Lansete de spinning-construite in Europa.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Aug 2005, 15:18

pai de ce sa devii paranoic? :shock:
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2005, 15:23

Cu frica de anu se atinge de nik.Nici asta nu-i treaba.Zic eu ca nu e normal sa cedeze atat de usor o lanseta.Chiar desupra mufei de imbinare...de ce tocmai acolo?Oare lipsea un inel in acea zona? :roll:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Aug 2005, 15:24

de curiozitate:
ce lanseta era?
pescuiasca si el va

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2005, 15:26

Ron Thomson Monterra,7Ft,IM 6.Usoara,light,actiune rapida,in principiu era ok.Faza mai nasoala e ca,desi o voi folosi in continuare,mi-am pierdut increderea in ea.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Aug 2005, 15:28

desi nu am avut lanseta montera am auzit lucrui bune despre ea
o fi avut vreun defect
pescuiasca si el va

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2005, 15:30

Asta ma mira si pe mine,am cumparat-o la recomandarea multora.Chiar la mine sa se fi nimerit o fisura microscopica?Oricum,de acum voi avea un back-up in portbagaj.Iti dai seama,aseara cand trebuia sa inceapa rapitorul festinul,eu eram deja acasa si tanjeam dupa unul.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 02 Aug 2005, 15:31

Michael, ce ai rupt pina la urma sau de ce anume te-ai lecuit de o lanseta de grafit sau de una de carbon? Iar vorbind despre vergile destinate pescuitului in America, cele mai accesibile buzunarului romanului si cele mai multe dintre cele comercializate in america sint constructii chinezesti din grafit. Grafitul fiind materialul care a prins pe piata Americana datorita scurtimilor. Acestea sint f. reusite in astfel de constructie. Cu cit lungimile cresc ex. 2,7 m , lungime execrata pe piata americana, si care f. rar se executa astfel de ,masuri, deci cind ajung la astfel de lungimi atunci se vad cel mai pregnant deficientele acestui material. Intrebarea care s-ar pune ar fi : oare de ce pe piata europeana nu se construiesc grafituri? Ca ele se comercializeaza este alta chestie dar eu unu nu stiu nici o fabrica, cel putin in Italia care sa lucreze grafit. Daca stie cineva sa-mi spuna si mie ca sint f. curios, si daca da, atunci dau berea.
Dady

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 02 Aug 2005, 15:34

pai e bine sa ai intotdeauna un batz de back -up cu tine , nu se stie niciodata
am patit-o si eu odata cu un batz DAM ( si era DAM) de s-a rupt exact deasupra mufarii la o solicitare usoara
degeaba am injurat eu producatorul, ...mai tarziu mi-am adus aminte ca la o alta partida calcasem pe el :D
desi pe oment nu s-a vazut vreo urmare ....treaba a fost clara :D
pescuiasca si el va

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2005, 15:34

Dady:am scris mai la deal ce am rupt.Probabil e mai usoara tehnologia de constructie la carbon decat la grafit,deci mai rentabila.

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 02 Aug 2005, 16:38

Eu am inpresia ca este cam invers. Dar eu te-am intrebat pt. ca un grafit se rupe mai greu ca un carbon. Carbonul e mai casant si ca atare o lovitura care sa se fi produs cind nici nu stii sa fi slabit rezistenta. Sau, dupa cum spui ca s-a rupt deasupra mufarii, partea de jos intra de obicei in cea de sus. In acesta caz se mai poate intimpla ceva. Sa nu mufeze perfect si interiorul din mufa deci cel aml cotorului sa fi avut joc in partea dinspre finalul mufei spre firf. Acest joc produce concentrator de efort si s-ar putea sa se rupa si din acest motiv. Dar presupun ca ar fi trebuit sa simti o vibratie in varga, ceva anormal oricit de mica. Si asta este valabil pentru toti care simt aceste vibratii fie in vergile noi fie dupa un anume timp.
Dady

Scrie răspuns