Pe blankuri mai lungi de 8`ft. si actiune fast reductia cu 4 inele este de dorit pentru ca dupa cele 3 inele urmeza un lung sir de inele problema rezolvata de distantele mai mari intre inelele H, M si L.
Zamfi,
o reductie ami rapida este de dorit si nu ar trebui sa aiba efecte nepalcute doar ca pe 8`6``ft. ramne in fata mult loc de umplut cu KRuri si KTuri
O reductie mai lenta in care mai apare un inele KL-H schimba un pic panta inelelor si este potrivita cu un blank care nu flexeaza in zona reductiei.
Sunt doar pareri,pentru ca inele ATC Micro wave demonstreza ca aplicarea unei reductie abrupte este cu efecte benefice asupra curegerii firului. Rezultatele masurate ale lanseurilor arata ca nu trebuie aplicate reductii mai lungi decat unde exista un compromis pozitiv in care apare un blank mai lung de 7`6`` -8`ft. actiune fast, si un balans optim intre numarul inelelor si actiunea blankului/puterea lui care permite un montaj de reductie in 4 inele.
Acum ma apuc sa montez un blank NFC SBB 809-1 IM care desi are putere reala de 3 oz( si ceva) , actiuenea mod-fast m-a obligat sa trec de la reductia de 4 inele la cea de 3 pentru ca inele inalte sa nu fie in zona in care blankul flexeza

mai ales ca este pentru pesti mari.
Va fi cea mai puternica lanseta montata cu inele Fuji KR pentru ca inele KW sunt mult prea grele pe un blank de 8`ft. , pe varf va fi doatata cu inele KB.Numarul inelelor (10 + top) va distribui mai bine stessul aplicat pe fiecare inel. testul final va fi pe Dunare cu primii somni care vor solicita serios lanseta.
Recent am scos la pescuit un nou model de Pacific Bay Quick Line SJ 780 care este buan de pescuit la salau cu jiguri intre 2 si 5 g dar si la biban pe adancimi mai mari si la bibani sariti de 25cm. Puterea reala este de 3-9g(declarata 2.5-9g )varful este prea puternic pentru greutati sub 2.5-3g. duminica o scot la o intalnire cu salai sa vad exact cum se descurca pe ape mai adanci de 3m si in structuri si cu jiguri de 7g. Am prisn cativa bibani in jur de 30cm pe care am fost obligat sa-i scot in forta si cu o lanseta mai putin putrnica si mai lenta as fi avut probleme cu vegetatia din apa si tufele de pe mal. pentru un pescuit cu jiguri de 1-2 g la biban mi se pare sub performantele unui lansete cu blector sau cu varf de putere mai mica. O vad ideala pentru pescuit pe lacuri adanci cum este Bicazul(cu jiguri de 3.5-7g si fire super subtiri,plastice mici ) la bibani trofeu