Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ULK » 29 Aug 2014, 16:13

Fuji introduce un nou inel in ecuatia KR(sistem conceput exclusiv pentru fire multifilament dupa cum declara reprezentantul american Jim Isling) si anume RV-ul. Are menirea sa reduca diametrul stripper-ului in conceptul KR( micro) de pe lansetele de baitcasting, daca pana in momentul de fata recomandau ca inel de plecare un KW de 10mm, acum si acest diametru descreste pana la 6 si primeste picioare mai inalte pentru compensarea inaltimii pierdute prin reducerea diametrului pastilei.
Il putem vedea cumva echivalentul unui stripper KL-H (cu ID micsorat fata de KL si cu picior mai inalt) din sfera spinningului...dar care a pierdut din denumire litera K, desi face parte inca din aceasi familie KR. Ramanand sa poarte doar prescurtarea cuvantului "reverse" si promite o curgere mai lina a firului ce iese din inelul de ghidare a unei mulinete de baitcasting cu profil coborat.

Imagine
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 29 Aug 2014, 17:08

cu o lanseta custom poti iesi sub pretul de magazin in cazul lansetelor de peste 200 usd. De ex. cu st croix avid iesi cam la acelasi pret si mai ieftin in cazul lui elite. Pt lansete sub 100 usd, doar componentele depasesc pretul lansetei.

esti obligat la custom cand ai acces doar la blank (cts, t russell) sau vrei sa modifici o japoneza d7n cast in spin de ex.

problema pretului manoperei este vf icebergului, in conditiile in care exista rodbuilderi care lucreaza prost (dezinteres sau neintelegerea unor lucruri de baza). Si asa vb de bete rupte. Sau de bete ``echilibrate`` cu 60g pb in cotor, sau de bete luate la pila pt a baga de jos un windcheck sau de lipsa arborilor dedicati, e mai ieftina banda, sau de lipiciuri fanteziste de se invart componentele. si asa fiecare are un leopard inside.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 29 Aug 2014, 21:36

Andripopa. Sunt de parere ca banda de hartie adeziva aplicata si folosita corect, inca sta in picioare cand vorbim despre arbori. Nu o mai folosesc de ceva vreme,imi torn si fabric singur arborii din spuma, dar nu o consider un "leopard" de amintit cand vine vorba de inteptaturi "in bransa"...cum nu sunt adeptul niciunei uneltari impotriva unuia sau altuia ce impartasesc acest mestesug.

In rest,fie ca toti sa incercam sa atingem limitele in acest mestesug si sa nu fim multmiti niciodata de ultima faurire, ca doar asa putem progresa :)

Pace la toti.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 29 Aug 2014, 23:13

andriipopa75 scrie: Sau de bete ``echilibrate`` cu 60g pb in cotor
andriipopa75 ... eu mi-am facut o lanseta al carei maner l-am vrut intr-un anumit mod, de o anumita lungime si pozitionat intr-un anumit fel. la cerintele pe care le-am avut era IMPOSIBIL din punct de vedere fizic ca lanseta sa fie echilibrata asa cum trebuie fara adaugare unor greutati suplimentare, iar omul care mi-a facut lanseta mi-a oferit posibilitatea unui lest de echilibrare in cotor. am mers pe mana lui si in fundul lansetei am posibilitatea de a adauga aproximativ 70 de grame de plumb oricand vreau. nu a fost cazul pt. ca pana la urma cu mulineta pe ea si cu o anumita priza lanseta imi sta in mana perfect ... dar daca ma decid sa pun o mulineta mai usoara voi putea oricand sa ma joc cu greutatile. nu prea va fi cazul pt. ca nu am mania echilibrarii si nu ma deranjeaza daca lanseta va pica putin in bot ca doar nu am mana de portelan.

daca vrei mai multe detalii despre lanseta in eventualitatea in care crezi ca se putea echilibra atunci ti le voi da :wink:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 29 Aug 2014, 23:36

semlecangheorghe scrie:
Si incearca sa imi raspunzi la o intrebare, doua...

De ce se vad in ofertele producatorilor, serii tot mai specializate de lansete si concepte specifice rodbuilding-ului??
:lol: si dai cu meandrele concretului again and again :lol:

Gigi, asta cu rodbuildingu in cazu tau ii inca un atac inutil la corola de minuni a lumii , ti-am mai spus ca tu nu ai sculele necesare , if you know what i mean :lol: (hai ma , stii ca io le slobod verde-n fata , mare defect :lol: ), as vrea sa stiu si io barbosu care-s alea concepte specifice rodbuildingului de care tin cont producatorii , nu aia de la care cumperi tu bote , din cate inteleg tu cumperi material ce tre schimbat, modificat, deci rodbuilduit, nu crezi ca-i mai smart sa-ti cumperi bete montate corect , sper ca nu ai ajuns in punctu ala in care nimic nu-i montat corect ! Ai de griji Gigele , ramai pe woblers .....and this is it :lol: , ii mai sanatos , printre rodbuilderi esti ca un pinguin , pasare ,pui oua, aripi ai , da nu poti sa zbori :lol:

I believe i can fly , sounds familiar to you , ii vorba despre un tip care incearca sa decoleze dintr-un lan de porumb , da-i pe google daca nu crezi :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Aug 2014, 08:05

sper ca nu ai ajuns in punctu ala in care nimic nu-i montat corect !

