Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Iun 2014, 07:01

RYOBI scrie:http://www.mudhole.com/Specials/St-Croi ... 4C710HM-SS

Aveti careva lanseta asta?

Ryobi,chiar ieri am fost la pescuit cu un amic ce pescuieste ''Big Crancker''-ul ,adica fratele mai mic a lansetei de mai sus,adica ''Magnum Crancker''-ul de care spui tu.
Aceasta serie este in mod clar conceputa pt. pescuitul la woblere,din barca.Actiunea este moderata ,si nu prea are rezerva de putere necesara deepdiverelor de mari dimensiuni.Ca este o lanseta mai potrivita pt. pescuitul din barca reiese si din faptul ca rearegrip-ul este foarte scurt,pe mina mea este la un lat de palma de la cot.Nu contest ca face fata cu brio pescuitului la bass din barca,insa pe la noi pescuind de pe mal, cu o mreana mare sau somn in curent,foregrip-ul ala desenat probabil mai mult pt. lanseuri din scurt pe sub mana, nu prea ajuta..

Al doilea aspect remarcat ieri,a iesit cel mai bine in evidenta cand amicul meu a pus un deepdiver de la strikepro cu o barbeta cat o paleta de ping-pong :D Ei bine,in mal cand a fost nevoit sa ridice naluca de pe substrat asa de tare sa indoit lanseta de parca era in dril.Nu a fost capabila in acel curent sa ridice naluca pe care a si agatat-o inca de la primul lanseu..si ultimul..In aceeasi categorie de naluci intra si strike pro supersonic,rapala divesto 20ft.Ambele naluci de nelipsit vara,ambele au cam acelasi efect asupra acestei lansete de cranck...

Ceea ce pot sa iti spun depre fratele mai mare -magnum crancker-este faptul ca l-am vazut-pipait-lansat la cineva care il are facut custom.Daca cel de care intrebi tu,este facut pe aceleasi coordonate ca si fratele mai mic,s-ar putea sa ai o problema cu marimea reargrip-ului.Ca si putere este clar peste big crancker,insa in opinia mea nu suficient de puternic pt. deepdiverele de care vorbeam.Posesorul acestei lansete a reusit performanta capturarii unui somn de 2 metri si ceva acum doi ani,insa a trebuit sa intre in apa ca sa-l dovedeasca,ajutat fiind si de inca o persoana..

Parerile de mai sus sint pur personale,seria legendtournament bass fiind mai potrivita pescuitului din barca decat de pe mal ,cum dorestitu..

In continuare ,redau mai jos cateva replici ale unui prieten de-al meu ,care a cerut parerea producatorilor de la st. croix asupra unei lansete sc5 foarte pescuita la noi ,pe Dunare ca si aplicatie la jigging greu-la salau...Stiu ca nu este pentru aplicatia la care doresti tu,insa este foarte interesant punctul de vedere al producatorilor referitoare la cum vad ei pescuitul la o specie,si cum il vedem noi.Pur si simplu strict pentru walleye omul nu a avut ce sa-i recomande ca sa poata pescui cu 90 de grame..Din alte serii,ar fi,insa nu din seria walleye.Prin comparatie cu aceasta situatie,avand in vedere cele doua carateristici ale big crancker-ului(reargrip scurt si actiunea moderata),consider in opinia mea pur personala ca seria la care faci referire este gandita pentru un altfel de pescuit cu cranck-uri,decat cum sant conditiile pe raurile noatsre,unde tu pescuiesti de pe mal si nu din barca.Asa cum am spus iti recomand ceva de swimbait daca nu vizezi somni peste 25kg si daca crezi ca o sa ai de-a face cu dihanii de peste 25 kg,ceva de fliping..Iar daca vrei sa ai ceva peste astea exista blank-urile x-zoga din care pot iesi lansete extrem de puternice ,pt. somn insa cu compromisul unei greutati ceva mai mari,peransamblu.Anem stie sa iti spuna mai multe despre o astefl de lanseta..Redau asadar mai jos ,dialogul avut cu cei de la st. croix..
Hello StCroix team, I xxx from anchored boat for walleye in the river, water depths up to 20 meters where I use Jig-heads by 90 grams. The shad are 10-12 cm tall. What rod do you recommend for this? I would love to use a St Croix, but I do not know exactly which is the right rod for it. The length of the rod should be 2 - 2.7 m.

========================================

Store <store@stcroixrods.com>

30.11.13

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

90 grams is very heavy for a walleye rod---are you vertical jigging (and only vertical jigging-no casting or throwing of the lure) ??? Most Walleye rods are only made for lure weights up to 25 grams. Length of the rod is not a problem –just the lure weights –we would not really have a recommendation for a rod that could throw 90 grams.

