Lansete de spinning-construite in Europa.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
ai si tu dreptate dane, dar oare nu se schimba lucrurile incontinuu? nu te gandesti la un moment dat ca poate exista ceva mai placut, mai bun, mai rapid, mai io stiu?
nu cred ca exista asa ceva, bat pentru o viata.. cand ti'ai luat daiwa ala, nu te gandeai ca este tot ce'ti trebuie? si uite acum, ai vrut Loomis.
Ideea este ca eu n'as suporta financiar un astfel de carusel al achizitiilor, si nici nu sunt genul sa tind spre perfectiunea echipamentelor.
De fapt chiar dispretuiesc personajele care sunt atat de angrenate in achizitii de scule incat nu au timp de pescuit, si isi inchipuie ca daca au portbagajul plin de Loomis si Daiwa sunt pescari. Imi place prea mult pescuitul incat n'as fi in stare sa dedic timp pretios si bani studiului si achizitionarii de echipamente, cand acelasi timp si bani pot sa le dedic apei.
Numai bine!
nu cred ca exista asa ceva, bat pentru o viata.. cand ti'ai luat daiwa ala, nu te gandeai ca este tot ce'ti trebuie? si uite acum, ai vrut Loomis.
Ideea este ca eu n'as suporta financiar un astfel de carusel al achizitiilor, si nici nu sunt genul sa tind spre perfectiunea echipamentelor.
De fapt chiar dispretuiesc personajele care sunt atat de angrenate in achizitii de scule incat nu au timp de pescuit, si isi inchipuie ca daca au portbagajul plin de Loomis si Daiwa sunt pescari. Imi place prea mult pescuitul incat n'as fi in stare sa dedic timp pretios si bani studiului si achizitionarii de echipamente, cand acelasi timp si bani pot sa le dedic apei.
Numai bine!
nu e vorba de un carsusel al achzitiilor, e vorba despre faptul ca ajungi la un moment dat sa ai un bat care sa te satisfaca complet
daca tot m-ai intrebat de daiwa mea, am dat cu ea si mi-a placut dar pentru olt as fi simtit nevoia sa fie putin mai tare si cu rezerva mai mare de putere, so.....
ceea ce dispretuiesti tu este un anumit gen de oameni, si nu faptul ca au loomis sau daiwa, gandeste-te bine
daca tot m-ai intrebat de daiwa mea, am dat cu ea si mi-a placut dar pentru olt as fi simtit nevoia sa fie putin mai tare si cu rezerva mai mare de putere, so.....
ceea ce dispretuiesti tu este un anumit gen de oameni, si nu faptul ca au loomis sau daiwa, gandeste-te bine
exact aia dispretuiam, genul de oameni, nu betele
tu prin cate bete ai trecut pana sa ajungi la asta? de unde stii ca asta te satisface complet? crezi ca eu as rezista financiar sa cumpar trei bete, un fenwick, un daiwa, un st. croix ca sa constat ca vreau altceva si sa ajung la loomis?
trebuie sa existe o cale de mijloc, pe care incerc s'o gasesc de la inceput, echipamente cu care pescuitul sa nu fie un chin si sa nu fie nici costisitoare. daca o fi posibil, eu mai incerc
Numai bine!

tu prin cate bete ai trecut pana sa ajungi la asta? de unde stii ca asta te satisface complet? crezi ca eu as rezista financiar sa cumpar trei bete, un fenwick, un daiwa, un st. croix ca sa constat ca vreau altceva si sa ajung la loomis?
trebuie sa existe o cale de mijloc, pe care incerc s'o gasesc de la inceput, echipamente cu care pescuitul sa nu fie un chin si sa nu fie nici costisitoare. daca o fi posibil, eu mai incerc

