Lansete de spinning-construite in Europa.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 02 Aug 2005, 18:13

S-a rupt cam la 2 cm deasupra mufarii.Intradevar,de cand am cumparat lanseta am auzit cand simulam lanseuri scurte prin casa,un fel de scartait foarte subtil.Tot verificam inelele,imbinarea...totul parea in regula.Asta e,sper sa se rezolve cu bine.O chestie din asta face obiectul garantiei,nu?

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 03 Aug 2005, 08:12

Michael,

Pe viitor gandeste-te de exemplu la un ST.CROIX si nu vei mai avea niciodata surpriza pe care ai avut-o cu...Ron Thomson de care aici cel putin nu a auzit nimeni.....decat citind site-urile romanesti de pescuit.

Betele facute de mine si cu care pescuiesc de obicei,sunt facute pe blank-uri ce nu se foloseau in productie neindeplinind conditiile necesare(blank-uri cu defecte) si inca nu am avut nici o problema si imi pun intrebarea oare cum sunt blank-urile fara defecte???

Cum se spune,ai batul pt. care ai dat banii!!!

Imi pare rau de ghinionul tau cu atat mai mult cu cat in Romania si betele mai slabute au preturi care probabil vor sa le mareasca calitatea.....!!!????

Jean Scurtu

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 03 Aug 2005, 08:42

Jean:ai dreptate,cu siguranta la anul,voi apela la bunavointa ta,daca se poate bineinteles,pentru o lanseta si o mulineta de calitate.Anul asta din pacate fondurile sunt alocate pentru alte scopuri. :(

AndreiB
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 175
Membru din: 01 Noi 2004, 13:14
Localitate: Bucuresti

Mesaj de AndreiB » 03 Aug 2005, 13:12

Am rupt si eu o Monterra exact in acelasi loc. La examinare (service Arrow) s-a constatat o ovalizare a blancului, probabil din cauza matisarii prea strinse a primului inel de pe spic. S-a inlocuit spicul si n-am mai avut nici o problema de 2 ani.

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 03 Aug 2005, 13:30

Exact ce spuneam, concentrator de efort in zona imediat superioara mufei. Este clar lucrat prost, nu se poate ovaliza din matisaj. S-ar putea ca in scurt timp sa va arat ceva schimano spin la 2,7m dar care sigur nu au astfel de probleme. Pina atunci cautati un priceput care sa repare vergile, se pot repara. Eu nu cunosc aceste constructii dar poate metg pe la magazin sa le vad. Cele din primele serii erau reusite, cunosc multi pescari care au asa ceva si sint foarte multumiti de ele. Acestea sint facute in alta zona si de aici si calitatea...
Dady

daniel tinte
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 203
Membru din: 10 Mar 2005, 11:58
Localitate: arad
Contact:

Mesaj de daniel tinte » 03 Aug 2005, 18:04

Se confirma si la vergi aceeasi teorie ca la mulinete: firmele cunoscute fac produse bune sau ft. bune dar la preturi ridicate-de ex. Shimano are o serie de bete de spin de top(Antares, Diaflash, sau Technium DF) dar si preturile sunt la fel:intre 100 si 200 euro/bucata. Dar sunt si alte firme europene de prestigiu de care multi nu au auzit, cum sunt betele Sportex Kevlar dar si aici preturile oscileaza intre 200 si 300 euro. Se pune intrebarea daca merita atatia bani?! Ptr. unii da, si in special pentru cine are grija de scule acestea pot sa te tina o viata de pescar sau chiar sa fie lasate mostenire, ptr. ca spre deosebire de o mulineta ce se uzeaza in cativa ani un bat ramane la fel. Apropo de topic, si eu prefer betele lungi europene ptr. ca pescuiesc de pe mal .
@Michael-am vazut medelul Montera la arrow in Tm. dar mie nu mi-a placut deloc-mult prea elastic, subtire, ft. fragil. Nu imi inspira deloc incredere sa pescuiesc la pesti peste 2kg, si in plus Ron Thomson nu este o firma de top, din contra este undeva sub medie si ca pret dar si d.p.d.v. al calitatii( am si eu un ron Thomson Arrezzo 2,7m 15-40g, dar fata de Montera este mult mai rezistent). Deci pot sa apara tot felul de probleme. Cumpara un bat scump cu adevarat si vei vedea alta calitate a lucraturii.