Thanks

Tony Blattler

Retail Store Sales Associate

St. Croix Rod

Ph: 715-762-3226 ext. 119

www.stcroixrods.com

===================================

Hello Mr. Blattler,
many thanks for your reply.
I xxx in the river Danube, from anchored boat and not vertical, where I must arrive at depths of 16 - 20 meters with my jigging shad (50 - 70 feet).

The strong flow of water and the great depth make my Jigging difficult, I come not with less weight to the ground. I need 80-90 grams jig heads.
The fishing with less weight is not posibile, the line makes a great bow and I can not catch the xxx.

About the rod LEC70HF with a casting weight of 1 1/2 oz (it is 42 grams), I have heard only good things . Anglers who fishing with this rod , tell me that you can take weights of up to 100 grams without problems! What do you think, is that ok for this rod, or can break the rod? What can happened?

And, what is with this rod, but not as casting! as spinning model: WRC80HF2.
Lure weight is 85 gram.
Rod weight is 156 gram (very good).
Is this rod fast enough in order to implement the cath?

There are, for example in Europe of the Shimano Jigging Shad Yasei XH (oz 2 ¾ -3 ½) 2.70 80-100g, but I do not like this rod so much, I want something better: http://xxx.shimano-eu.com/publish/cont ... gging.html

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mai ... ==========

03.12.13

The LEC70HF is not rated for 90 grams so we would not recommend it for that if you are casting the lure—you could use it if you are simply vertical jigging it ---

----the closest we could get you to the WRC80HF2 in a spinning rod is the WRS86HF2 but it is only rated to 55 grams

Thanks

Tony Blattler

St. Croix Rod

Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 27 Iun 2014, 22:19

O lanseta speciala pentru un stil special de pescuit http://conceptcustomrods.ro/orvis-dry-fly-candy-rod/

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 27 Iun 2014, 23:15

semlecangheorghe scrie:
RYOBI scrie:http://www.mudhole.com/Specials/St-Croi ... 4C710HM-SS

Aveti careva lanseta asta?

Ryobi,chiar ieri am fost la pescuit cu un amic ce pescuieste ''Big Crancker''-ul ,adica fratele mai mic a lansetei de mai sus,adica ''Magnum Crancker''-ul de care spui tu.
Aceasta serie este in mod clar conceputa pt. pescuitul la woblere,din barca.Actiunea este moderata ,si nu prea are rezerva de putere necesara deepdiverelor de mari dimensiuni.Ca este o lanseta mai potrivita pt. pescuitul din barca reiese si din faptul ca rearegrip-ul este foarte scurt,pe mina mea este la un lat de palma de la cot.Nu contest ca face fata cu brio pescuitului la bass din barca,insa pe la noi pescuind de pe mal, cu o mreana mare sau somn in curent,foregrip-ul ala desenat probabil mai mult pt. lanseuri din scurt pe sub mana, nu prea ajuta..

Al doilea aspect remarcat ieri,a iesit cel mai bine in evidenta cand amicul meu a pus un deepdiver de la strikepro cu o barbeta cat o paleta de ping-pong :D Ei bine,in mal cand a fost nevoit sa ridice naluca de pe substrat asa de tare sa indoit lanseta de parca era in dril.Nu a fost capabila in acel curent sa ridice naluca pe care a si agatat-o inca de la primul lanseu..si ultimul..In aceeasi categorie de naluci intra si strike pro supersonic,rapala divesto 20ft.Ambele naluci de nelipsit vara,ambele au cam acelasi efect asupra acestei lansete de cranck...

Ceea ce pot sa iti spun depre fratele mai mare -magnum crancker-este faptul ca l-am vazut-pipait-lansat la cineva care il are facut custom.Daca cel de care intrebi tu,este facut pe aceleasi coordonate ca si fratele mai mic,s-ar putea sa ai o problema cu marimea reargrip-ului.Ca si putere este clar peste big crancker,insa in opinia mea nu suficient de puternic pt. deepdiverele de care vorbeam.Posesorul acestei lansete a reusit performanta capturarii unui somn de 2 metri si ceva acum doi ani,insa a trebuit sa intre in apa ca sa-l dovedeasca,ajutat fiind si de inca o persoana..

Parerile de mai sus sint pur personale,seria legendtournament bass fiind mai potrivita pescuitului din barca decat de pe mal ,cum dorestitu..

