Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de kingofbeasts » 03 Sep 2014, 16:09

mini_mic scrie:Trecand peste gluma si fara sa pretind ca-s vreun initiat in rodbuilding, tot nu-mi explic de ce ar prefera cineva sa incarce o lanseta cu plumb. Care sunt motivele ? De ce sa nu echilibrezi din materialele de pe maner ? De ce sa nu-i explici clientului ca nu merge maner split de 35 cm pe un blank de 8 picioare si 4 oz putere ?
Daca m-ai faci ceva studii de initiere mai scapi si de intrebari fara raspuns :wink: e destul sa te uiti la preturi si-ti dai seama de ce ar putea prefera cineva lest de plumb in loc de echilibrare din componente. Daca nu-i destul asta cu pretul poate te conving gramele care la echilibrarea din componente pot fi cam duble in raport cu greutatea lestului uneori :wink: Nu in ultimul rind timpul e si el un factor precum si faptul ca pentru unii bling-blingurile sunt mai toxice ca plumbul . :wink:
Si pana cand mai avansezi cu studiile poate ne explici si de ce nu merge un split de 35 de cm... ca sa mai invatam si noi cate una alta :lol1:

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 03 Sep 2014, 17:00

kingofbeasts scrie:Daca m-ai faci ceva studii de initiere mai scapi si de intrebari fara raspuns :wink: e destul sa te uiti la preturi si-ti dai seama de ce ar putea prefera cineva lest de plumb in loc de echilibrare din componente. Daca nu-i destul asta cu pretul poate te conving gramele care la echilibrarea din componente pot fi cam duble in raport cu greutatea lestului uneori :wink: Nu in ultimul rind timpul e si el un factor precum si faptul ca pentru unii bling-blingurile sunt mai toxice ca plumbul . :wink:
Si pana cand mai avansezi cu studiile poate ne explici si de ce nu merge un split de 35 de cm... ca sa mai invatam si noi cate una alta :lol1:
Pana la rodbuilding prefer sa ma aplec putin asupra limbii romane care va cam bate. Apoi putem discuta constructiv daca doriti. As lua un exemplu random : de ce producatorul St. Croix nu lesteaza lansetele cu zeci de grame de plumb ? Cred ca mai sunt si alti producatori de renume care nu lesteaza si au lansete echilibrate. Oare de ce ? Oare de ce trebuie sa cred 2 rodbuilderi anonimi ca asa se face treaba ? Cat despre bling-blinguri....e alegerea dvs sa lucrati simplist, dar cred totusi ca o mare parte a clientilor si-ar dori ceva special facut cu pasiune pentru ei.
Obiectiv: 8,1 kg !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 03 Sep 2014, 17:35

Constructiv vorbind, in rodbuilding, precum si in orice altceva de altfel , o problema poate avea mai multe solutii iar cea adoptata trebuie sa fie cea care e cea mai apropiata de ceea ce se cere . :wink:
Cea mai mare influenta asupra echilibrarii o are blankul cu greutatea lui totala si repartitia ei pe lungimea lui. Un blank bine echilibrat din fabrica n-are nevoie nici macar de-un fulg pentru echilibrare intr-o constructie standard. Probleme apar atunci cand iesi din standarde (cu un maner mai scurt decat "normal" de exemplu ) sau cand lucrezi cu blankuri grele si dezechilibrate. Functie de aplicatie si alte conditii necesar a fi indeplinite, un blank poate fi folosit intr-o lanseta echilibrata sau dezechilibrata ori echilibrata mai putin. Inainte de a judeca gramele dintr-o lanseta trebuie sa stii cate ceva despre ea , despre componente si despre ceea ce s-a cerut de la ea. Nu poti compara lansete scurte de 6-7 care arunca pana in 20-30 de grame cu unele mai lungi 8-9 picioare si care arunca 2-4 oz.
La multi producatori gasesti leoparzi grei mai multi decat ai crede cand incepi sa le pureci lansetele ;)
Ps. atacurile pe langa subiect sunt ultimul refugiu al celor influentabili prinsi in colt. Cei ce au convingeri proprii si argumente pe care sa-si bazeze sustinerile de regula gasesc raspunsuri si fara sa se piarda in limbi si sunt in stare sa dea replici fara sa ocoleasca subiectul. :wink:
ps. 2 mai multe mai putem povesti peste cateva zile cand ajung iar intr-o zona cu semnal si net.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 03 Sep 2014, 21:49

Am si eu o intrebare, ce parere aveti despre blankurile Lamiglas Infinity bass, ati construit careva lansete pe aceste blankuri?M-ar interesa in special modelul de 7`2", MH.

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 03 Sep 2014, 22:05

andriipopa75 scrie:tu cate bete custom ai pipait ?
ca sa alegi obiectiv ar trebui sa sa vezi betele fiecaruia, ceea ce e aproape imposibil.
eu de ex nu am pipait bete facute de ULK sau Bebe Torescu si mi-e greu sa comentez altceva decat aspectul din poze.

