Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- andriipopa75
- veteran
Re: Lansete CUSTOM
da.
iar despre infinity de la lamiglas, am vazut 7‘ 7-21g si 7‘2" 7-28g . ambele mi-au placut, sunt fast, merg si la jig si la vobler. Sunt mai rapide decat alte Lamiglasuri si f placute in pescuit. Cu cel 7-28g am pescuit la Olt cu jiguri de 21 si 28. Progresiv in dril si au ceva forta in cotor, salau de 1 kg in turbine scos la fel de usor ca si cu avidul de 8.6 de 2oz. In concluzie parerea mea este ca sunt ok,daca accepti bat dintr-o bucata.
iar despre infinity de la lamiglas, am vazut 7‘ 7-21g si 7‘2" 7-28g . ambele mi-au placut, sunt fast, merg si la jig si la vobler. Sunt mai rapide decat alte Lamiglasuri si f placute in pescuit. Cu cel 7-28g am pescuit la Olt cu jiguri de 21 si 28. Progresiv in dril si au ceva forta in cotor, salau de 1 kg in turbine scos la fel de usor ca si cu avidul de 8.6 de 2oz. In concluzie parerea mea este ca sunt ok,daca accepti bat dintr-o bucata.
Piesa din manerul cotit are 15 grame si are multiple avantaje fata de plumbul pe care altii il folosesc drept lest :grey-wolf scrie: Te inteleg . e alegerea ta . totusi te rog sa faci tu o apreciere : cite grame extra au fost adaugate la realizarea acestui miner si care este utilitatea lui in pescuit atita timp cit bratul din poza nu prezinta o musculatura iesita din comun gen Popeye marinarul . Care sunt avantajele de necontestat pe care le aduce acest miner ?
Sa nu intelegi ca contest munca lui Nariman asta sa cerut asta sa facut ! Totusi nu vad de ce nu ar putea face un rodbuilder un split de 35 cm daca asa vrea beneficiarul . De ce e OK si de admirat un miner cotit si de ce ar fi de criticat un split grip de 35 cm . In viziunea TA ! Pentru mine sunt OK ambele atita timp cit beneficiarul lor e multumit si eu nu sunt obligat sa le folosesc
- echilibreaza manerul si nu e plumb !
- lanseta sta excelent pe antebrat, si nu e plumb !
- rol estetic si nu e plumb !
In concluzie deci nu plumb ascuns in cotor.
Referitor la split de 35 cm pe o lanseta de peste 8 picioare, spun ca n-ati extras tot continutul din mesajul scris, intrucat era vorba despre un blank puternic de 4 oz, nu de vren blank medium (vorbeam totusi de o ranga ). Discutia se va continua in dupa ce dau quote ( citeaza ) la mesajul dvs urmator

Obiectiv: 8,1 kg !
Iata ca suntem in continuarea discutiei de mai sus legata tot despre splitul de 35 cm pe un blank de peste 8 picioare si putere 4 oz !grey-wolf scrie:mini_mic scrie:Constructiv vorbind si pentru ca ai luat ca exemplu random ( aleatoriu in limba romana ) St Croix uite un exemplu :
bat gata construit
MODEL / TECHNIQUE/ LGTH. /PWR. / ACTION/ PCS. /LINE WT. / LURE WT./ ROD WT. (OZ.)/ HANDLE/ PRICE
TMU86XHf / Big Dawg /8'6" /XH /Fast /1 /50 - 80 / 4 - 12/ / 10.2 / 9 / $ 360
si blank
EQUIVALENT
ST. CROIX
MODEL
4M86XHF - LTMU/TMU86XHF 8'6" XH FAST 1 50-80 4-12 5.8 HKC-8 $280
poti vedea ca e 8,6 ca e 4 oz cum vroiai tu .
ne intereseaza doar poza a doua si facem referire numai la ea !
e dotat de fabrica cu minerul numarul 9 deci nu e split grip . Ce e interesant : blankul custom cintareste 5,8 oz adica 146, 43 g iar batul construit 10,2 oz adica 289,17 . Daca facem putina matematica vedem ca diferenta intre ele e de 142,74 g daca tinem cont ca e si de cast nu ti se par cam grele componentele ? crezi ca este suficient pt echilibrare un rear grip de 16 in adica 40,5 cm din locul de unde il ti cu mina ? Eu PRESUPUN ca e echilibrat cu greutate aditionala iar daca nu sigur pluta aia are 40 de grame + 7 g pluta cauciucata din coada .
