lansete de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 16 Mar 2005, 00:36

Europene nu inseamna neaparat produs eurupean, sint f multe firme care produc in Europa, dar Shimano, Daiwa, si altele , sint producatori de vergi atit in firmele originale cit si in cele licentiate.Ceace se produce UK, este licenta, referitor la aceste firme, dar nu poti sa pui in discutie ceea ce fabrica Shimano in Fab. UK,cu produsele Shimano Malaisia, China, sau alta fabrica asiatica.Firmele care recurg la productii asisatice vorbesc de cele europene, fac asta pt a intra cu preturi accesibile pietelor de est, care de regula sint piete cu putere mica de cumparare.Asta nu inseamna ca produsele acestea nu sint europene. Chiar daca sint fabricate in fabrici asiatice, acestea respecta parametrii europeni. Ati vazut o gramada de produse care au inscriptia UE, acestea pot fi fabricate sau nu in Europa, dar respecta niste prevederi care au fost stabilite de comerciantul european. Produsul european inseamna nu numai in acceptiunea mea si in acea a celor care ofera aceste produse pe piata noastra, produse care corespund baremului de consum si calitate ale celui care comanda aceste produse. Este normal ca produsele care sint comercializate in vest unde exista o anume putere de cumparare sa fie produse la standardele calitative conforme cu pretul. Eu am sfatuit pe cei ce mi-au cerut parerea sa cumpere din pietele de vest unde se por intilnii cu produse originale si care au si un barem de calitate corespunzator. Tot prod europene poti sa cumperi si de la angrosistii nostrii dar trebuie sa avem certitudinea ca in afara de parametrii constructivi , calitatea s-ar putea sa fie un pic diferita.
Dady

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 16 Mar 2005, 15:51

Dady scrie: Tot prod europene poti sa cumperi si de la angrosistii nostrii dar trebuie sa avem certitudinea ca in afara de parametrii constructivi , calitatea s-ar putea sa fie un pic diferita.
Am avut sansa sa vizitez cateva firme de profil din Europa (Silstar, Cormoran, DAM, Lineaeffe), inclusiv depozitele lor, si am vazut cum sunt organizate.
Marfa vine din China (in general) in containere, e transferata in depozit, de unde pleaca la rand, ca la moara: o comanda in Olanda, urmatoarea in Portugalia, urmatoarea in Romania, etc. Nu exista absolut nici o diferentiere intre produsele care pleaca in est sau in vest. Aceeasi calitate de Okuma (de exemplu) ajunge in toata Europa.

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 16 Mar 2005, 21:05

Deci cum spuneam.............europene....hmmmmmmmmmmm :cry:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 16 Mar 2005, 21:32

Oare de ce mulinetele Okuma vazute de mine in Romania si Ungaria nu seamana aproape deloc cu cele existente pe piata americana??????!!!!!

Jean Scurtu

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 17 Mar 2005, 08:47

din acelasi motiv pentru care produsele vandute in Europa de Est apartinand aceluiasi brand nu au aceeasi calitate cu cele vandute in vest
''la aia merge si asa'' :(
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 17 Mar 2005, 12:35

Jean Scurtu scrie:Oare de ce mulinetele Okuma vazute de mine in Romania si Ungaria nu seamana aproape deloc cu cele existente pe piata americana??????!!!!!
Jean Scurtu
Alt continent, alta piata.
Okuma (si nu numai) isi poate permite sa produca modele diferite adaptate specificului american.
Modelele europene sunt toate la fel.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 17 Mar 2005, 16:57

Nu am zis pana acum nimic, nici pro nici contra, pt ca discutia incepea sa semene tot mai mult cu discutiile pustilor, care sustin ca tatal lor e cel mai tare! Trebuie insa sa va spun ca am achizitionat o "americana"(St.Croix) si ca sunt impresionat de calitatile deosebite pe care nu le-am intalnit la alte lansete....si pot sa spun ca am avut o gramada in mana. Precizez ca lanseta are 2,6m, deci nu vorbesc de "scurtimi" cum le numea Dady. Probabil ca si scurtimile sunt utile, dar nu la noi...vorba unui amic: "... il iei in mana si pescuitul devine ridicol!" :lol: Sunt sigur ca in state sunt o gramada de porcarii, dar sunt mai multe produse de calitate ca si la noi...si la alte preturi!...iar daca ai nasul fin si sti sa alegi, iei teapa mai greu. :!:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 17 Mar 2005, 20:23

MariusC scrie:
Jean Scurtu scrie:Oare de ce mulinetele Okuma vazute de mine in Romania si Ungaria nu seamana aproape deloc cu cele existente pe piata americana??????!!!!!
Jean Scurtu
Alt continent, alta piata.
Okuma (si nu numai) isi poate permite sa produca modele diferite adaptate specificului american.
Modelele europene sunt toate la fel.
Mi se pare normal ca o firma ,sa zicem OKUMA,ar trebui sa faca acelas model de mulineta egal pt.toate continentele.

Nu inteleg cand vorbim de mulinete de spinning ca putem spune "adaptate specificului american" deoarece mulinetele de spinning sunt la fel in toata lumea,doar ca unii prefera frana in fata si altii in spate.

Vazand mulinetele OKUMA de spinning in Romania si Ungaria m-a frapat la prima vedere aspectul exterior ce era departe de cele ce se gasesc in U.S.A. si mi s-a parut ciudat sa fie asa.
Doar ca daca aspectul exterior arata ceva mai "primitiv"(ca sa exagerez un pic)as putea trage concluzia ca si mulineta nu are calitatea celor din state.

Personal nu cunosc calitatea mulinetelor OKUMA din Romania ,dar va pot spune ca cele vandute in U.S.A sunt f. bune,ba chiar am citit pe forum-uri de pescuit americane parerea unor pescari ce le preferau inaintea mulinetelor SHIMANO.

tetty333
junior
junior

Mesaj de tetty333 » 17 Mar 2005, 20:29

se gaseste cumva pe piata din romania lanseta Shimano Catana AX Spinning 180 L.
am vazut pe un site italian era 31 euro.cam cat ar costa la noi?
am luat si eu un ron thompson x-cite 2.40m casting 10-30 g. e buna de ceva sau am dat banii degeaba? :?:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Mar 2005, 08:25

tetty333 scrie:am luat si eu un ron thompson x-cite 2.40m casting 10-30 g. e buna de ceva sau am dat banii degeaba? :?:
Depinde la ce o folosesti... Cu siguranta e buna...

Scrie răspuns