lansete de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 18 Mar 2005, 09:00

Pe vremea cind aveam magazin, veneau si marfuri China care erau comandate de firme cu prestigiu. Daiwa, cormoran etc. diferenta era, fata de ceea ce spunea cineva ca a asistat la impartitul marfurilor intr-un depozit, ca marfurile respective nu mai vedeau depozitele firmelor respective deoarece transportul de la firele respective la magazinul meu reprezenta un plus de cheltuiala. Iar daca ne gindim ca in prima faza Acceptiunea froduselor din China s-a facut tocmai pt a se reduce cheltuielile, atunci este lesne de inteles ca nimeni nu are interes sa faca niste cheltuieli suplimentare de care poate scapa f usor. Angrosistul manevra banii, care de fapt reprezenta partea cea mai interesanta a afacerii, marfa venea direct din China la desfacerea cu amanuntul sau angroul intermediar. S-ar putea sa se fi schimbat de atunci anume treburi, dar economic eu tot asa as proceda.Iar referitor la marfa care are calitati diferite este f. real.Mulinete inscriptionate cu 3-4 rulmenti, adusa de om sa io repar si gasesc bucse de plastic...Mulinete care pt o anume piata angrenajuleste otel bronz, si aceleasi cu antimoniu integral, Hai ca aste sint tepe care le iei pt ca nu se vad, sau am mai patit la un baiat in magazin mulinete primete noi fara sertarasul care produce miscarea tamburului in plan vertical.Sau galeti care la unele mulinete fabricate pt o anume piata sint titan de 1mm latime si care confera o precizie extrema in lucrul acestui reper, fata de galet la aceeasi mulineta de 8 mm pe con clar mult mai ieftin si...La vergi diferentele sint multiple. Milo Sectra Gold 5m facut la Reglas arata identic cu aceiasi varga facuta in China, diferenta vizibila este ca pe vitf cea china are doua culisante, cea reglas are unul singur. Aparent nu pricepi mare lucru dar daca mai pui si mina pe aceste vargi, vei avea nedumerirea sa vezi ca una este f usoara si foarte rigida iar cealalta nu. Adica cea facuta in china este mai moale si mai grea, de aici si necesitatea de doua culisante pe virf.
Se fac si in china lucruri de calitate. Dar acestea costa mai mult si cine aduce pt o piata cu puterea de cumparare ca in Romania, nu poate sa investeasca in produsele de calitate pt simplul motiv ca aceasta afacere in acest fel devine nerentabila.Asa ca teoria prin care se sustine ca nu exista diferente intre produsele facute pt. diverse piete nu se sustine. Ceea ce relatez si pot relata multe alte treburi care intaresc afirmatiile ca se produce diferit, este perfect real si pot proba. Poate ca o data ce puterea de cumparare a romanilor va creste vor veni spre noi si societati cu un anume prestigiu de piata si care au sa aduca sigur si o noua calitate a acestor produse. Eu ramin la parerea ca trebuie salutata interventia citorva firme care, cam timid, dar este un inceput, au intervenit pe piata romaneasca cu produse de o calitate superioara. Cred ca vor mai venii si altele si concutenta va stabilii calitatea produselor legate de acest sport, bineinteles raportat la nivelul nostru de trai.
Dady

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 18 Mar 2005, 22:51

Am observat ca acest topic s-a bucurat de peste 1000 de vizualizari pana acum, deci presupun ca sunt multi cititori care nu intervin, nu-si spun parerea, dar inregistreaza si isi fac o parere din ceea ce se scrie aici. Din acest motiv (dar nu numai) adaug cateva randuri la cele spuse anterior.

Jean,
"Mi se pare normal ca o firma ,sa zicem OKUMA,ar trebui sa faca acelas model de mulineta egal pt.toate continentele. "

Si mie mi se pare normal asa, si m-ar bucura (ar fi in avantajul nostru), dar iata ca nu se intampla intotdeauna. Am mai spus ca gigantismul pietei nord-americane este o tinta pe care noii jucatori (cum e si Okuma) ar face orice sa o atinga. Ar produce modele calitativ superioare pe care le-ar vinde la preturi mai mici, ar schimba/imbunatati finisajul, culorile, garantia, etc. De ce toate astea? Pentru a intra pe cea mai mare piata din lume, unde, daca ai o cota din piata mulinetelor de 1-2%, ai o cifra de afaceri de multe milioane de $. Si ca ceea ce am scris mai sus sa nu ramana doar vorbe, poti sau puteti intra pe site-ul lui Okuma unde vei/veti vedea ca unele mulinete de spining sunt diferite intre Europa si USA: http://www.okumafishing.com