In continuare ,redau mai jos cateva replici ale unui prieten de-al meu ,care a cerut parerea producatorilor de la st. croix asupra unei lansete sc5 foarte pescuita la noi ,pe Dunare ca si aplicatie la jigging greu-la salau...Stiu ca nu este pentru aplicatia la care doresti tu,insa este foarte interesant punctul de vedere al producatorilor referitoare la cum vad ei pescuitul la o specie,si cum il vedem noi.Pur si simplu strict pentru walleye omul nu a avut ce sa-i recomande ca sa poata pescui cu 90 de grame..Din alte serii,ar fi,insa nu din seria walleye.Prin comparatie cu aceasta situatie,avand in vedere cele doua carateristici ale big crancker-ului(reargrip scurt si actiunea moderata),consider in opinia mea pur personala ca seria la care faci referire este gandita pentru un altfel de pescuit cu cranck-uri,decat cum sant conditiile pe raurile noatsre,unde tu pescuiesti de pe mal si nu din barca.Asa cum am spus iti recomand ceva de swimbait daca nu vizezi somni peste 25kg si daca crezi ca o sa ai de-a face cu dihanii de peste 25 kg,ceva de fliping..Iar daca vrei sa ai ceva peste astea exista blank-urile x-zoga din care pot iesi lansete extrem de puternice ,pt. somn insa cu compromisul unei greutati ceva mai mari,peransamblu.Anem stie sa iti spuna mai multe despre o astefl de lanseta..Redau asadar mai jos ,dialogul avut cu cei de la st. croix..
Hello StCroix team, I xxx from anchored boat for walleye in the river, water depths up to 20 meters where I use Jig-heads by 90 grams. The shad are 10-12 cm tall. What rod do you recommend for this? I would love to use a St Croix, but I do not know exactly which is the right rod for it. The length of the rod should be 2 - 2.7 m.

========================================

30.11.13

90 grams is very heavy for a walleye rod---are you vertical jigging (and only vertical jigging-no casting or throwing of the lure) ??? Most Walleye rods are only made for lure weights up to 25 grams. Length of the rod is not a problem –just the lure weights –we would not really have a recommendation for a rod that could throw 90 grams.

Thanks

Tony Blattler

St. Croix Rod

http://www.stcroixrods.com

===================================

Hello Mr. Blattler,
many thanks for your reply.
I xxx in the river Danube, from anchored boat and not vertical, where I must arrive at depths of 16 - 20 meters with my jigging shad (50 - 70 feet).

The strong flow of water and the great depth make my Jigging difficult, I come not with less weight to the ground. I need 80-90 grams jig heads.
The fishing with less weight is not posibile, the line makes a great bow and I can not catch the xxx.

About the rod LEC70HF with a casting weight of 1 1/2 oz (it is 42 grams), I have heard only good things . Anglers who fishing with this rod , tell me that you can take weights of up to 100 grams without problems! What do you think, is that ok for this rod, or can break the rod? What can happened?

And, what is with this rod, but not as casting! as spinning model: WRC80HF2.
Lure weight is 85 gram.
Rod weight is 156 gram (very good).
Is this rod fast enough in order to implement the cath?

There are, for example in Europe of the Shimano Jigging Shad Yasei XH (oz 2 ¾ -3 ½) 2.70 80-100g, but I do not like this rod so much, I want something better: http://xxx.shimano-eu.com/publish/conte ... gging.html

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mai ... ==========

03.12.13

The LEC70HF is not rated for 90 grams so we would not recommend it for that if you are casting the lure—you could use it if you are simply vertical jigging it ---

----the closest we could get you to the WRC80HF2 in a spinning rod is the WRS86HF2 but it is only rated to 55 grams

Thanks

Tony Blattler

St. Croix Rod

Interesant pct de vedere o sa tin cont de el.Ms
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 28 Iun 2014, 10:41

Cineva ma poate ajuta contra cost cu 3 buc. winding checks culoare neagra, metalice?
Diametru interior 10mm, 10,5mm si 11mm.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 03 Iul 2014, 23:27

Azi au ajuns cateva chestii noi

1. Phenix K2 TX-684MH-C a fost un repalce la o lasneta construita de Octavian Torescu si prezentata aici este modelul cu montajul LC montat invers. A sfarsit cu oruptuta exploziva pe zona de butt exact la prima partida de pescuit .I-avenit de hac un biet step pe un lac unde alte lansete au fost abuzate in fel si chip . E dpret expozia blanukului a speriat ami multe pasarele care ciripeau voiase in vegetatie.
Ca rezultat al esecului K2 priam generatie Phenix a schimbat rasinile si blankul a devenit mai elastic, pe butt au aparut niste impletituri mai dese si pe 2/3 spre varf finisajul unsanded este mult mai fin.
Din pacate actiuena originala a fost si ea modificata , actiunea moderat-fast progresiva s-a transformat intr-un fast clasic mult mai putin progresiv. Greutatea blankurilor K2 si performantelor este similara cu a blankurilor Pacific Bay Quick Line Popping/ Spin jig difernta este doar de pret, K2 sunt de 2.5-3 ori mai scumpe :lol:

