mini_mic scrie:
As lua un exemplu random : de ce producatorul St. Croix nu lesteaza lansetele cu zeci de grame de plumb ? Cred ca mai sunt si alti producatori de renume care nu lesteaza si au lansete echilibrate. Oare de ce ? Oare de ce trebuie sa cred 2 rodbuilderi anonimi ca asa se face treaba ? Cat despre bling-blinguri....e alegerea dvs sa lucrati simplist, dar cred totusi ca o mare parte a clientilor si-ar dori ceva special facut cu pasiune pentru ei.
Constructiv vorbind si pentru ca ai luat ca exemplu random ( aleatoriu in limba romana ) St Croix uite un exemplu :
bat gata construit
MODEL / TECHNIQUE/ LGTH. /PWR. / ACTION/ PCS. /LINE WT. / LURE WT./ ROD WT. (OZ.)/ HANDLE/ PRICE
TMU86XHf / Big Dawg /8'6" /XH /Fast /1 /50 - 80 / 4 - 12/ / 10.2 / 9 / $ 360
si blank
EQUIVALENT
ST. CROIX
MODEL
4M86XHF - LTMU/TMU86XHF 8'6" XH FAST 1 50-80 4-12 5.8 HKC-8 $280
poti vedea ca e 8,6 ca e 4 oz cum vroiai tu .

ne intereseaza doar poza a doua si facem referire numai la ea !
e dotat de fabrica cu minerul numarul 9 deci nu e split grip . Ce e interesant : blankul custom cintareste 5,8 oz adica 146, 43 g iar batul construit 10,2 oz adica 289,17 . Daca facem putina matematica vedem ca diferenta intre ele e de 142,74 g daca tinem cont ca e si de cast nu ti se par cam grele componentele ? crezi ca este suficient pt echilibrare un rear grip de 16 in adica 40,5 cm din locul de unde il ti cu mina ? Eu PRESUPUN ca e echilibrat cu greutate aditionala iar daca nu sigur pluta aia are 40 de grame + 7 g pluta cauciucata din coada .
Acum revenind la split grip-ul de 35 cm care nu se poate pe un bat de 8 : ce parere ai de minerul nr 6 ? din tragaci are 17,5 in adica 44,45 cm . Daca la ST CROIX se poate de ce nu se poate si la un rodbuilder de pe la noi ? Daca te uiti vezi ca TOATE split-urile sunt peste 15 IN adica peste 38 cm .
Rusine St Croix Toate sunt fara bling -bling -uri au doar un amarit de WC sunt simpliste ,nu au nimic special si cu siguranta nu sunt lucrate cu pasiune

normal e pe banda