Dady
veteran
veteran
Mesaje: 544
Membru din: 17 Oct 2004, 08:42
Localitate: Rm.Valcea

Mesaj de Dady » 03 Aug 2005, 18:33

In mod sigur ai un Thomson din seria cea veche. Am fost si am vazut Thomsonurile despre care se vorbeste. Nu au nimic comun cu cele ce -sau comercializat acum cca 5 -7ani, si erau si de 5-25 gr, actiune de virf si 2,7m lungime. Stiu multi care pescuesc cu aceste vergi de mult cumparate si sint f. multumiti, raportul calitate pret este f. bun. Dar intre cele doua Thomsonuri nu exista asemanarea de cit ca poarta acelasi nume. Acestea pe care le-am vazut nu au actiune de virf, efectiv flencane. Daca cineva se poate considera multumit cu aceasta varga... ma pune pe ginduri. Nu cred ca as putea pescuii cu asa ceva. Acum mai mult imi dau seama de ce s-au rupt deasupra mufei. Este zona de efort maxim. Drept este, sculele care au preturi mari sigur sint construite la mamam lor, si au calitate garantat.
Dady

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 03 Aug 2005, 18:36

daniel tinte:o fi mai rezistent batul tau Arezzo,nu zic nu,dar la 15-40g,nu ma ajuta cu nimic.Eu folosesc naluci intre 5-20 gr,asa ca...iar la 2.7 m,iar nu-mi place,2.10 e suficient.Cat despre betele "scumpe cu adevarat" nu prea se confirma teoria,s-au rupt si bete foarte scumpe,de firma.Inainte sa-mi cumpar Monterra de carbon,am pescuit vreo 2 ani cu un Cormoran High Density Glass Composite/1.95,si nu s-a rupt nici de-al de-al dreaq+ca am prins cu acea lanseta cat nu am prins cu nici un bat pana acum.Mentionez ca pe acel Cormoran am dat vreo 600k si nu m-a dezamagit niciodata.Asa ca,daca vrei,cumpara-ti tu bete de sute de euro,pentru mine e mai important sa prind peste si chiar prind fara sa am bete "scumpe cu adevarat".

Avatar utilizator
Adelin
Moderator
Moderator
Mesaje: 5271
Membru din: 14 Apr 2004, 22:53
Localitate: ARAD

Mesaj de Adelin » 03 Aug 2005, 23:35

Dady scrie:Michael, ce ai rupt pina la urma sau de ce anume te-ai lecuit de o lanseta de grafit sau de una de carbon? Iar vorbind despre vergile destinate pescuitului in America, cele mai accesibile buzunarului romanului si cele mai multe dintre cele comercializate in america sint constructii chinezesti din grafit. Grafitul fiind materialul care a prins pe piata Americana datorita scurtimilor. Acestea sint f. reusite in astfel de constructie. Cu cit lungimile cresc ex. 2,7 m , lungime execrata pe piata americana, si care f. rar se executa astfel de ,masuri, deci cind ajung la astfel de lungimi atunci se vad cel mai pregnant deficientele acestui material. Intrebarea care s-ar pune ar fi : oare de ce pe piata europeana nu se construiesc grafituri? Ca ele se comercializeaza este alta chestie dar eu unu nu stiu nici o fabrica, cel putin in Italia care sa lucreze grafit. Daca stie cineva sa-mi spuna si mie ca sint f. curios, si daca da, atunci dau berea.
Dady
Urmaresc cu deosebit interes RAZBOIUL AMERICANE V EUROPENE, fapt ce m-a determinat, recunosc din pura curiozitate, sa studiez putin si piata americana.Am cautat bete de 2,6m pt ca e dimensiunea de care am eu nevoie si recunosc ca oferta e mai redusa ca si la " scurtisme". Cu greu am luat decizia de a incerca un bat, pt ca nu am gasit ceva care sa-mi placa mai ieftin de 250$ si nu e putin pt ati satisface o curiozitate, dar dupa ce l-am incercat si am vazut despre ce e vorba, nu am ezitat si mi-am comandat inca unul care mi-a venit zilele trecute.(bineinteles alta actiune, aceeasi lungime)

Tot ce pot sa spun eu dupa ce am avut o gramada de bete Europene (dintre cele mai bune), e ca nu se compara nici un bat din cate mi-au trecut prin mana, cu cele americane pe care le-am cumparat.
Concluzia finala e ca daca sti de ce ai nevie, cu putin nas si multa exprienta, din piata americana ai ce alege si la o calitate pe care sincer nu am intalnit-o la nici o expozitie de scule europene.Nu contest ca exista mormane de gunoaie americane, dar sa nu vorbim de gunoaiele din europa pt ca eu unul sunt satul de ce am vazut.
Sper ca acest post sa nu starneasca remarci de genul: "..ba taicameu ii mai tare", nu de alta dar am vazut ca asa e obiceiul la "europeni"...sau la "americani"?!.... :wink:

Avatar utilizator
Michael
Moderator
Moderator
Mesaje: 4177
Membru din: 28 Iun 2004, 05:25
Localitate: Timisoara

Mesaj de Michael » 04 Aug 2005, 06:08

Spuneti-mi,care mod de mufare e mai bun:segmentul de varf sa mufeze pe cel baza,sau cel de varf sa mufeze in cel de baza?Pana acum,toate lansetele pe care le-am avut,segmentul de varf mufa in cel de baza.La batul care mi s-a rupt,e taman invers,segmentul de varf se mufeaza peste cel de baza,asta poate fi un punct slab la o lanseta? :roll:
Scuze...poate am devenit stresant cu problema mea. :lol:

Scrie răspuns