discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Michael
- Moderator

Jean:sper ca nu te-am jignit/suparat,nu aceasta a fost intentia mea.Bineinteles,fiecare are parerea lui,pur personala,stii cum se spune:in gusturile omului nu te poti...

Eu deabia de curand mi-am cumparat lanseta de carbon,deoarece pana acum m-am folosit de una de fibra de sticla,de care am fost si sunt in continuare foarte multumit.Mi-am cumparat de carbon,mai mult ca sa intru in "randul lumii".Personal,m-am descurcat foarte bine pe rau si cu 1.95m,cu care am lansat lejer pana la malul opus.De asemenea am controlat bine in drill si pestii pe care i-am prins cu acea lanseta(si chiar am avut multe capturi,pana in 4 kg).
Deci,daca am intins coarda,imi cer scuze,uneori si oboseala isi spune cuvantul,munca in schimburi,nopti nedormite,etc.
-
Vizitator
Am gasit la un magazin aici, in Tg-Jiu, 2 lansete mai ca lumea.Un Maver de 2.15m,actiune 5-15g,usor, subtire, cu manerul mai scurt, usor de manevrat.Cea de-a doua era un Trabucco din seria Syncron, de 2.40m,actiune 5-20g, aproape dubla ca diametru fata de Maver, din carbon HM, mult mai grea,cu un varf gros.
Voi pe care ati alege-o?

-
Dady
- veteran

Mai draga, vorba lu nea nelu, sa sti ca Maver chiar daca arata mai deosebit, cum este, sa sti ca nu au traditie in constructii spiningiste, asa ca eu ramin la faptul ca sint firme consacrate de spining, Faci cum vrei. Bafta. Eu as mai astepta ca nu da turcii.
Dady
-
dragos74
- veteran

Laq un moment dat s-a format ideea (de altfel justificata) ca lansetele de spining europene nu prea respecta ce scrie pe ele in privinta greutatilor pe care le lanseaza
De aceea fara sa vezi batul e greu sa spui o parere referitor la lansetele vazute de tine . In orice caz e curios cum arunca acel trabuco 5-20g cu un vf. gros si rigiditate mare( 20g inteleg dar 5g????)
Pe de alta parte conteaza ce anume vrei tu sa pescuiesti cu acel bat si nu in ultimul timp cat costa si cat vrei sa investesti pt. ca asa cum a scris si Dady exista si alte variante mai bune probabil pe care ti le putem arata

-
Dady
- veteran

Dragos, este fals, productiile europene si chiar Trabuco, ca de el vorbeam, ORIGINALE, sint foarte corect inscriptionate. Insa dupa cum a lansat Milo moda productiei in china, lesne de inteles, s-a pierdut si s-a diminuat fidelitatea constructiilor. Eu recomandan ceva de afara. Productia destinata tarii noastre este facuta pe punga romanilor. Apropo in Valcea este un magazin de specialitate al carui patron este mai mult de cit paralel cu ceea ce face, sti ca acesta cauta acum sa zic o luna , sa ma convinga ca toate vergile sint fabricate in china, indiferent de marca. Asta este adevarat pt. magazinul lui care intradevar nu a vazut asa ceva. Chestia este ca intre timp, parca Galigani de la Pesca I"n a intuit asa ceva , deci mi-a venit ultimul nr de la revista in care este un articol exact despre firmele europene, Italiene. Articolul se refera la REGLAS. Nu stiu daca merita sa-mi pierd timpul sa ma duc la el si sa-i fac un picut de cultura in materie sa vada ca uite este macar o firma care produce non china.
Dady
-
Vizitator
Fratilor,nu trageti in pianist!!! V-am intrebat de lansete asa,din curiozitate si pt. ca am avut aceeasi nedumerire ca si Dragos.Aveau puteri relativ egale, dar aratau extrem de diferit. Cea de la Trabucco era si foarte grea.Eram curios,voi daca ati fi fost acolo si ar fi trebuit sa cumparati una din ele, pe care ati fi ales-o.
Mie mi-au placut lansetele pe care mi le-ati recomandat voi de la "Pianeta pesca".Nu stiu insa cum as putea sa le comand.Am un prieten care merge des in Italia,si care a zis ca imi ia el lanseta daca ii spun de unde;n-am stiut ce sa-i raspund.
-
Dady
- veteran

Prietenul tau daca vrea sa te ajute, poate sa ia legatura cu un magazin de specialitate de unde poate sa intre in relatia dorita.Trebuie sa stie parametrii vergii, lung: sa zicem 2,7m, actiunea: de virf, puterea 3-15sau ceea ce vrei tu. ( in prealabil poate vei gasi ceva vergi de actiune mica pe la prieteni ca sa-ti faci o parere)si greutatea vergii care poate fi intre 100 si sa zicem 200gr. tipul de portmulinet de miner de inele nr acestora, asta in sensul in care te bagi in amanunte.
Dady
-
Michael
- Moderator

Eu nu te-as sfatui sa lasi pe altcineva sa-ti cumpere o lanseta pe care nu ai pus mana,nu o cunosti.Poate vei fi dezamagit...Sa stii ca nu intotdeauna daca scrie pe o lanseta un brand renumit,inseamna ca e ok.Fiecare brand produce calitati pentru toate buzunarele.Asa cum ti-am mai spus,la recomandarea unor colegi de pe forum,m-am dus si am pus mana pe Ron Thomson Monterra,care nu are "mare traditie in spinning"(sau nu am auzit eu),si am fost placut surprins,am cumparat-o.Fata de Trabucco Syncron e beeeeton.
Parerea mea....

-
Dady
- veteran

Sa sti ca am mai spus-o si o repet, ron Thomson, din primele aparitii care nu stiu pe unde a fost facut, dar sigur pe undeva prin Asia China dar cred ca totusi Corea,cele la 2,7m pe care le-am recomandat la f. multi pescari, si care m-au ascultat, pe linga ca au fost reusite, au avut o buna acoperire intre pret si calitate,toti pescarii care m-au ascultat mi-au multumit si pot sa spun ca se pare la aprecierea mea ca au fost si cele mai bune care le-am vazut pe piata asta. Cele care au aparut ulterior nu mai au nimic comun cu prima serie, se vede de departe ca sint facaturi pe te miri unde, sint mult mai slabe, alta actiune, ce sa mai ...La cele vechi chiar am recomandat ca sa se elimine acel portmulinet situat prea sus, sa se blocheze cel originam si sa se matiseze altul la partea inferioara acestuia si acolo unde vine bine.
Dady
-
Michael
- Moderator

Nu stiu cat de facatura este lanseta pe care am cumparat-o,dar de departe este mai super decat Trabucco,usoara,subtire si totodata robusta.Lansez ziua intreaga cu o mana fara sa obosesc,are 125 gr,maner super ergonomic,mandrina adevarata....ce sa mai zic,sun supermultzumit.Eu zic ca asta conteaza cel mai mult