Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
mini_mic
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de mini_mic » 31 Aug 2014, 07:42

Nici strungarul nu lucreaza gratis....Asa ca daca faci cateva windincheck uri si o bucsa ai mai incarcat pretul total al lansetei cu inca vreo 30-50 lei. Referitor la leoparzii din interiorul unei lansete, parca nu-s asa fiorosi ca cei din afara. Daca stai bine pe brand nici nu simti 60-80 gr. de plumb bagat prin cotor, mai ales daca plumbul e izolat sa nu faca zgomot cand lansezi :D . Mai rau este cand pui lanseta in tensiune si observi ca firul sare lejer 1-2 inele iar blancul lucreaza intocmai dupa conceptia rodbuilderului :lol: .
Trecand peste gluma si fara sa pretind ca-s vreun initiat in rodbuilding, tot nu-mi explic de ce ar prefera cineva sa incarce o lanseta cu plumb. Care sunt motivele ? De ce sa nu echilibrezi din materialele de pe maner ? De ce sa nu-i explici clientului ca nu merge maner split de 35 cm pe un blank de 8 picioare si 4 oz putere ?
P.S acum cat scriam m-am gandit cum ar fi sa pui inele torzite pe un blank si sa-i bagi 60 gr in cotor pt echilibrare :lol1: . Dar sa mai asteptam putin, poate timpul ne va scoate in cale si o asemenea lucrare :lol:
Obiectiv: 8,1 kg !

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 31 Aug 2014, 09:56

Hmm...legat de plumb prin cotoare si alte cele :lol: Am pus mana intamplator pe un G.Loomis ,custom , pentru spinning greu. De la inceput vreau sa spun ca este o parere personala ,a unuia care nu are cine stie ce brand si care pescuieste poate altfel decat proprietarul batului care era multumit de el.Oricum omul avea brand! Nu ca eu as fi chiar un prapadit ,dar omul chiar era bine facut (fost sportiv).

Sa revin...dupa mana si pretentiile mele :lol: batul dadea in nas rau de tot !I-am si spus omului parerea mea. Asta desi era deja destul de greu ...Pentru mine pescuitul cu acel bat ,sa zicem 2-3 ore ma ducea la comprese cu gheata pe incheietura! :lol: Asta in conditiile in care avea o mulineta de spinning solida pe el! Am inteles de la proprietar ca batul era custom.Personal nu as plati un leu "constructorului" pentru acel bat! :twisted: Insa ...nu stiu de fapt ce a cerut proprietarul de la om.Pentru ca el era multumit de bat.

De ce am punctat acest exemplu: cate bordeie atatea obiceie!Gusturi si pretentii diferite,de la oameni diferiti.Ce mie nu-mi place pentru altcineva este perfectiunea si invers! Probabil ca de aceea unele lanseta de fabrica sunt "oribile" :lol: pentru unii si acceptate de altii...
In final ,probabil de aceea are loc pe piata si segmentul ...custom! In rest ,vorba lui ULK ...pace voua! :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 31 Aug 2014, 11:31

Unii pot prefera ca lanseta sa fie echilibrata:
- sa pice in bot-aplicatii cu precadere pe woblere de adincime,deepdivere,pescuit pe ape curgatoare unde vrei sa scufunzi rapid woblerul.
-sa traga de butt in jos-aplicatii cu precadere pe jig.
- echilibrata la orizontala- aplicatii si pe jig si pe wobler, adica o lanseta mai universala.

Fiecare dupa gustul si necesitatile lui.
Ce mie nu-mi place pentru altcineva este perfectiunea si invers!
:respekt:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 31 Aug 2014, 15:16

mini_mic scrie: 1Trecand peste gluma si fara sa pretind ca-s vreun initiat in rodbuilding, tot nu-mi explic de ce ar prefera cineva sa incarce o lanseta cu plumb. Care sunt motivele ? 2De ce sa nu echilibrezi din materialele de pe maner ?3 De ce sa nu-i explici clientului ca nu merge maner split de 35 cm pe un blank de 8 picioare si 4 oz putere ?
1 De ce ? pentru o echilibrare perfecta exact in locul ales de utilizator cu o anume mulineta pentru o anumita aplicatie .
EX : TR-ul meu . Are 109 g din care 7 g sunt gravura decorativa si 18 g sunt plumb in cotor pt ca acesta echipat cu mulineta dedicata sa stea in echilibru la 45grade pe degetul aratator in tipul pescuitului pe priza folosita de mine ! Da puteam usura batul folosind inele cu rama de titan dar cele 3 g cistigate la inele insemnau cam 9 grame la echilibrare deci un total de 12 g pentru un purcoi de bani . Multumesc nu ! Chiar nu simt ca i-mi cade mina din cauza celor citeva grame in plus montate voit !

