Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Mai 2014, 05:09

Musti scrie:
semlecangheorghe scrie:Amu' io n-am inteles care echilibreaza mai bine o joarda de 7.6ft...split ori full grip..?? :?:
Iti raspund eu la dilema.
Da.
:D

A.....nu,nu m-am exprimat corect...ca io pentru mine stiu...trebuia sa zic..''..........in opinia lui Ene,care joarda de 7.6ft se echilibreaza mai bine,split ori full??""....ma scuzati..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 13 Mai 2014, 08:31

Aspectele de performanta, functionalitate si fiabilitate a materialelor(blankuri, materialele pentru maner) sunt mai importante decat cele de look pentru ca lanseta este pentru pescuit,

Asa ca in ultimii 2 ani am studiat noile inele Fuji KR pentru ca vad o miza importanta pentru a imbunatatii o lanseta compataiv cu generatiile vechi de inele. Am vazut ca orice subiect tehnic despre indicatiile Fuji de montaj este trecut sub tacere majoritatea rodbuiderilor care nu spun nimic de unde trebuiesc mofificari.
Singurul care a sustinut cu argumente solide cum intrepreteaza montajul KR pentru un anumit blank si cum aplica teoria este Kingofbeasts care se vede ca studiat temeinic, in rest tacere.

Timpul dedicat pentru studiu inelelor noi a insemnat mai multe lansete de test si timp nelimitat pentru a observa ce tipuri de inele KR se potrivesc cel mai cu un anumit blank (lungime, actiune, putere).

Pluta folosita este extra grade(foarte apoape de Fluor) adusa direct din Portugalia si transformata in manere la comanda de Alin Olar singurul rodbuider local care construieste blankuri din bambus si care imi ofera o calitate premium a finisariii plutei si calitatea lipirii rondelelor.

Pentru bagatorii de seama pluta folosita de mine este mai buna decat orice pluta folosita pe orice lanseta de serie americana sau japoneza.

Am ales sa trec pe pluta custom pentru ca EVA se degradeaza mult mai repede si pierde ca aspect comparativ cu pluta de calitate.

Despre limitele blankurilor HM ce probleme au unele serii cand voi avea timp( si o filmare despre cat de rezistente ramele din titan ale inelelor Fuji).

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 13 Mai 2014, 08:33

ULK scrie:Te autosesizezi doar ...
:lol: :lol:

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 13 Mai 2014, 09:57

Lasand la o parte calitatea dopului de sampanie sau a plutei.
Lasand la o parte ca gusturile nu se discuta

Cum se simte o lanseta cu un astfel de maner minimalist dupa o zi intreaga de pescuit?
Intreb asta pt ca eu am o lanseta cu maner din carbon si dupa 2-3 ore de pescuit imi amortesc degetele din cauza mandrinei si a manerului dur!
La celelalte lansete la care am manere eva sau pluta nu am probleme.Eva sau pluta acopera mandrina sau piulita mandrinei si ofera o senzatie mai moale , o priza mai buna. Ma gandesc ca la manerul prezentat de C Ene , neavand alt material prin preajma mandrinei, mana sta tot timpul in contact doar cu mandrina ,piciorul/talpa mulinetei si blankul ! La fel si in zilele reci , mana ingheata mult mai repede pe plastic sau carbon.
pescar particular

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 13 Mai 2014, 10:48

La mandrina asta oricum ai da-o si ai suci-o, tot de partea de grafit te tii; una din lansete mi-am montat-o si eu cu mandrina din asta, doar ca am pus piulita in sus - eu prefer asa. La lansetele medium unde nu faci prea mare efort in lanseu nu mi se pare o problema reala. Nu e maximul de ergonomie posibila dar nici nu-ti cade mana. E o mandrina simpla si buna. Pe de alta parte, indiferent de mandrina, la spinning contactul cel mai ferm este la piciorul mulinetei si pe zona de mandrina din jur; de asta nu scapi orice ai face.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 13 Mai 2014, 12:05

Mandrina DPSD16mm cu piulita SK2 asa cum am montat pe mai multe lansete prezentate pe blog(SCV 7`6``ft.ML, SCIV 7`ft ML, Pacific Bay Quick Line LP842) este semnificativ mai ergonomica decat varianta standard cu piulita care nu are o foram ergonomica. Sunt 2 avantaje : priza pe piullita este anatomica si nu mai are rizurile care jeneaza precum piulita standard si are un volum mai mare care ofera o priza mai buna.

Am pescuit cu modelul montat invers cu piulita in fata pe un M1 7`8``ft si pe PAc BAy Quick Line LP 842 , cu lanseta Quick Line LP 842 am avut o zi in care am pescuit mai cam 5-6 ore continuu si ofera uan din cele mai bune prize dar si acces la blank.

