Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete CUSTOM

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Nu te costa nimic sa faci o proba cu inelele montate cu banda , mandrina pe arbori ( eventual fixata si ea cu banda ) si mulineta montatakiske13 scrie:Imi bat capul cum sa echilibrez un blank de 3m, care nu cantareste nici 65g.
Cu inele montate, mai pun inca 10g, cel putin.
Sa adaug 200g in cotor sa fie "echilibrat"???![]()
sa vezi cum se echilibreaza . Te poti juca putin si cu lungimea minerului ( nu foarte mult ca devine incomod in utilizare ) . Pune diverse greutati pe cotor si vezi care e greutatea optima pt echilibrare in pozitia dorita si care e greutatea maxima pe care o accepti . Ajungi tu la un compromis care sa te multumeasca . Poate esti multumit fara nici o echilibrare si atunci ai cel mai usor bat . Incearca e gratis !
Daca nu ai cintar : moneda de 10 bani are 4,03 g iar cea de 50 bani 6,20 g
Intrebari despre arborii metalici :
- cum tinem cont de dilatatie si contractie ?
- care ar trebui sa fie tolerantele cu care se lucreaza ?
-poate epoxiul sa preia tensiunile aparute in urma dilatatiei si contractiei fara a afecta calitatea lipiturii sau integritatea blankului ?
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
Daca se monteaza cum sunt recomandate sa fie montate si w/ch-urile metalice,adica nu fortate sau nu prea fixe, sigur nu vor duce la nici o problema.
Singura problema ar putea fi in caz ca se folosesc mai sus pe blank nu doar in rear grip ..si anume in capatul dinspre varf a mandrinei..pe un blank mai elastic ce se curbeaza pana la punctul unde s-ar afla arborele metalic ...poate ar duce la o spargere a blankului .
Din cauza asta sunt folosite si recomandate materiale mai elastice pentru acest scop....
Singura problema ar putea fi in caz ca se folosesc mai sus pe blank nu doar in rear grip ..si anume in capatul dinspre varf a mandrinei..pe un blank mai elastic ce se curbeaza pana la punctul unde s-ar afla arborele metalic ...poate ar duce la o spargere a blankului .
Din cauza asta sunt folosite si recomandate materiale mai elastice pentru acest scop....
Ce parere aveti...merita un sportex black stream de 2.40...o modificare completa...inele...mandrina...eventual pluta in loc de eva?
- vampyru_a1
- veteran
eu am schimbat decat inelele la Black Pearl-ul meu si al unui prieten si zic din punctu meu ca se merita se simte diferenta majora dupaRadu_T scrie:Ce parere aveti...merita un sportex black stream de 2.40...o modificare completa...inele...mandrina...eventual pluta in loc de eva?
daca te incurca lungimea gripului il poti schimba
Depinde ce iti/nu iti place la ea si ce asteptari ai de la modificare.
Ce putere are lanseta?
Ce putere are lanseta?
15-29 gr. (Sau 14-29)...nu imi place lungimea cotorului si inelele au multa rasina care a crapat inclusiv ata rupta la baza piciorului am vazut...rasina fiind crapata se aude un mic zgomot cand misc inelele(unele)...
Daca raman inelele vechi si doar se rematiseaza nu te costa mult...dar si asta e relativa, mai mult depinde de cat tii tu la lanseta.
Cu manerul e alta treaba, la puterea si lungimea data s-ar putea sa nu scapi doar cu o scurtare fara balast adaugat in butt( ce nu e sigur ca iti doresti) sau/ si cu o schimbare de priza, ca sa ramana comfortabila in pescuit.
Cu manerul e alta treaba, la puterea si lungimea data s-ar putea sa nu scapi doar cu o scurtare fara balast adaugat in butt( ce nu e sigur ca iti doresti) sau/ si cu o schimbare de priza, ca sa ramana comfortabila in pescuit.
Eu ma gandeam la fuji K(desi probabil sunt mai grele decat actualele)si mandrina Vss...eva sau pluta pentru mandrina vss am gasit...dar mandrina Ioc...mai caut...lest in cotor nu as prea dorii...dar daca este necesar ...asta este
Sa o modifici tu, atunci sigur ca merita. Sa pui K-uri fara sa le micsorezi nu vad rostul.