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 18 Mar 2005, 23:16

tetty333 scrie:se gaseste cumva pe piata din romania lanseta Shimano Catana AX Spinning 180 L.
am vazut pe un site italian era 31 euro.cam cat ar costa la noi?
am luat si eu un ron thompson x-cite 2.40m casting 10-30 g. e buna de ceva sau am dat banii degeaba? :?:
...nu vad de ce sa nu fie buna, am vazut cateva bete si par O.K., dar dupa ce dai de cateva ori si iti faci o idee, poate ne spui chiar tu cum ti se pare. :wink:

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 18 Mar 2005, 23:22

Dady scrie:Economic, de moment aceste tunuri prind bine dar pe termen lung ...nu se prea mai aude de Silstar. Crede si nu cerceta.
Dady
Silstar nu e cel mai bun exemplu. Dar de loc!
Cei doi patroni germani (a partii europene) a firmei Silstar au creat din nimic in numai 15 ani cea mai de succes firma europeana din domeniul articolelor de pescuit, care cu o cifra de afaceri de aprox. 70 milioane $, ajunsese pe locul 1 in Europa. Cand firma a ajuns la apogeul cresterii, ei au vandut-o pe bani buni lui unor baieti cu f.f.f.f.f.f.f.multi bani (aceeasi care au cumparat si DAM-ul). Printr-un management defectuos, in 3-4 ani baietii astia buni au reusit sa ingroape ambele firme (Silstar si DAM), extrem de diferite ca istorie si imagine. Acesta e adevaratul motiv pentru care nu se prea mai aude de Silstar.

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 18 Mar 2005, 23:38

Dady scrie:Asa ca teoria prin care se sustine ca nu exista diferente intre produsele facute pt. diverse piete nu se sustine. Ceea ce relatez si pot relata multe alte treburi care intaresc afirmatiile ca se produce diferit, este perfect real si pot proba.
Daca vom vorbi despre facaturi si falsuri, atunci da, ele sunt mereu mai proaste decat cele originale. Din pacate apar pe piata noastra enorm de multe astfel de produse, care datorita nivelului de trai de care vorbeai, au gasit un teren propice in tara noastra.

Daca nu vorbim de falsuri, voi spune din nou, ca nu mint, chiar am fost in sediile/depozitele firmelor de care am vorbit, unde patronii firmelor respective mi-au aratat fluxul marfurilor in depozit. NU EXISTA DIFERENTE INTRE PRODUSELE CE SUNT TRIMISE IN ROMANIA SI CELE TRIMISE IN ORICE ALTA TARA EUROPEANA, acest lucru este vazut de mine cu proprii mei ochi, si nu se poate proba contrariul.

Numai bine si fir intins!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 19 Mar 2005, 08:17

Nu am nici cea mai mica intentia in sensul de a te contrazice.Dar daca as face o afacere in acest sens as cauta sa o fac la max de rentabilitate. Asta sustin.Se observa ca si in cazul Silstar si DAM, despre al caror istoric nu stiu prea multe, pt ca nu prea m-au interesat in ultimii ani, afacerea a fost preluata de cineva care nu a avut suflet pt asa ceva. Si cred ca ar trebuii ca cei ce fac aceste afaceri si nu numai sa si fie oameni priceputi , de specialitate pasionati de ceea ce fac. Acel depozit, cred ca aducea marfa intr-un loc pt a verifica cit de bine corespund calitativ produsele tocmai pt. a nu se ajunge sa calce pe urmele acelor firme. In copilarie DAM era un prestigiu real alaturi de Peson et Michel, Shakespeare,Abbu erau intradevar scule de top cautate si dorite de f. multi pescari. DAM-ul dupa cum spunea anul trecut cineva de la Triana, trebuia sa intre in productie cu aceasta prestigioasa firma, ceea ce imi da speranta ca cineva vrea sa readuca DAM-ul pe piata fruntasilor. Asta ar fi ceva inbucutator. Dar adevarul este ca de atunci nu am mai auzit nimic in acest sens.Piata noastra este bintuita de marfuri care sint fie copii fie falsuri din cele mai diverse produse, asa ca...
Dady

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 19 Mar 2005, 08:23

@MariusC,

Daca crezi cumva ca eu ca pana acum nu am vazut site-ul te inseli.Cred ca am vazut prea multe site-uri,am citit poate prea mult de pescuit in detrimentul altor domenii.Pe deasupra mai sunt abonat la ANGLING TIMES ADVANCED,am fost abonat pana nu demult la PESCA IN si LA PECHE.
Citesc ce zic americanii si europenii ba chiar si japonezii si toate le trec prin filtrul mintii si experientei mele.

Ai dreptate referitor la faptul ca toata lumea face eforturi deosebite de a intra pe piata americana(si nu e vorba numai de articolele de pescuit).