MHX model HM-MB843-MHX la prima vedere desi este mai rapid decat un Mag bass clasic NFC , Lamiglas este conic si totusi este mai greu pe mijloc si mai greu de echilibrat desi este un blank de doar 7`ft. :wink:

urmeza sa-l cantaresc dar oricum nu este un blank usor specific HM

Actiunea este fast dar mai apropiata de blankurile Spin Jig NFC , ca revenire seamana cu NFC Intermediate modulus .Grafitul este elastic placut in pescuit dar specific unui modul IM

Puterea reala este mai mare decat a unui MB de 3/4 oz.

Per total raportat la pret modelului blankul este indiscutabil bun dar comapratic cu NFC MB 705-1 este alta mancare de peste pentru ca sare in ochi echilibrul n tocmai ok al blankului MHX.

Am mai primit modelele MHX CB845BLEND (pe care l-am mai adus) si CB847BLEND care aceesi actiuen clasica mod-fast,de aceste modele numai de bine la capitolele actiune, elasticitatea materialului buan pentru reactive, perforamnte excelente pentru pret.

Am informatii oficiale despre serii noi de blankuri produse de un mare producator de pe paita din USA care va inlocui 2 serii actuale de blankuri, probabil si alte branduri grele vor aduce serii noi la ICAST ramane sa vedem cat vor fi de ,,noi,, la performante .

In lunile iulie -august allt amre priducator va lansa o serie de succes intr-o varianta foarte populara pescarilor europeni.

Si cireaza de pe tort va fi la sfarsitul verii cand voi primii cateva blankuri demo pe la un producator premium despre care nu exista informatii deci nu cautati :wink: . Intre timp au mai aparut inca 2 noi producatori importanti pe piata din USA unul deja activ si un celebru designer de lansete va vinde seriile de spinning si fly la toamna(va fi si el prezent la ICAST 2014 ).

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Iul 2014, 05:53

Cristi,pe cand rezultatele comparative ale lanseurilor cu montaj kr??

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Iul 2014, 08:18

Nu s-a potrivit programul televiziunii cu plecarile mele, oricum exista un test obiectiv facut anul trecut ,revin cu un link

De la toti utilizatorii numai de bine despre KR,oricum nu-i vorba doar de distanta. Este vorba de cresterea calitati generale a pescuitului, distanta nu este un criteriu unic cand evaluezi o lanseta :wink:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 04 Iul 2014, 08:45

Cristi, sunt sigur ca din oricare din blancurile astea doua MHX CB845BLEND si CB847BLEND vor iesi niste lansete de stiuca foarte faine. Apreciezi ca puterea data de producator este una reala sau usor subdimensionata (asa erau si alte modele MHX care duceau clar mai mult) ? Oricum dupa mine asta ar fi un avantaj la pescuitul stiucii spre exemplu, o rezerva de putere in plus e binevenita si nici nu platesti atat de mult ca la Phenix.
Zic asta ca si comparatie cu crankbaiturile de la Phenix (X10) care mi-au parut usor supraevaluate ca si putere reala.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Iul 2014, 09:23

Da arunca foarte aprope de puterea reala , X10 este o lasneta de 5/8 -3/4 oz in functie de naluca.

CB845BLEND este un blank ok pentru majoritatea situatiilor cu naluci pana in 30g. si actiuena este mai buan pentru ca este mai progresiva decat la seria X

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Iul 2014, 09:33

cristian.ene scrie:Nu s-a potrivit programul televiziunii cu plecarile mele, oricum exista un test obiectiv facut anul trecut ,revin cu un link

De la toti utilizatorii numai de bine despre KR,oricum nu-i vorba doar de distanta. Este vorba de cresterea calitati generale a pescuitului, distanta nu este un criteriu unic cand evaluezi o lanseta :wink:

Nu stiu daca de la toti.Eu stiu caz concret cand posesorul a fost dezamagit de cum lanseaza k-urile..Si avea spre compratatie aceeasi lanseta pe y-uri.Dar asa dupa cum ziceai, distanta nu este totul.. :wink:

.

Scrie răspuns