Hai sa mai pierd odata vrmea cu tine , da e pt. ultima oara..jur..

''Corect''...ce inseamna ''corect''??Incerci cumva sa ma lipesti de Ene , la care nimic nu-i bun infara de ce face el??Gresesti amice,...pentru mine...baga bine la cap...pentru mine (doar pt, mine, nu inseamna ca impun si altora) am grija sa imi satisfac preferintele..Se mai intimpla ca preferintele mele nu coincid total cu ce produc fabricile..ei si??Care-i problema ta ca eu consider ca sant aspecte care le pot modifica potrivit gusturilor mele??Am zis io ca nu-s bune lansetele de fabrica..ca daca nu-s bune inseamna sa sant rele -deci trebuiesc aruncate la gunoi, nu??Am sustinut eu asa ceva..??
Ce faci tu si altii , care in viata lor nu or matisat un inel ori nu or facut o naluca, este un fel da spam permanent , va gasiti sa vorbiti jucindu-va cu vorbele incercand sa induce-ti impresii care n-au legatura cu realitatea..Le slobozi in fata...de acord, problema e ca le slobozi din dos, ca daca le-ai slobozi civilzat nu ti-ar avea nime' treaba..

Nu mai bine va deschideti voi un topic separat intitulat ceva da genu'' ce smart santem noi si ce prosti e altii'' si acolo sa va mangaiati duios pe barbitza cand se mai intimpla greseala de a scoate cate unul vreo vorba de duh??Serios acu'..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Aug 2014, 08:08

Tavi scrie:Totusi, cum se face din inelare superspecializarea pe textil, mono, mixt?
Raspunsul e doar la un click distanta..pentru tine e bagattela, asa ca intrebarea e fara rost in acest context..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 30 Aug 2014, 12:38

Arborii din hartie sunt in exemplu al lucrurilor care nu se vad, ca si supralestarea inutila.Ca Idee, arborii metalici transmit cel mai bine vibratiile, dar presupun scale, timp si bani - apar si diferente de costuri LA lucruri care nu se vad.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 30 Aug 2014, 14:21

semlecangheorghe scrie:
sper ca nu ai ajuns in punctu ala in care nimic nu-i montat corect !

Hai sa mai pierd odata vrmea cu tine , da e pt. ultima oara..jur..

''Corect''...ce inseamna ''corect''??Incerci cumva sa ma lipesti de Ene , la care nimic nu-i bun infara de ce face el??Gresesti amice,...pentru mine...baga bine la cap...pentru mine (doar pt, mine, nu inseamna ca impun si altora) am grija sa imi satisfac preferintele..Se mai intimpla ca preferintele mele nu coincid total cu ce produc fabricile..ei si??Care-i problema ta ca eu consider ca sant aspecte care le pot modifica potrivit gusturilor mele??Am zis io ca nu-s bune lansetele de fabrica..ca daca nu-s bune inseamna sa sant rele -deci trebuiesc aruncate la gunoi, nu??Am sustinut eu asa ceva..??
Ce faci tu si altii , care in viata lor nu or matisat un inel
Nu inteleg de ce-l bagi pe Ene in discutie, si ce si cum face si drege , doar tu nu te caci in oala altora , sustii teoretic......dar ii evident ca nu in practica . Rusinica :oops:
Daca vine si-ti raspunde o sa zici ca are ceva cu tine , te pomeni ca dai fuga la moderatori sa stearga mesajele cand iesi sifonat.

Cand si unde am zis eu ca tu ai spus ca tre aruncate la gunoi betele de fabrica ?! Gigele , inventezi la greu :oops:

Paracios mic :lol:

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 30 Aug 2014, 23:04

andriipopa75 scrie:cu o lanseta custom poti iesi sub pretul de magazin in cazul lansetelor de peste 200 usd. De ex. cu st croix avid iesi cam la acelasi pret si mai ieftin in cazul lui elite. Pt lansete sub 100 usd, doar componentele depasesc pretul lansetei.

esti obligat la custom cand ai acces doar la blank (cts, t russell) sau vrei sa modifici o japoneza d7n cast in spin de ex.

problema pretului manoperei este vf icebergului, in conditiile in care exista rodbuilderi care lucreaza prost (dezinteres sau neintelegerea unor lucruri de baza). Si asa vb de bete rupte. Sau de bete ``echilibrate`` cu 60g pb in cotor, sau de bete luate la pila pt a baga de jos un windcheck sau de lipsa arborilor dedicati, e mai ieftina banda, sau de lipiciuri fanteziste de se invart componentele. si asa fiecare are un leopard inside.
:respekt:

andriipopa75 scrie:Arborii din hartie sunt in exemplu al lucrurilor care nu se vad, ca si supralestarea inutila.Ca Idee, arborii metalici transmit cel mai bine vibratiile, dar presupun scale, timp si bani - apar si diferente de costuri LA lucruri care nu se vad.
interesant.
arborii metalici nu ar trebui sa fie scumpi, sunt piese care se fac extrem de simplu pe orice strung
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns