Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
OldSVF
senior
senior

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de OldSVF » 24 Oct 2024, 12:21

Jet93 scrie:
24 Oct 2024, 07:19
johnnybravo scrie:
22 Oct 2024, 09:47
daca voiai sa se uite lumea la bat trebuia sa faci poza cu spatele la apa :D Ce rau este?

Batul trebuie sa fie functional, cu inelele fixe si aliniate :) Legat de aspect vezi cum rezista epoxy si matisajul dupa solicitari multiple si tragi concluziile ulterior, erau utile poze before/after dar daca tu esti multumit, e tot ce conteaza.

Multi nu se baga sa modifice lansete, le este greu sa curețe, taie, etc. Cei care se respecta lucrează pe orice lanseta. Ceilalți doar montează piese pe un blank.
Desi poate postarea asta a ta va supăra,eu unul îți dau dreptate👍

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 26 Oct 2024, 19:53

Jet93 scrie:
18 Oct 2024, 19:13
Am reușit să modific o lanseta. A ieșit super.
Un lamiglass old school, readus la viață.
Mulțumesc pentru ajutor!
Am crezut ca tu ai reusit sa modifici lanseta in urma unui ajutor/sfat si apoi cereai parerei de cum a iesit lucrarea :) Daca intentia ta era sa folosesti acel bat la vobler/oscilanta atunci s-ar justifica cosmetizarea altfel daca voiai un bat de jig nu cred ca e o alegere buna sa folosesti un blanc uzat/vechi...

Jet93
veteran
veteran

Mesaj de Jet93 » 27 Oct 2024, 14:31

johnnybravo scrie:
26 Oct 2024, 19:53
Jet93 scrie:
18 Oct 2024, 19:13
Am reușit să modific o lanseta. A ieșit super.
Un lamiglass old school, readus la viață.
Mulțumesc pentru ajutor!
Am crezut ca tu ai reusit sa modifici lanseta in urma unui ajutor/sfat si apoi cereai parerei de cum a iesit lucrarea :) Daca intentia ta era sa folosesti acel bat la vobler/oscilanta atunci s-ar justifica cosmetizarea altfel daca voiai un bat de jig nu cred ca e o alegere buna sa folosesti un blanc uzat/vechi...
Nu este un bat dedicat pt jig. Dar face fata destul de bine in multe condiții.
L-am pescuit multi ani, este batul universal care chiar face asta.
Betele moderne de jig sunt mai ușoare și ceva mai rigide, de obicei. Cele de lingura ceva mai moi. Cele de vobler un pic diferite că acțiune, după experiența mea.
As mai spune și că multe bete din seriile noi au mânerul cam scurt pt mine.
Un blank uzat/vechi nu este un blank care sa nu aibă suficiente calități pt a fi competitiv.
In pescuit batul acesta este cel puțin la fel de plăcut că o Daiwa tournament ags 2.40, 7-28gr, un sportex absolut Nr 2.40, 24-56gr, ori un nfc sj 765 custom.
Fiecare cu plusurile și minusurile lui.

ZBarna
utilizator nou
utilizator nou

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de ZBarna » 16 Mar 2025, 19:20

Buna seara, ma poate cineva ajuta cu cateva informatii despre construire de lansete? Am vrea sa-mi fac propriile lansete pentru uz personal, daca este cineva care se pricepe as fi recunoscator pentru ele, etapa lor/echipament necesar si ce mai trebuie pentru a construi lansete, (email-zsoltbarna98@yahoo) in caz ca nu sunt foarte activ aici :)
Multumesc anticipat!

Scrie răspuns