Cristi, ai spus ca puterea reala este de 3 gr.-la 'nu conteaza cat', si declarata 2.5-la 'nu conteaza' cat..
Eu asta am intrebat, cum faci diferenta la juma' de gram..intre puterea reala si puterea declarata..?
Pe ce criterii??
Cu testul acela-am citit aseara mai pe indelete- ce ai scris pe blog, am vazut ca ai folosit mulinete diferite si fire diferite.Ori in cazul acesta nu mi se pare concludent, nimic. Nu pot trage nici o concluzie pe baza careia sa imi aleg tipul de inelare.In opinia mea pur personala, daca doresti sa demonstrezi de exemplu, ca un sistem de inele este superior altuia, ar trebui sa montezi doua blank-uri absolut identice ca si caracteristici generale,cu acelasi tip de mandrina , si sa arunci cu aceeasi mulineta si cu aceasi fir aceleasi gramaje pe un sistem de masurare marcat.Si la fiecare greutate sa executi 3 lanseuri.Atunci parca s-ar contura cat de cat o concluzie..
La fel, daca tu spui ca se incarca mai bine cu o naluca situata, atentie-la jumatate de gram -peste sau sub ce declara producatorul trebuie sa faci un test obiectiv...ca altfel imi este greu ca si cititor sa cred ca, concluzia ta este obiectiva..
Ar trebui sa ai naluci cantarite exact pe cantar de finete,si sa faci aruncari pe linii marcate, sa poti face o masurare ..
Sincer,personal nu cred ca o lanseta de finete se incarca bine la o greutate si la jumatate de gram diferenta, se incarca rau..
Daca vrei sa folosesti formula asta ca si o metafora pentru a evidentia finetea unui sistem...asta pot sa inteleg..

Si-Gi Lures wobblers&more..
.