Lansete de spinning-construite in Europa.
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Dragul meu nici nu ma enervez si nici macar nu-mi propun chestia asta.Dar am observat circotelile cu care ai sarit la interventia trecuta, aia cu milioanele, hm... Cam am ceva ani care n-au trecut oricum pe linga mine, si cam nu mi s-a intimplat sa zic ca acolo este pestele meu si sa i-o pun si exact la declansarea atacului sa plece si intepatura. Eu cam asta cred ca se poate numi experienta, intuitie, indeminare..sau cum vrei sa-i zici.Si crede-ma ca nu am invatat pescuitul la TV, si nici nu bag la capitolul placere o filmare cu pescuit american.Si nu stiu daca cei de care vorbeam se puteau pune in gama asta.Nu pot sa-i vorbesc de nici un fel deoarece erau sincer meseriasi in ceea ce faceau. Ravagii. La prins salau nu la... nuci. Dar sa sti ca Suedezii nu aveau conceptii diferite ca a celor ce i-am gasit la Sarulesti.Nici elvetienii nu gindeau altfel sau mai pe scurt pina acum nu am mai auzit asa o reclama la americanesti. Apropo, daca o sa am timp poate o sa va spun cum m-au botezat elvetienii la pescuit de coregon. De, in prima zi am fost mai spectator, dar apoi am inteles care-i treaba, si am pescuit cu scule de la ei si in stilul elvetian, si am reusit si eu sa intru in ritmul lor.Dar asta estealta poveste...dar adevarata.Nu ca cea cu scurtimile, care-mi suna a cea mai misto poveste.
Dar pe zapada asta...stau la gura caloriferului si ascult povesti...nu?
Oricum astazi nu lucrez si trebuie sa treaca si timpul cunva...noapte buna.
Dady
Dar pe zapada asta...stau la gura caloriferului si ascult povesti...nu?
Oricum astazi nu lucrez si trebuie sa treaca si timpul cunva...noapte buna.
Dady
carcoteala ?
dl, dady,
imi cer scuze ti-am sters un mesaj, din greseala am crezut ca e dublura, scria cam acelasi lucru ca in mesajul dvs. anterior si acum mi-am dat seama ca nu erau chiar identice....
carcoteala ?
pai dady poate mai citesc incepatori si or sa aiba senzatia ca le trebuie mii de partide ca sa simta o varga, e bine sa ne gandim ca citesc si altii ce scriem noi
stii care e diferenta intre noi, la capitolul lansete ?
tu nu dai cu americane din ambitie
ma repet poate, dar eu cand am vorbit de americane m-am gandit la conceptie americana, adica bete pe stilul american, chiar daca sunt facute de daiwa in coreea...
eu am bete fenwick, berkley, daiwa, abu garcia,
deci fac diferenta intre ele si aleg ce mi se pare calitativ superior
nu sunt mari nume dar le apreciez pe fiecare pentru ce pot, chiar si pe abu-ul pe care il am, un 2,40 care ca si conceptie nu l-am gasit pe piata din State, pentru ca la americani nu prea ai ce alege cand vrei un 2,40
si stii de ce se intampla asta ? pentru ca ei fie pescuiesc din barca cu max. 2,10, fie dau de pe mal si atunci poate fi util un 2,70
deci parerea ca betele de conceptie americana sunt numai scurtimi este absolut falsa
dupa multi ani de pescuit din barca, la plastice sau altele, au constatat, normal si firesc, ca nu ai nevoie de un bat mai lung de 2,10, e mai usor, e mai comod, e mai senzitiv, ai o reactie mai buna pt ca batul e usor si nici nu-ti oboseste asa mult mana intr-o zi de stat in barca...... e chestie de adaptare la conditiile de pescuit, si poate si de gust, daca vrei
si apoi urmeaza betele de peste 2,70, gasesti gama completa, toate actiunile si puterile, tot ce vrei
daca mai adaugam si raportul calitate/pret net superior betelor pe care le gasesti in europa, e clar cred ca nu e reclama cum spui tu ci este o optiune pe care cineva o poate considera sau nu.....
