cu o Ecussima 1000, mi s-a dus antireturul si acum trebuie sa tin bine de maner la recuperari :D; un prieten de-al meu are si el probleme cu acelasi model.Nu stiu ce sa zic, am vazut ca altora le place f. mult mulineta.Mie nu.Vreau de la Moshu o Daiwa Exceller, sper sa fi primit scrisoarea mea

Scrie răspuns