Acum revenind la split grip-ul de 35 cm care nu se poate pe un bat de 8 : ce parere ai de minerul nr 6 ? din tragaci are 17,5 in adica 44,45 cm . Daca la ST CROIX se poate de ce nu se poate si la un rodbuilder de pe la noi ? Daca te uiti vezi ca TOATE split-urile sunt peste 15 IN adica peste 38 cm .
Rusine St Croix Toate sunt fara bling -bling -uri au doar un amarit de WC sunt simpliste ,nu au nimic special si cu siguranta nu sunt lucrate cu pasiunenormal e pe banda

Acum ma intreb daca am gresit eu exprimarea legata de split grip sau pur si simplu nu intelegeti continutul discutiilor.
Obiectiv: 8,1 kg !
-
- utilizator constant
Ies putin din polemica despre lansetele custom sa adaug la ce a scris King pe blog pentru cei interesati de Nanoflex ca beneficiar al acestui "tuning"; dupa ce s-a spart pastila de pe inelul de varf al Nanoflexului am gasit potrivit sa apelez la King pentru lucrarea descrisa pe blog; rezultatul este peste asteptari, pe langa ajustarea dezechilibrului variantei de fabrica batul arunca mai bine, mai precis si ce m-a surprins este considerabil mai senzitiv - daca inainte nu l-as fi folosit pentru pescuit la salau la jig, am prins recent doua partide la stiuca in care dand peste salai am pus jiguri si acum il consider un bat universal pe plaja lui de putere; daca se merita sau nu costul este un lucru subiectiv si fiecare are calculele lui, transformarea Nanoflexului m-a surprins placut si le recomand fanilor Nanoflex sau fanilor de bete bune de stiuca din 2 bucati sa ia in considerare si aceasta optiune; si bineinteles multumiri lui King pt rabdarea si pasiunea pe care le pune in rodbuilding;kingofbeasts scrie: Pentru cei interesati de bucatarirea unui Nanoflex Zander Spin cw 20-40 grame , un punct de plecare in materie de performante pot gasi aici :
http://www.kingofbeasts.tk/48-de-ore-pe ... e-alt-bat/
Avantaju de necontestat ii ca toti care-l vad raman un pic socati , probabil un mic procent chiar se opresc sa se gandeasca ca ar putea exista o logica ceva , in rest intra in acelasi sertar pe care-l vom uita in scurt timp langa zeci.e de grame de plumb in cotor , sau super inventia de anu trecut , ca nu mai tin minte cum ii zicea , inelu ala mester care reducea asa si pe dincolo si se lansa mai mult in mod oficial da inca nu-l vedem pe betele de serie .mini_mic scrie:Piesa din manerul cotit are 15 grame si are multiple avantaje fata de plumbul pe care altii il folosesc drept lest :grey-wolf scrie: Te inteleg . e alegerea ta . totusi te rog sa faci tu o apreciere : cite grame extra au fost adaugate la realizarea acestui miner si care este utilitatea lui in pescuit atita timp cit bratul din poza nu prezinta o musculatura iesita din comun gen Popeye marinarul . Care sunt avantajele de necontestat pe care le aduce acest miner ?
Sa nu intelegi ca contest munca lui Nariman asta sa cerut asta sa facut ! Totusi nu vad de ce nu ar putea face un rodbuilder un split de 35 cm daca asa vrea beneficiarul . De ce e OK si de admirat un miner cotit si de ce ar fi de criticat un split grip de 35 cm . In viziunea TA ! Pentru mine sunt OK ambele atita timp cit beneficiarul lor e multumit si eu nu sunt obligat sa le folosesc
- echilibreaza manerul si nu e plumb !
- lanseta sta excelent pe antebrat, si nu e plumb !
- rol estetic si nu e plumb !
In concluzie deci nu plumb ascuns in cotor.
Referitor la split de 35 cm pe o lanseta de peste 8 picioare, spun ca n-ati extras tot continutul din mesajul scris, intrucat era vorba despre un blank puternic de 4 oz, nu de vren blank medium (vorbeam totusi de o ranga ). Discutia se va continua in dupa ce dau quote ( citeaza ) la mesajul dvs urmator
Mai baieti , in mancare tre sa pui cantitatea de sare care trebuie , nu mai mult

- semlecangheorghe
- veteran
Ce se lansa mai mult??Inelul??inelu ala mester care reducea asa si pe dincolo si se lansa mai mult in mod oficial da inca nu-l vedem pe betele de serie .
Cand un lanseu este..'oficial'??
Sau, inelul este ...'oficial'...ca nu se intelege.??.Aaaa , o fi inelul lui Bitman ala de face 'oficiala' treaba cand il oferi iubitei...poi zi asa..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Microwave-ul este prezent demult pe cele de serie, dar fiindca a fost patentat si colosul Fuji nu a putut pune ghiarele pe el cum a facut cu conceptul micro pe care l-au adoptat rapid si pe gratis mai toti producatorii de inele, nu va avea succesul lor...desi American Tackle atat anul trecut cat si anul acesta a castigat mai multe distinctii cu el prin expozitii cu rezonanta.
Chiar in acest topic este prezent o poza cu o lanseta de serie montata cu Microwave.
Chiar in acest topic este prezent o poza cu o lanseta de serie montata cu Microwave.
-
- veteran
Sistemul Microwave are cateva lucruri netermintate care il limiteaza
1. Are un singur inel de plecare/stripper care este optim pe anumite puteri de blankuri ,nu vad un asemenea tip de inel pe blankuri de puteri UL,L sau ML
2.Mai multe tipuri inele de tranzitie care sa acopere orice lungime de blankuri nu exista
3.Inele Running guide au o singura masura
4.Se vand doar in seturi
5.Calitatea inelelor(pastila,rama, finisaje) este sub Fuji si pretul este mare comparativ cu Alconite sau Fuji SIC.
Am discutat cu presedintele ATC despre faptul ca sistemul este incomplet si nu poate fi aplicat pe orice putere de blank.
O alta limitare este ca arata ciudat .Le vad potrivite pe blankuri scurte de putere ( M-H) in USA cu aplicatii la Bass sau alte specii.
1. Are un singur inel de plecare/stripper care este optim pe anumite puteri de blankuri ,nu vad un asemenea tip de inel pe blankuri de puteri UL,L sau ML
2.Mai multe tipuri inele de tranzitie care sa acopere orice lungime de blankuri nu exista
3.Inele Running guide au o singura masura
4.Se vand doar in seturi

5.Calitatea inelelor(pastila,rama, finisaje) este sub Fuji si pretul este mare comparativ cu Alconite sau Fuji SIC.
Am discutat cu presedintele ATC despre faptul ca sistemul este incomplet si nu poate fi aplicat pe orice putere de blank.
O alta limitare este ca arata ciudat .Le vad potrivite pe blankuri scurte de putere ( M-H) in USA cu aplicatii la Bass sau alte specii.
Desi ei spun ca este o metoda universala nu este chiar asa, cert este ca in unele situatii functioneza foarte bine si in acel segment il concureaza rau de tot pe Fuji, cel putin pe taramul american..
Limitare, ca arata ciudat?
. Asta da argument de la unul care aclama functionalitatea peste aspect.
Limitare, ca arata ciudat?