Ce spusesem eu era o constatare a slabei calitati a produselor de acasa desi costau dublu fata de acelas produs pe piata americana.Unde mai pui ca salariile din Romania (cand ai serviciu) sunt la nivelul la care sunt.
Mi se pare ca ar fi cinstit daca tot plateste omul o gramada de bani pe o mulineta(numai el stie cu cate sacrificii)sa aiba o marfa corespunzatoare
Nu cred ca e normal ca cei ce desfac aceste produse in Romania sa se uite numai la cat de repede se pot imbogatii pe seama bietilor pescari fara insa a le da ceva de calitate.

In America e intradevar valabil ce se spunea in gluma acasa "clientul nostru ,stapanul nostru",tratand altfel problema ajungi la ....faliment.

Timpul le va rezolva pe toate,dar din pacate multi din noi nu vom mai apuca acele vremi si trebuie facut ceva acum nu profitat de conjunctura,trebuie si in comert sa avem o atitudine cat mai ,sa zicem ,europeana daca tot ne paste intrarea in U.E.

Sa auzim numai de bine!!

Jean Scurtu

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 19 Mar 2005, 12:01

Jean Scurtu scrie:Ce spusesem eu era o constatare a slabei calitati a produselor de acasa desi costau dublu fata de acelas produs pe piata americana.Unde mai pui ca salariile din Romania (cand ai serviciu) sunt la nivelul la care sunt.
Mi se pare ca ar fi cinstit daca tot plateste omul o gramada de bani pe o mulineta(numai el stie cu cate sacrificii)sa aiba o marfa corespunzatoare
Jean Scurtu
Aici ai dreptate, fara indoiala!

Fir intins!

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 19 Mar 2005, 12:56

Silstar mi-a venit in minte de moment dar nu cred ca este exemplu prost gasit, pt ca aceasta firma in ultima perioada a aparut cu marfa f. proasta si apoi ...a fost gata.Uite un lucru care mi s-a intimplat cred cu cca 5-6 ani in urma.Am cumparat din Italia o mulineta shimano POWER AERO 3500 MRE.Acum cca 6 ani fiind prin Bucuresti am intrat pe la magazinul Gipo de la gara. Aici am gasit o mulineta la fel cu cea care o cumparasem din italia si de care sint f. multumit si vazind-o si la on pret undeva cred ca in jur de 3milioane, mi-am zis sa mai iau una. Cind m-am uitat atent la aceasta am observat ca avea galetul ca la DAM-urile cele facute in china si care au acel galet f. lat si conic.Mi-am zis ca ceva nu este in regula si am renuntat la ea. Mai tirziu am trecut si pe la Dnul Giusca pe la depozit, sa vad ce mai face. Dupa ce am vizitat inclusiv fabrica de plute, l-am intrebat ce se intimpla ca apare acea diferenta intre ceea ce aveam si ceea ce gasisem in magazin atita timp cit ambele erau inscriptionate identic. D-nul Giusca mi-a spus ca una este fabricata in Japonia si cealalta care o avea in magazin, in China. Ma rog poate nu China poate Malaisia, dar undeva pe aceste piete. Despre interior nu stiu ce sa spun, ca nu am desfacut-0 s-ar putea sa fi avut surprize si aici.
Poate ca s-ar fi putut pune si un galet identic ca la cea Japoneza, dar s-ar putea ca acesta sa fi ridicat pretul mulinetei, cine stie, eu nu cred ca nu ar fi putut sa copieze si aceasta piesa, astia copiaza si pe ...Asa ca este clar ca se pot face diferente intre aceiasi marfa prin schimbarea producatorului, Intrarea pe o piata ca America este f. interesanta nu numai pt faptul ca este o piata gigant dar si pt. mentalitatea pietii americane, care este o piata ale produselor de mare consum, americanii in general cumpara tot ce apare cu titlu de noutate, nu sint ca mare parte a europenilor care sa pastreze multi ani un produs care i-a adus mari bucurii cu multi ani in urma.Sa sti ca am vazut pescari de mare valoare pe afara care pescuiau cu vergi si mulinete f. vechi si care tineau la ele ca la ochii din cap. Era un amic care pescuia cu un carbon DAM MAGIC, disparut de pe piata cred ca de peste 10 ani.
Dady

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 22 Mar 2005, 13:21

tetty333 scrie:se gaseste cumva pe piata din romania lanseta Shimano Catana AX Spinning 180 L.
am vazut pe un site italian era 31 euro.cam cat ar costa la noi?
am luat si eu un ron thompson x-cite 2.40m casting 10-30 g. e buna de ceva sau am dat banii degeaba? :?:
Shimano Catana,am vazut in TM cu 1.200.000 lei.Ron Thompson zic eu ca e ok,cel putin Monterra (pe care o am),e mult mai calitativa decat Catana pe care am vazut-o plina cu abtzibilde,si de un finisaj de 2 lei...
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns