Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Musti
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Musti » 08 Iul 2014, 20:51

cristian.ene scrie:De ce ar cumpara cineva Kigan?
Ca-s ovale, nu rotunde... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 08 Iul 2014, 22:21

sa nu fim rai, totul evolueaza pe lumea asta , pana si copiatul a ajuns de la scribi la xerox :twisted: :lol1:
odata cu noua sarma Kigan putea introduce si o noua ceramica :roll: daca nu, inca mai are timp sa o faca :roll:
ceea ce conteaza pentru noi e ca exista o concurenta in crestere si asta inseamna o imbunatatire la nivel de performante pentru ceea ce exista :twisted: sau daca nu de performante macar de pret :twisted:
Cat despre pastila ovala... n-as fi asa cinic pana cand n-as avea ocazia s-o incerc :wink: daca venea de la Fuji pana acum era cea mai tare chestie in materie de inele dar , pentru ca e sub marca Kigan, pentru multi e din start gunoi. Nu ca n-ar fi poate insa, prefer sa ma pronunt abia dupa ce "gust" :wink:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Iul 2014, 07:06

Si Phenix a incercat sa fie original cu seria K2 care a fost un esec datorita rasinilor folosite si implicit calitatii compozitului care a cedat din toate zonele blankului inclusiv deasupra manerului in zona de imbinare dintre suprafata ramforsata si zona unsanded.

K2 a cedat al intepare intr-o zona cu stepi unde alte lansete nu au nici un stres, omul pescuieste cu frana reglata si cu fire de putere in limitele lansetelor. A asteptat vreo 2 luni sa fie gata bijuteria realizata de Octavian si dupa doar o ora de pescuit era surcele. In acelasi loc de pe lacul Singureni nu au avut probleme lasnete de 200-300RON Maver si altle no name La o lanseta cu un buget de peste 500$ te astepti la mai mult .

Imagine
Imagine

Am mai multe modele de inele Kigan(cu inaltime normala si stil match) , rama nu are consistenta adica este prea elastica deoarece este prea subtire in pereti. Pastile sunt mai subtiri dar au probleme si la lovituri usoare.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Iul 2014, 09:38

:D Cristi , parca sari tot intr-un picior de bucurie ca se rup k-2 -ul ala, de parca ar fi singura lanseta care se rupe..

Daca iti amintesti , pe la incepututile revistei ''Aventuri l pescuit'', Malin Musatescu a publicat scrisoarea unui posesor de G. Loomis(??daca bine imi amintesc), care, si-a dorit o lanseta light pentru pescuitul usor drept inlocuitor la al lui ''bat urat"-uglystick.Dupa ceva asteptare a intrat in posesia multravnitei lansete americane si daca retin bine, chiar in primele partide de pescuit a proptit naluca intr-o creanga , a fortat putin din lanseta si aceasta a facut poc..

Acuma ce o sa zicem??A vrut G.Loomis sa fie original si nu ia iesit??

Din cate stiu,garantia acopera acest gen de accidente..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Iul 2014, 12:17

Cel mai usor blank si implicit lanseta din categoria Light pentru pescuit cu naluci soft - Pacific Bay Spin Jig model 780 , blankul de 6`6``ft are doar 30.7g la o putere reala de aruncare de la 3 la 9g.

http://conceptcustomrods.ro/pacific-bay ... #more-5599

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 09 Iul 2014, 12:18

De la absolut toate firmele producatoare de blankuri am avut blankuri rupte. Important este sa existe garantie pt blankuri si sa se si poata aplica. Altfel lucrurile se complica...

Blankurile noi Phenix K2 - din 2014, sunt mai rezistente si ceva mai groase in pereti. Nu mai au finisajul acela rugos, sunt finisate pe toata lungimea, iar pe butt in loc de 4 impletituri, acum sunt 6. In continuoare sunt cele mai usoare blankuri dintr-o bucata disponibile rodbuilderilor . . . . . Daca faptul ca sunt cele mai usoare blankuri din industria rodbuildingului nu este destul de original.... :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Apropo, Cristi,
Am auzit ca ai facut specializarea in rodbuilding in SUA.... asta da originalitate :lol: :lol: :lol:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Iul 2014, 13:24

Andrei , evident ca toate blankurile se pot rupe ,poti rupe si pe cele mai rezistente daca esti cioban. problema este unele blankuri se rup la solicitari la care altele nu s-ar rupe nici 50 de ani :D . Si mai conteza si procentul de blankuri rupte intre 1% si 100 % este o marja foarte larga :D si intre 5% si 10% insemana dublu nu mai voresc de procente mai mari :wink:

Cand mai ascunzi si mizeria sub pres impreuna cu clienti carora le cumperi tacerea dupa un timp realitatea procentului de blankuri rupte iese la suprafata oricum .

Formulari de genul toate blankurile se rup seamana perfect cu sintagmele folosite de Varan despre justitie si de faptul ca nu stie nimic despre lucruri in care este implicat.
Dezinformare este la ea acasa in acest articol http://asavacustom.com/cine-face-blancurile-megabass/ pentru orice a vazut macar o lasneta japozeza poate sa faca distinctia intre un produs japonez cu un compozit elastic si o copie chinezesca cum este K2 care sunt blankuri cu grafit stiff si rasini total diferite de cele folosite in blankurile japoneze. Dar ce face juniorul minue e in stare sa dea cu kakat in branduri japoneze ca sa vand mai bine trompetele K2 la preturi simialre japonezelor chiar daca sunt fabricate in China si nu seamana cu originalele decat in poze si suprafata.
Normal pentru o piata cu putina cultura si informare de specialitate inghite povestioare ticluite de marketing.

Sincer nu ma asteptam la o varsta atat de frageda. sa ai o atitudine securisto- ideologica de ascundere a unor lucruri care sau intamplat sau se intampla cu blankurile T-Russell si K2.
Iar omiti sa spui ca blankurile K2 au pierdut aceea rigiditate miraculoasa, imponderabile care le facea fabulos de fragile dar prin textele de marketing multi naivi au pus botul :lol:

Ce poate fi mai evident decat eroarea facuta de Phenix dacat modificarea totala a blankurilor K2 :lol: pana una alta erau cele mai ,, bune,, si ,,minunate,,blankuri doar ca au trebuit modificate rasinile, conicitatile si grosimile peretilor.Daca erau atat de bune precum ai declarat cum de le-au transformat total ?

,,Apropo, Cristi,
Am auzit ca ai facut specializarea in rodbuilding in SUA.... asta da originalitate :lol: :lol: :lol:,,

probabil doar tu poti sa intelegi ce ai scris

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 09 Iul 2014, 14:06

Aproape toate firmele schimba ceva la seriile de blankuri, anual, se numeste progres ... Acum tu ii spui cum vrei, ca sigur gasesti o formulare mai putin prietenoasa :)

",,Apropo, Cristi,
Am auzit ca ai facut specializarea in rodbuilding in SUA.... asta da originalitate :lol: :lol: :lol:,,

probabil doar tu poti sa intelegi ce ai scris "

Asa se zvoneste ca te promovezi.... Asta pe langa faptul ca denigrezi pe tot restul de rodbuilderi din Romania... Frumoasa atitudine fata de "colegii" tai de breasla.

Cristi, nu am nimic de ascuns. Cine m-a intrebat, i-am raspuns sincer de fiecare data. Nu promovez decat lucrurile in care cred .... si pe langa asta, ofer si garantie pentru produsele pe care le comercializez ...

Cred ca in loc sa te tot uiti in ograda altora pentru a cauta nod in papura, mai bine ti-ai vedea de treburile tale, care inca arata a niste constructii amatoricesti "functionale" pana la un anumit punct... Sau macar sa-ti rezervi un extra 5 minute suplimentare pentru fiecare constructie, pentru a sterge macar excesul de epoxy care se vede scurs la fiecare imbinare...

Daca ar fi sa ne orientam dupa postarile tale contrdictorii in timp, a ceea ce este bun sa "nebun" in materie de blankuri am ramane nedumeriti pentru eternitate. Astazi St.Croix sunt bune, maine nu sunt bune, azi MHX sunt asa, maine cand le ai pe stoc, sunt cele mai bune... si lista continua... in functie de ce ai pe stoc

Daca e sa trebuiasca sa raspunzi la cat sunt de fiabile ATC-urile pe care le promovezi acum cu atat de mare vehementa, momentan(pentru ca maine nu se stie ce-ti mai puie mintiuta), cu siguranta ca ar fi cele mai fiabile din lume, dar realmente... n-ai de unde sa sti pana nu trec 1-2 ani de zile si constructii pe mai mult de 20 de asemenea blankuri pe an ... asa ca mergi, fa un dus rece, poate mai revii cu picioarele pe pamant pana la urmatoarea doza de Rudotel ... :lol1: :lol1: :lol1:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 09 Iul 2014, 14:29

:lol: Bah..sa fiu al naibii...

Cristi, ai uitat cand laudai pina in stratosfera blank-urile Seeker ca fiind incredibilo-nemaipomenite in pescuitul stiucii...Desigur faptul ca 80 la suta aveau virful cotit dupa coltz, era prea neinsemnat ca sa fie pomenit..

Ultima oara cand am vazut un seeker , avea la vreo 30 de cm de virf o portiune unde pe o lungime de cca. 1-2 cm unde se pare ca lipsea ''ceva''.Acel ''ceva''(nu stiu ce era, scrim-ul, pre-preg-ul, s-a gatat rasina), facea ca, intr-un mod cu totul si cu totul ciudat sa poti indoi varful in ce unghi vroiai si asa ramanea..zici ca portiunea respectiva era de plastelina.. :lol: Apropo, seeker-ul este un produs U.S.A??Ca nu sant la curent cu acest brand atat de laudat de tine pina nu demult..unei piete pe care o consideri..''fara cultura si lipsita de informatie'', asta ca sa te citez..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Iul 2014, 15:16

Gigi,

blankurile Seeker raman un reper pentru orice tip de pescuit cu reactive ca vrei tu sau nu, si nu se rup decat daca esti coban ca Sofonea si pui pe blank naluci de 2 ori greutatea recomandata de producator :wink: si apoi intrebi daca poate fi schimbat pe garantie desi a fost folosit in afara limitelor lui. Normal ca blankul a clacat si s-a deformat plastic sub cele 45g ale sliderului desi limita era de 21g :lol: De alte cazuri cu blankuri Seeker rupte nu stiu cel putin din ce am adus eu.

Una este performanta blankurilor si alta cat de strambe sunt blankurile Seeker despre care am spus mereu ca au acesta problema. au si variatii de de grosime si putere dar acestea nu ajung niciodata in RO sunt rejectate direct de la AWS care verifica blank cu blank (sa fie drepte,mufare perfecta, fara alte defecte).
Andrei ale alte standarde si primeste blankuri neselectate, este alta poveste daca accepta blankuri cu probleme.

Gigi cat spirit de Gadea ai sa manipulezi discutia vorbeam de procentul de blankuri rupte, macar macar animalul ala de la Antena o suge pe bani multi,tu cu ce maruntisuri te multumesti ?

Scrie răspuns