dl, dady,
imi cer scuze ti-am sters un mesaj, din greseala am crezut ca e dublura, scria cam acelasi lucru ca in mesajul dvs. anterior si acum mi-am dat seama ca nu erau chiar identice....
carcoteala ?
pai dady poate mai citesc incepatori si or sa aiba senzatia ca le trebuie mii de partide ca sa simta o varga, e bine sa ne gandim ca citesc si altii ce scriem noi
stii care e diferenta intre noi, la capitolul lansete ?
tu nu dai cu americane din ambitie
ma repet poate, dar eu cand am vorbit de americane m-am gandit la conceptie americana, adica bete pe stilul american, chiar daca sunt facute de daiwa in coreea...
eu am bete fenwick, berkley, daiwa, abu garcia,
deci fac diferenta intre ele si aleg ce mi se pare calitativ superior
nu sunt mari nume dar le apreciez pe fiecare pentru ce pot, chiar si pe abu-ul pe care il am, un 2,40 care ca si conceptie nu l-am gasit pe piata din State, pentru ca la americani nu prea ai ce alege cand vrei un 2,40
si stii de ce se intampla asta ? pentru ca ei fie pescuiesc din barca cu max. 2,10, fie dau de pe mal si atunci poate fi util un 2,70
deci parerea ca betele de conceptie americana sunt numai scurtimi este absolut falsa
dupa multi ani de pescuit din barca, la plastice sau altele, au constatat, normal si firesc, ca nu ai nevoie de un bat mai lung de 2,10, e mai usor, e mai comod, e mai senzitiv, ai o reactie mai buna pt ca batul e usor si nici nu-ti oboseste asa mult mana intr-o zi de stat in barca...... e chestie de adaptare la conditiile de pescuit, si poate si de gust, daca vrei
si apoi urmeaza betele de peste 2,70, gasesti gama completa, toate actiunile si puterile, tot ce vrei
daca mai adaugam si raportul calitate/pret net superior betelor pe care le gasesti in europa, e clar cred ca nu e reclama cum spui tu ci este o optiune pe care cineva o poate considera sau nu.....
Eu nu m-am gandit niciodata sa nu-mi tradez continentul, daca mi-a placut un bat l-am luat si gata. Cel mai bun bat este cel cu care prinzi cel mai mult, pe care il simti cel mai bine la un moment dat.Daca pescui mult, dar mult nu ocazional, pt. ca asta e adevarul, lipsa timpului ne obliga sa fim duminicari, lanseta ajunge sa faca parte integranta din noi si parca atunci cand nu o ai in mana te simti ca un ciung.
Eu m-am procopsit, sper ca nu pe viata, cu o lanseta Zebco, pe care am luat-o din Franta, fara nici o intentie de a o pastra.Nu aveam cu ce pescui acolo si am zis ca la intoarcere ii fac vant. Gresala mea a fost ca am iesit de prea multe ori la pescuit si m-i s-a lipit de mana.
Acum mi-am comandat doua "americane", nu pt ca sunt la moda, dar anul trecut am vazut si pipait, intr-un magazin din Italia cateva modele care sincer mi-au placut mult. Trebuie sa subliniez ca nu erau scurtisme si nu le-am cumparat pt ca nu era permis in avion, doar daca le dadeam la bagaje.Ceea ce era exclus, cum sa le las singure cu atatea valize?!
Dupa ce voi avea piesele in mana (am promisiuni ca pana in martie sunt la mine) si le fac un test mic pe apa, promit ca va voi marturisi cu obiectivitate "impresiile de peste ocean".
Eu m-am procopsit, sper ca nu pe viata, cu o lanseta Zebco, pe care am luat-o din Franta, fara nici o intentie de a o pastra.Nu aveam cu ce pescui acolo si am zis ca la intoarcere ii fac vant. Gresala mea a fost ca am iesit de prea multe ori la pescuit si m-i s-a lipit de mana.
