discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
kiske13
- veteran

nasolu scrie:Eu pescuiesc cu a mai custom lanseta,habar n-am pe ce blank e facuta,cate grame are,mi-a placut cum se-ndoaie,nu ma intereseaza care e distanta dintre inelele"Y",mandrina e la locu' ei,important e ca-mi vine bine pe mana si pentru mine asta conteaza!!
P.S.Rog pe aceasta cale pe cel ce mi-a construit-o sa-mi scrie aici toate caracteristicile,blank,inele,mandrina,etc

!
Bucatar bun! Un pic din toate, sa iasa la final OK!
Ala urat ti-a facut?

-
crapmaniacul
- veteran

kingofbeasts scrie:Cristi ,
polemica voastra referitoare la cine aduce componente mai calitative e gresit indreptata si accentul ar trebui pus pe ceea ce ofera fiecare in materie de manopera in rodbuilding.
Sa lasam clientii sa judece ceea ce ofera fiecare rodbuilder pentru ca disensiunile de genul celor de mai devreme nu fac decat sa ne puna in groapa cu noroi pe toti chiar daca aduc trafic pe website-urile personale. Cand spun asta ma adresez tuturor nu doar tie .
Ceea ce am facut prin mesajul meu anterior a fost o incercare de mediere si, una si mai eleganta ca mine, a facut ULK incercand sa mute atentia de la o discutie aiurea la altceva mai conform topicului pe care prin replicile noastre am trecut-o in umbra.
ULK scrie:
Adevarat si bine punctat ! Sincer discutia risca sa devina obositoare dar si plicticoasa si complet neinteresanta ptr noi, iar argumentele de o subiectivitate evidenta si implicit relevanta discursurilor era pusa sub semnul intrebarii profund ...
King din punctul meu de vedere a pus punctul pe I cat se poate de clar cand a zis ca toti rodbuiderii au aceleasi componente pe mana, ramane doar sa se evidentieze dintre toti cel mai talentat, mai inspirat si mai muncitor si fiecare "sa vorbeasca" prin opera sa de arta care il defineste pana la urma, ca tot vorbim de custom.
Pentru mine customul trebuie sa fie mai mult decat punerea la un loc pe blanc a unei mandrine cu maner si a unor inele dupa niste scheme mai mult sau mai putin adaptate. Ar fi frumos ca fiecare lanseta custom sa exprime ceva unic, individual, sa fie ca o carte de vizita atat ptr cel care a facut-o cat si ptr cel care o pescuie. Restul e vanare de vant ... Spor la treaba !
-
spiridusul
- veteran

Am primit astazi batul modificat de Narik. Pentru mine este o reala surpriza placuta modul in care l-a transformat (un Savage Gear MPP 30-90). Dintr-un bat cu actiune parabolica, cu manerul foarte lung, a scos, schimband inelele, repozitionandu-le, si schimband total manerul, un bat de jig pur sange, ideal pentru Dunare si lacuri adanci. Jos palaria.
-
ULK
- veteran

La ICAST, Fuji a aratat lumii o mandrina TVS de marimea 17, dar inca nu sunt date despre ID. Foarte probabil a crescut impreuna cu OD. Nu apare in catalog deocamdata.
-
adrian99
- veteran

cosmine(spiridusul)daca dintr-un bat cu actiune parabolica doar prin repozitionarea(schimbarea) inelelor si a madrinei,batul devine unul de jig pur sange atunci narik ori este un vrajitor ori altceva.
eu sunt de acord ca nu ma pricep foarte mult la custom dar am destule cunostinte privind actiunea si puterea de aruncare a unei lansete.stiu ce sunt si cu se mananca
astept parerea unui avizat privind aceasta modificare(amintita anterior).sa ma luminize si pe mine sau pe alti neinitiati

-
ULK
- veteran

Un blank cu o actiune parabolica poate sa constituie ingredientul unei lansete de "salau"( banuiesc ca se refera la jigging)....nu actiunea defineste rigiditatea( recte senzitivitatea) unei lansete...un taper slow dar facut dintru-un material cu un coeficient de elasticitate scazuta ( high modulus) va da o lanseta rigida si usoara ..adica una numai buna sa simti orice atinge jigul pe substrat...
Rigiditatea/ elasticitatea si actiunea unei lansete( nu si al blankului gol) se poate poate schimba prin repozitionarea componentelor ( priza+ inele) intr-o oarecare masura...minuni mai putin...dar in orice caz aceasta schimbare este in majoritatea cazurilor una palpabila nu doar teoretica....Ca ulterior cine cum va percepe metamorfoza ( cazand pe spate sau nu) deja iar intra in sfera subiectivitatii( voluntare sau nu)....si nu e nimic rau in asta.
-
Musti
- veteran

adrian99 scrie:astept parerea unui avizat privind aceasta modificare(amintita anterior).sa ma luminize si pe mine sau pe alti neinitiati

Poate o fi dat-o cu rasina de sus pana jos...
Parere de neavizat oferita gratuit.

Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...