discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
MuskMd
- veteran

Se fac usor daca le faci cilindrice

.
daca vrei sa fii cu adevarat meticulos va trebui sa copiezi si conicitatea blankului, unde s-ar putea sa ai o diferenta de o zecime, doua intre capete
asta e motivul pt care la ultima lucratura am preferat arbori de carbon , segmente de blank.
conicitate similara, aderenta ok , masa mica.
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
andriipopa75
- veteran

Sunt si astia ok, dar tb curatati pe fata interioara pt a se lipi intre ei, la fel ca in cazul spigotului
-
Tavi
- veteran

Si uite asa mai invata rodbuilderii cate ceva.
Multumesc rodbuilderilor pentru raspunsurile ...lipsa.
Va trebui sa ma multumesc cu bete ne-superspecializate pe textil, mono sau mixt.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
ULK
- veteran

Corect poate sa fie in mai multe feluri...eventual sa nu se pretinda ca este corect doar cum fac eu si restul greseste.
Nici la tenesse handle nu am auzit arbori metalici dar pare realizabil...conicitatea se poate rezolva tot cu un reamer...desi la lungimea mica ce are un arbore nu cred ca e cazul de diferenta in ID pe cele doua capete.
-
MuskMd
- veteran

daca faci un calcul doar la viteza pt un bat de 6'6'' cu but de 12mm sa zicem si 1.6 pe varf diferenta de diametru pe lungimea acelor 5 cm unde pui arborii sa zicem bate undeva la 0.26 mm

, presupunand o conicitate similara pe toata lungimea blankului ( nu e asa intotdeauna

)
nu e mare si in mod cert umpli cu epoxy .... dar de ce sa nu fie purrfect ?
acum lasand mofturile , eu am probat cu segmente de blank pt ca il aveam la indemana d ela o lanseta mai mare rupta.... simte ok dar nu poti spune ca vreunul din artificiile astea de montaj aduc un factor de "wow" la ce se simte in palma ..... dar nah, pic cu pic se face lacul

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
ULK
- veteran

Daca folosesti arbori asa de lungi (5cm) atunci da, ai deja o diferenta de diametru de luat in calcul..
-
grey-wolf
- veteran

mini_mic scrie:
Plumb ....zeci de grame...mai bine de serie in cazul asta.
Te inteleg . e alegerea ta . totusi te rog sa faci tu o apreciere : cite grame extra au fost adaugate la realizarea acestui miner si care este utilitatea lui in pescuit atita timp cit bratul din poza nu prezinta o musculatura iesita din comun gen Popeye marinarul . Care sunt avantajele de necontestat pe care le aduce acest miner ?
Sa nu intelegi ca contest munca lui Nariman asta sa cerut asta sa facut ! Totusi nu vad de ce nu ar putea face un rodbuilder un split de 35 cm daca asa vrea beneficiarul . De ce e OK si de admirat un miner cotit si de ce ar fi de criticat un split grip de 35 cm . In viziunea TA ! Pentru mine sunt OK ambele atita timp cit beneficiarul lor e multumit si eu nu sunt obligat sa le folosesc
mini_mic scrie:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
-
kiske13
- veteran

Imi bat capul cum sa echilibrez un blank de 3m, care nu cantareste nici 65g.
Cu inele montate, mai pun inca 10g, cel putin.
Sa adaug 200g in cotor sa fie "echilibrat"???
Nu este obligatoriu sa faceti custom, se gasesc bete faine si in pravalii.
Bete de spining sunt de la 50 ron pana in nori, puteti alege dupa buzunarul vostru.
Nu vad rostul discutiilor de mai sus!
-
kiske13
- veteran

Daca cineva alege un builder, probabil face dupa referinte. In mod sigur a vazut, a pipait mai multe lucrari.
Daca nici asa nu este multumit cu rezultate.....
Este o alegere, o posibilitate, un plus care cu certitudine nu va aduc mai multe capturi, dar creste placerea de a pescui.
-
andriipopa75
- veteran

tu cate bete custom ai pipait ?
ca sa alegi obiectiv ar trebui sa sa vezi betele fiecaruia, ceea ce e aproape imposibil.
eu de ex nu am pipait bete facute de ULK sau Bebe Torescu si mi-e greu sa comentez altceva decat aspectul din poze.
Foarte multe discutii polueaza acest topic, care ar fi trebuit sa fie pentru rodbuilderi si clientii lor, dar , ca in Romania, toti isi dau cu parerea desi poate nu au pus mana pe vreo lanseta facuta.