Acum mi-am comandat doua "americane", nu pt ca sunt la moda, dar anul trecut am vazut si pipait, intr-un magazin din Italia cateva modele care sincer mi-au placut mult. Trebuie sa subliniez ca nu erau scurtisme si nu le-am cumparat pt ca nu era permis in avion, doar daca le dadeam la bagaje.Ceea ce era exclus, cum sa le las singure cu atatea valize?!

Dupa ce voi avea piesele in mana (am promisiuni ca pana in martie sunt la mine) si le fac un test mic pe apa, promit ca va voi marturisi cu obiectivitate "impresiile de peste ocean".

Stiu, normal, de aceea am si zis ca nu am avut retineri cand mi-am cumparat un bat.De fapt am doua bete un HyperCast(pe care il am de vre-o 6 ani) si un Leures, serie destinata, cred, pietei din Franta.Amandoua imi plac, cu toate ca Leures-ul arata atat de comercial incat i-am belit aptibildele.
Eu cand am zis Americane m-am referit la GLoomis si StCroix, scuze daca s-a inteles altceva....cu toate ca in Italia am vazut si bete de care nu am auzit, tot din state, facute de un prieten al patronului si care aratau mortal(la un pret pe masura, intre 250-400 EU).
Eu cand am zis Americane m-am referit la GLoomis si StCroix, scuze daca s-a inteles altceva....cu toate ca in Italia am vazut si bete de care nu am auzit, tot din state, facute de un prieten al patronului si care aratau mortal(la un pret pe masura, intre 250-400 EU).
Domnule Dady dupa cum ati spus nu ati avut prea avut bete Americane ,de fapt ati vazut ,ati vorbit ,ati pipait ,ati citit ,ati ati ati ,cred ca plecati cu o rautate din start impotriva betelor Americane ,eu am avut multe europene dar singura de care imi amintesc cu oarece placere e un Dracko Prestige o lanseta oarecum atipica dar pina la maner care era de kk . Lansetele Americane par niste jucarii in comparatie cu ""antenele'' Europene pana incepi sa pescuiesti cu ele , dupa aia nu prea mai pui mana pe Europene , eu vorbesc despre originale si nu de G.Loomis pe care le gasiti in Obor sau la un magazin de langa Iancului la pret de 1700000 de lei . Sunt sigur ca orice pescar cinstit care are ocazia sa p escuiasca cu un ST.Croix adaptat stilului lui nu va avea ce sa comenteze,si va observa in primul rand cat de bine o va putea manevra ,ai senzatia ca e o prelungire a bratului,cat de putin te va incurca manerul si ce putin te va obosii. Domnilor incercati live o lanseta caci atunci va spune tot ,im magazin ai putine indicii.
Daca tot avem un topic despre lansete spinning construite in Europa,hai sa va povestesc ce partida de pescuit am avut azi.Pe la 16:00 era deja la locul de pescuit.Eram singur,tocmai plouase un pic,dar in rest vremea era super ok,Timisul in scadere,desi inca tulbure.Misca avatul mare de aveai impresia ca oameni cad in apa.Nici nu incep bine sa pescuiesc,in timp ce recuperez,am o agatatura,din instinct contrez (ca de obicei,scurt,nu tare)lanseta pocneste chiar desupra mufei de imbinare.Voblerul agatat,segmentul de lanseta rupt aluneca pe fir spre vobler.Ma enervez si rup firul lasand voblerul in apa,in timp ce varful lansetei mele pleca in aval ca o pluta de scobarit.Las totul din maini si patinand o iau la fuga pe mal in jos pana am ajuns la o cotitura a Timisului unde m-am ancorat cu o mana de o creanga si cu un picior patinand in noroi si cu celalalt am reusit dupa multe cascadorii sa trag varful lansetei mele la mal.M-am dus la magazinul de la care am cumparat lanseta si e posibil ca pe baza garantiei sa-mi schimbe segmentul de varf al lansetei.Renumitul carbon a pocnit ca un plastic ordinar.Este vorba despre Ron Thomson Monterra IM6.
