Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Iul 2014, 06:35

Cristi Ene a scris..
......... Puterea reala este de 3-9g(declarata 2.5-9g )varful este prea puternic .......

Spune-mi te rog, ce naluci (cantarite) ai folosit,incat sa percepi o diferenta de jumatate de gram?
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 05 Iul 2014, 07:49

Pacific Bay declara

PBQLSJ780 6'6'' 4-8 1/32-5/16 4 0.505 1.3 1 Fast XL Gloss Black $72. 45

am pescuit cu jig de 1.75-2g si Slider de 3.75cm si probabil ca ceva ai jos este ok dar nu sub 2.5g.

1g arunca la fel cum K2 de 2 oz. spunea Andrei ca 3.5-7g le da superb :D

Toate modele QL spescuiesc cu greutati mai mari in plaja inferiaora datorita designului conic si primului taper de putere mai mare decat la designul obisnuit al blankurilor americane.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 05 Iul 2014, 08:36

Cristi, ai spus ca puterea reala este de 3 gr.-la 'nu conteaza cat', si declarata 2.5-la 'nu conteaza' cat..

Eu asta am intrebat, cum faci diferenta la juma' de gram..intre puterea reala si puterea declarata..?

Pe ce criterii??

Cu testul acela-am citit aseara mai pe indelete- ce ai scris pe blog, am vazut ca ai folosit mulinete diferite si fire diferite.Ori in cazul acesta nu mi se pare concludent, nimic. Nu pot trage nici o concluzie pe baza careia sa imi aleg tipul de inelare.In opinia mea pur personala, daca doresti sa demonstrezi de exemplu, ca un sistem de inele este superior altuia, ar trebui sa montezi doua blank-uri absolut identice ca si caracteristici generale,cu acelasi tip de mandrina , si sa arunci cu aceeasi mulineta si cu aceasi fir aceleasi gramaje pe un sistem de masurare marcat.Si la fiecare greutate sa executi 3 lanseuri.Atunci parca s-ar contura cat de cat o concluzie..

La fel, daca tu spui ca se incarca mai bine cu o naluca situata, atentie-la jumatate de gram -peste sau sub ce declara producatorul trebuie sa faci un test obiectiv...ca altfel imi este greu ca si cititor sa cred ca, concluzia ta este obiectiva..

Ar trebui sa ai naluci cantarite exact pe cantar de finete,si sa faci aruncari pe linii marcate, sa poti face o masurare ..

Sincer,personal nu cred ca o lanseta de finete se incarca bine la o greutate si la jumatate de gram diferenta, se incarca rau..

Daca vrei sa folosesti formula asta ca si o metafora pentru a evidentia finetea unui sistem...asta pot sa inteleg.. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 05 Iul 2014, 13:09

Gigi iar interpretezi pentru tine mai pe indelete inseman probabil pe diagonala

1.Blankurile erau identice, nu vad cu ce influneteza manere usor diferite ca design daca lungimea lor este similara

2.S-au efectuat cate 3 lanseuri cu aceesi mulineta,fir, greutate comparativ pe lasnete montate diferit ca sistem de inele

Cand pescuiesti doar cu naluci de la 10g la cativa oz. cred ca pierzi contactul cu pescuitul de finete si cu ce se mainca categoria UL-L.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 07 Iul 2014, 12:19

Pai cand dai cu lanseta de cativa ozi... din start nu mai e pescuit de finete... Dar poti sa pescuiesti cu naluci mai usoare daca se cere ... ca nu se loveste naluca in lanseu de "bariera" inferioara de greutate catalogata pe lanseta ....

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Iul 2014, 15:06

Alta abordare => acelasi rezultat.
Kigan lanseaza concurenta la KR si Micro Wave .
enjoy :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=JHmUVvZhSvU

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 08 Iul 2014, 15:19

Pacat de economia pe care o fac la "sarma"... pentru ca se sparg pastilele la ele de zici ca nu-s facute pentru pescuit ci pt tinut in vitrina:)

Iar preturile sunt foarte asemanatoare cu Fuji :(... daca ar fi mai eftine, atunci ar fi alta mancare de peste, dar asa....

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Iul 2014, 15:28

pe langa astea mai au si probleme cu comercializarea , in sensul ca greu de tot dai de ele si unele produse sunt chiar de negasit. :roll:

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 08 Iul 2014, 15:46

kingofbeasts scrie:Alta abordare => acelasi rezultat.
Kigan lanseaza concurenta la KR si Micro Wave .
enjoy :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=JHmUVvZhSvU
Kigan sa faca bine sa si VINDA nu doar sa ne arate ca pot face ce au facut si altii .
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 08 Iul 2014, 19:08

Kigan sunt mult sub Fuji atat ca si standar de calitate si nu au nici toate marimile de inele similare KT , KL-H, M,L asa ca si cum s-a spus mai sunt si fantomatici. pentru mine arata ca niste copii chinezeti ale inelelor Fuji ,Este simplu de vazut ca au o forma simplificata comparativ cu ramele Fuji si intradevar pastilele sunt fragile si preturiel aproape identice cu Fuji.De ce ar cumpara cineva Kigan sau ATC care au un sistem tot neterminat si calitate sub Fuji ?

Scrie răspuns