Foarte multe discutii polueaza acest topic, care ar fi trebuit sa fie pentru rodbuilderi si clientii lor, dar , ca in Romania, toti isi dau cu parerea desi poate nu au pus mana pe vreo lanseta facuta.
Am pipait doar cateva zeci de lansete custom. (mai putin de 50)
Am facut 3 pentru uz propriu si nu am ambitia sa iau "trofeul" nimanui. :lol:
Chiar merita sa vezi si betele facute de Torescu si ULK!!!
Cum sugera si MuskMd, scuze pentru poluare!!! :wink:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 03 Sep 2014, 22:07

mini_mic scrie: As lua un exemplu random : de ce producatorul St. Croix nu lesteaza lansetele cu zeci de grame de plumb ? Cred ca mai sunt si alti producatori de renume care nu lesteaza si au lansete echilibrate. Oare de ce ? Oare de ce trebuie sa cred 2 rodbuilderi anonimi ca asa se face treaba ? Cat despre bling-blinguri....e alegerea dvs sa lucrati simplist, dar cred totusi ca o mare parte a clientilor si-ar dori ceva special facut cu pasiune pentru ei.
Constructiv vorbind si pentru ca ai luat ca exemplu random ( aleatoriu in limba romana ) St Croix uite un exemplu :
bat gata construit
MODEL / TECHNIQUE/ LGTH. /PWR. / ACTION/ PCS. /LINE WT. / LURE WT./ ROD WT. (OZ.)/ HANDLE/ PRICE
TMU86XHf / Big Dawg /8'6" /XH /Fast /1 /50 - 80 / 4 - 12/ / 10.2 / 9 / $ 360

si blank
EQUIVALENT
ST. CROIX
MODEL
4M86XHF - LTMU/TMU86XHF 8'6" XH FAST 1 50-80 4-12 5.8 HKC-8 $280

poti vedea ca e 8,6 ca e 4 oz cum vroiai tu .
Imagine ne intereseaza doar poza a doua si facem referire numai la ea !

e dotat de fabrica cu minerul numarul 9 deci nu e split grip . Ce e interesant : blankul custom cintareste 5,8 oz adica 146, 43 g iar batul construit 10,2 oz adica 289,17 . Daca facem putina matematica vedem ca diferenta intre ele e de 142,74 g daca tinem cont ca e si de cast nu ti se par cam grele componentele ? crezi ca este suficient pt echilibrare un rear grip de 16 in adica 40,5 cm din locul de unde il ti cu mina ? Eu PRESUPUN ca e echilibrat cu greutate aditionala iar daca nu sigur pluta aia are 40 de grame + 7 g pluta cauciucata din coada .
Acum revenind la split grip-ul de 35 cm care nu se poate pe un bat de 8 : ce parere ai de minerul nr 6 ? din tragaci are 17,5 in adica 44,45 cm . Daca la ST CROIX se poate de ce nu se poate si la un rodbuilder de pe la noi ? Daca te uiti vezi ca TOATE split-urile sunt peste 15 IN adica peste 38 cm .

Rusine St Croix Toate sunt fara bling -bling -uri au doar un amarit de WC sunt simpliste ,nu au nimic special si cu siguranta nu sunt lucrate cu pasiune :lol: normal e pe banda :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 03 Sep 2014, 22:12

kiske13

Din pura curiozitate : La ce concluzie ai ajuns cu echilibrarea batului de 3 m ? ce gramaj ai nevoie sau ce solutie tehnica ai ales ?

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 03 Sep 2014, 22:37

grey-wolf scrie:kiske13

Din pura curiozitate : La ce concluzie ai ajuns cu echilibrarea batului de 3 m ? ce gramaj ai nevoie sau ce solutie tehnica ai ales ?
Revin cand am terminat.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 04 Sep 2014, 06:11

De ce nu recomanda un split grip pe 35 cm

Pt ca este incomod in dril, te chinui sa asezi cotul pe lanseta. Teoria functioneaza mai ales in cazul lansetelor lungi si puternice. Daca au si vf gros in carne, te incurca si la echilbrare. Gripul in 2 planuri despre care s-a discutat mai sus, vazut de mine prima data la megabass, incearca un sprijin pe o portiune mai lunga, in sensul ca si bratulsta pe cotor, nu doar cotul. Daca mimezi un dril, vei observa ca incheietura formeaza cu blancul un unghi de aprox. 120 ° iar contactul in zona cotului e de cativa cm. Personal prefer cotorul aplatizat in acea zona, zona din spate a gripului fiind, in sectiune, mai aproape de oval decat de cerc.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 04 Sep 2014, 10:21

andriipopa75 scrie:De ce nu recomanda un split grip pe 35 cm
.............................................
.
In viziunea TA problema este lungimea de 35 cm sau ca este split grip ? Daca e full grip e OK ?

Scrie răspuns