Mama, mama, ce reactii, mai aveti putin si ma mincati cu varga cu tot. Asa cum spunea careva, vergile europrne sint vergile care au anume tipicuri, sint construite la cerintele celor mai rafinati pescari sint construite dupa anume proecte care tind sa satisfaca cerintele pescuitului in Europa. Aceste vergi sint preferate in constructie de carbon, europenii iubesc rigiditatea, ei pescuiesc mult de pe mal si folosesc lungimi mai mari ca cele construite dupa modelul american. Europenii sint foarte selectivi in vergi, pescuiesc cu vergi cu actiune de virf, chiar accentuat de virf. Pescuiesc la pesti mai mari, cu vergi cu actiune de virf usor progresiva. Constructiile in grafit sint mai elastice, am mai spus-o sint chiar mai rezistente ca si cele rigide din carbon. Suporta incarcari mai mari si progresive comparativ cu cele din carbon. Se claseaza, cel putin din cite am vazut eu, intre fibra de sticla si carbon. Ca scule de senzatie grafitul este ideal, se indoaie cu orice fita si inca tare. Pe rexi cared ca l-ati vazut cind trage din barca cite un peste si foloseste si a doua mina pestru a imprima tractiune pe tronsonul vergii. Asa ceva nu se face dar la grafit se admite.Noi pescuim pesti diferiti de cei americani, pestii nostrii nu sint asa de lacomi ca ai americanilor. Ai nostrii sint mult mai rafinati mai dificili, au dinti au gura mai tare, se cere o varga mai rapida un control al nalucilor mult mai abil mai perfect care se face cu vergi lungi.Si multe alte diferente care exista intre aceste stiluri de vergi. Nu ma refer ca este fabricata in america sau in asia sau in europa, ma refer tocmai la aceste diferente intre pestii pescuiti si serintele pescarilor nostrii. Eu, ca sa vezi ca am pipait,adevarat ca nu am prea citit despre ele. Dar sa nu creada cineva ca daca sint americane nu sint facute in china, sau daca sint europene la fel sau daca sint cumparate din Europa nu pot fi facute si in china. Spun china ca asa ne-au invatat cei ce aduc scule de doi lei din China si tot ce-i chinezesc este rau. Ei bine nu este asa. Se face marfa buna in china daca platesti o marfa buna. Daca dai doi lei, de doi lei aduci marfa, si asta este. Dar exista si reversul, adica vergi fabricate in Japonia, in America sau Europa.Acestea de regula se diferentiaza dupa pret, sint mai scumpe chiar cu mult mai scumpe de cit dele cu care ne-am obisnuit.Iertati-ma, nu ma mai mincati, si va promit ca in scurt timp o sa va aduc vergi americane la greu, sa va vad cit de ahtiati o sa fiti si cite o sa cumparati ca sa pescuiti americaneste si sa mai ma intrebati daca cunva le-am pipait. Fir intins.
Dady
Dady
Discutia nu trebuie purtata sub titlul "american vs european", din moment ce sunt criterii mult mai importante pentru diferentierea unor bete. Impartirea asta este mai mult decat grosiera.
De exemplu, am pescuit in weekend cu un Cabela's XML interesant, rapid, puternic, care mi'a obosit mana si mi'a facut bataturi in podul palmei
in afara de astea mi'a oferit un pescuit ok. Porcaria mea ungureasca nu ma freaca in palma, nu imi oboseste mana, dar nici nu ma curenteaza trasatura, nu intep asa bine si in drill tre' sa fiu atent sa nu'l rup. Asa se diferentiaza betele, nu ca's americane sau europene.
Mai concret de'atat?
Numai bine!
De exemplu, am pescuit in weekend cu un Cabela's XML interesant, rapid, puternic, care mi'a obosit mana si mi'a facut bataturi in podul palmei

Mai concret de'atat?
Numai bine!