Numai bine!
Dau multa dreptate lui TODI. Eu pescuiesc cu o varga conceputa de mine acum peste 10 ani. O coreana care initial a fost de 2,10 m, si pe care am modificat-o la 2,7m. O varga cu care am pescuit pe o gramada de ape europene, o varga care a scos lipani pastravi stiuci cleni bibi si tot ce misca in apele dulci. Pacat ca nu are gura sa spuna. Si sint sigur dane ca nu as face schimb pe nici o varga din cele pe care cu stima pastreaza-le. Acum problema mea este timpul de pescuit si nu am gasit nici cel mai mic repros acestei vergi, esentialul este ca ne cunoastem foarte bine si stiu sa o exploatez in asa fel incit si varga sa se simta bine.Obisnuinta este cel mai important, si maestria in a face arta din pescuit.Este importanta si tehnica dar inca din ce am pipait americanisme singurul lucru care m-a tentata si am si achizitionat sint inele de calitate pt virf daca nu si pt urmatoarele 3-4 , mulinetele japoneze de soi care se gasesc acolo ca lumea si firul de la Jean cel de 4 lb. In rest mai astept ca cine stie poate intra si celelalte produse in colimator, deocamdata cu exceptia a inca citeva maruntisuri nu cred ca pot sa zic mai mult.
Dady
Dady
mie discutia asta despre lansete de pescuit , ca-s europene , ca-s americane .....ca-s mai .....si mai......imi seamana cu o discutie despre femei.
Brune, blonde, roscate, slabe ,grase , balconate, batute de vant,spoite, fitoase.......etc..
Nu se tremina niciodata si nu se poate trage o concluzie universala
Fiecare cu ce-i place , cu ce peste pescuieste si cu ce stil de pescuit are .
Unuia ii plac betzele americane ( mee too) , ca sunt mai rapide , mai usoare , mai fast , intepi super, simti orice pietricica de pe fundul apei.
Altora le plac betzele din fibra de sticla ca sunt mai moi , permite o evolutie a nalucii mai altfel,...ca-s mai rezistente...etc etc....
altii se ataseaza de cate un model de batz cu care dau de nspe ani.....
Altii dau cu o lanseta la toate speciile si li se pare snobism sa ai mai multe lansete
altii dimpotriva , ca nu exista lanseta universala .....si cate si mai cate
Brune, blonde, roscate, slabe ,grase , balconate, batute de vant,spoite, fitoase.......etc..
Nu se tremina niciodata si nu se poate trage o concluzie universala
Fiecare cu ce-i place , cu ce peste pescuieste si cu ce stil de pescuit are .
Unuia ii plac betzele americane ( mee too) , ca sunt mai rapide , mai usoare , mai fast , intepi super, simti orice pietricica de pe fundul apei.
Altora le plac betzele din fibra de sticla ca sunt mai moi , permite o evolutie a nalucii mai altfel,...ca-s mai rezistente...etc etc....
altii se ataseaza de cate un model de batz cu care dau de nspe ani.....
Altii dau cu o lanseta la toate speciile si li se pare snobism sa ai mai multe lansete
altii dimpotriva , ca nu exista lanseta universala .....si cate si mai cate
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Asta era ideea Sorin, ai perfecta dreptate... americancele sunt mai bune decat chinezoaicele sau europencele samd.
bine, sunt convins ca ei vorbeau de curentul in care se incadreaza betele produse in USA vs cele europene: maner lung/scurt, bete scurte vs bete lungi, puteri, actiuni, material etc. dar prea au adus discutia pe o panta generalizata. Pana la urma, f** ce ma tine buzunarul si obiectul de langa, right?
Numai bine!

Numai bine!
Spuneti-mi si mie,e normal sa pocneasca grafitul atat de usor?Nu am fortat deloc.Care o fi fost cauza?Defect de fabricatie?Incepand de azi,chiar daca ma duc cu lanseta de carbon la pescuit,nelipsita din porbagaj va fi lanseta Cormoran High Density Glass Composite,cu care mai ca nu am tras copaci din apa,e sensibila,usoara si am avut si mult noroc cu ea(multe capturi).Cum am mai spus cand mi-am cumparat lanseta de carbon...am luat-o sa fiu si eu la moda
M-am lecuit. 

aha , deci tu esti din ala pe care-i iubeste todi
lanseta s-a putut rupe si datorita unor socuri anterioare care au creat mai intai fisuri , apoi la o solicitare mai serioasa....a facut ca grisina

lanseta s-a putut rupe si datorita unor socuri anterioare care au creat mai intai fisuri , apoi la o solicitare mai serioasa....a facut ca grisina
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va