2 De ce sa nu echilibrezi din materialele de pe miner ? pentru ca de multe ori acest lucru este imposibil la un anumit design ales de client . pentru ca cu cit adaugi greutatea pe ,,cotor "mai departe de punctul de echilibru dorit e necesara mai putina( vezi pirghiile si bratul fortei in cartea de fizica ) pentru ca cu cit este mai compacta e mai eficienta , etc etc

3 Din punct de vedere estetic in functie de designul ales poate merge foarte bine pt unii . Functional asemenea . :lol: Nu distruge armonia interioara a craparilor care auu splituri mult mai babane si sunt super incintati :lol:
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 31 Aug 2014, 15:20

andriipopa75 scrie:...in conditiile in care exista rodbuilderi care lucreaza prost (dezinteres sau neintelegerea unor lucruri de baza). Si asa vb de bete rupte. Sau de bete ``echilibrate`` cu 60g pb in cotor, .....sau de lipsa arborilor dedicati, e mai ieftina banda, ....
In functie de blank se poate ajunge si la greutati de 70 g pt echilibrare in felul dorit ! tine cont ca un blank ultra heavy cu conicitate mica si pereti grosi trage GREU IN NAS chiar daca e scurt ! Tine cont ca nu va fi echipat cu inele micro sau cu inele cu un singur picior . Pur si simplu rama nu rezista la asa ceva iar diametrele firelor folosite sunt mari . Daca mai e si de spin atunci apar si alte aaspecte demne de luat in calcul . Toate astea duc la ingreunarea batului pe partea aflata in fata mulinetei implicit la nevoia de adaugare de greutate in coada . EX un KWAG 30 jL are 9,9 g si costa 10,19$ are singur o greutate mai mare decit un intreg set de inele pt o aplicatie L / M si nu e singur pe bat ! ( Pentru cel care sta sa zzica ,, pai pune si tu de titan ca e mai usor " iaca pret 61,15 in groapa si fara alte majorari care se adauga inevitabil )
E de preferat adaugarea de greutate in coada decit cresterea in greutate a mulinetei . E de preferat o mulineta de 600 g plus 60 g de pb in cotor decit o mulineta de 900g si 0 g pb in cotor pentru ca intreg ansamblul e deja greu .

Arborii de hirtie sunt OK atita timp cit sunt facuti bine si au epoxi suficient .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 31 Aug 2014, 17:27

Arbori metalici? Aud de prima data de ele? Cine da detalii? Serios vorbesc. Unde e leopardul?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 31 Aug 2014, 17:54

si eu sunt interesat de postulatul asta cum ca metalicii ar fi ultra giga super.

de ce nu arborii din carbon ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 31 Aug 2014, 21:21

Andripopa...arborii de banda adeziva au fost contestati nu ca ar lua din senzitivitate sau ca nu ar rezista in timp ci ca adaug o greuate in plus fata de cele de spuma poliuretanica....Sa le inlocuiesti cu unele din metal nu pare sa fie o solutie buna. Am citit foarte multa " literatura" in domeniu,incepand de acum mai bine de 20-30 de ani dar nu se pomenea nici atunci de metal pentru asemenea scopuri.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 01 Sep 2014, 07:29

grey-wolf scrie:
mini_mic scrie: 1Trecand peste gluma si fara sa pretind ca-s vreun initiat in rodbuilding, tot nu-mi explic de ce ar prefera cineva sa incarce o lanseta cu plumb. Care sunt motivele ? 2De ce sa nu echilibrezi din materialele de pe maner ?3 De ce sa nu-i explici clientului ca nu merge maner split de 35 cm pe un blank de 8 picioare si 4 oz putere ?
1 De ce ? pentru o echilibrare perfecta exact in locul ales de utilizator cu o anume mulineta pentru o anumita aplicatie .
EX : TR-ul meu . Are 109 g din care 7 g sunt gravura decorativa si 18 g sunt plumb in cotor pt ca acesta echipat cu mulineta dedicata sa stea in echilibru la 45grade pe degetul aratator in tipul pescuitului pe priza folosita de mine ! Da puteam usura batul folosind inele cu rama de titan dar cele 3 g cistigate la inele insemnau cam 9 grame la echilibrare deci un total de 12 g pentru un purcoi de bani . Multumesc nu ! Chiar nu simt ca i-mi cade mina din cauza celor citeva grame in plus montate voit !

2 De ce sa nu echilibrezi din materialele de pe miner ? pentru ca de multe ori acest lucru este imposibil la un anumit design ales de client . pentru ca cu cit adaugi greutatea pe ,,cotor "mai departe de punctul de echilibru dorit e necesara mai putina( vezi pirghiile si bratul fortei in cartea de fizica ) pentru ca cu cit este mai compacta e mai eficienta , etc etc

3 Din punct de vedere estetic in functie de designul ales poate merge foarte bine pt unii . Functional asemenea . :lol: Nu distruge armonia interioara a craparilor care auu splituri mult mai babane si sunt super incintati :lol:
Craparii pun betele pe rod pod, apoi joaca table si beau bere, iar in dril sprijina sub burta lanseta. Hai c-ai zis-o ! :headbash: Plumb ....zeci de grame...mai bine de serie in cazul asta.
Obiectiv: 8,1 kg !

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 01 Sep 2014, 08:58

Pentru progresul customului mioritic
Vibratiile sunt transmise mai bine de obiectele rigide. Acum multi ani a aparut conceptul camerei de rezonanta sub mandrina, adica arbori metalici - dural - amplasati in extremitatile mandrinei. 2 arbori de dural au 1-2g si daca ai strungar se fac relativ usor. Hartia, plina de rasina, e un fel de dop, atenueanza vibratiile.
Echilibrarea unei lansete presupune cunoastere, la fel ca alegerea si amplasarea inelelor. Fiecare face ce vrea dar sa nu pretinda ca e corect.

Scrie răspuns