Si incetati sa judecati performantele unor lansete cu montaje noi la care nu aveti acces, este pueril sa judeci performantele unei lansete din poze :wink: . Cum spune obiectiv Kingofbeast nu poti va judeci o lanseta ca performante decat dupa ce pescuiesti cu ea.

O comparatie obiectiva a performantelor si ergonomiei unor lansete se pot face doar dupa mai multe ore de pescuit.

Si nu stiu cum dar toti celor carora le-am construit lansete cu inele Fuji KR au gasit doar avantaje noilor inele , la care se mai adauga un numar semnificativ de lasnete montate KR de Octavian Torescu, Kingofbests, Grey Wolf, Julien, Vampiru si alti rodbuideri care construiesc un numar limitat de lansete cu inele KR dar care sunt absolut consitenti de avantaje pentru si ei pescuiesc doar cu aceste tipuri de montaje.

Ca sa fi constienti de limitele sistemului KR este necesar sa construiesti lansete pe toate tipuri de actiuni, puteri si lungimi de blankuri care inseamana un mimim de cateva zeci de lansete cu atentie maxima unde apar probleme si unde poate fi imbunatatit sistemul. Stiu si limitele pe unele actuiuni si puteri de blankuri si un montaj exclusivist descoperit de unul din cei mai inovativi prieteni ai mei. Ma amuz de pe acum cand va fi postat si multi se vor uita si nu vor intelege nimic :wink:

Cei care se orienteza dupa recomandarile Fuji nu au cum sa construiasca corect o lanseta cu noile inele.

Pana la sfarsitul lunii Mai promit un articol despre cum arata EVA dupa cativa ani de utilizare si filmul cu inele Fuji cu rama din titan.

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 13 Mai 2014, 12:38

am o lanseta cu kr pe care intradevar am pescuit-o putin, 2-3 partide scurte
nu observ nici o diferenta fata de celelalte lansete, decat la design

diferenta este la mandrina si maner split pt ca despre asta era vorba
mandrina pe care ai montat-o pe ultima lanseta imi da impresia ca este foarte incomoda la un pescuit de cateva ore, cu agataturi de care trebuie sa smucesti , cu pesti ceva mai imbracati si sute de lanseuri

si acum fara nici un fel de misto,sapt trecuta am desfacut o sampanie si ii spuneam sotiei ca dopul arata demential si ar merge de minune pe o viitoare lanseta. :))
pescar particular

Doru Voican
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Doru Voican » 13 Mai 2014, 12:41

Ia mai lasa-ne tu cu aerele de superioritate! Tu le faci dar NOI le pescuim si platim deci NOI avem dreptul la opinie reala, nu tu care pescuiesti in spatele blocului pe maidan si legi sticla de bere la capu firului sa vezi daca e senzitiva sau nu.
Deci tu esti mai miez decat cei de la Fuji? Tare asta! Pana una alta, invata sa faci si manere si apoi sa vi pe aici sa comentezi, o lanseta custom trebuie sa fie si aratoasa si ca aspect nu numai functionala. Ca d-aia e custom si platim. Invata sa si vinzi nu te mai contra cu pescarii si clientii ca nu ai inventat tu apa calda de culoare roz, ca in stilul asta, iti repet, o sa faci pomi de iarna nu lansete.
Nu comenteaza alti builderii si comentezi tu la un loc pt toti. Vrei sa faci ceva constructiv, fa reviewuri obiective, nu subiective. Nu o tine ca surda cu mandrina skskaka si microverighete. Sau cum nu-ti place tie un blank sau nu castigi deajuns la el, gata nu mai e bun. Ca iar ma repet, nu ai inventat tu apa calda. Nu realizezi ca prin postarile tale ai ajuns marota topicului?
Am pus mana pe cateva lansete facute de tine. Sincer, inele puse bine, chiar cu micro lanseaza bine, dar manerul e praf, de la constructie pana la finisaj, obsesia ta pt mandrine incomode si urate, alunga clientii. Vrea omu inele de dunare, pune frate inele de dunare, vrea nu-s ce avion de mandrina si maner, fa-l p-ala ca el PLATESTE!!

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 13 Mai 2014, 13:52

ULK scrie:Asta cum o fi?..Pe aceasi blank SCV de 7'6" Medium Power...care dupa mana mea NU este echilibrat de la mama lui si nu va da o lanseta bine echilibrata cu maner split minimal din pluta(la o lungime standard, pana sub cot sa zicem), mai ales nu cu inele din otel si fara adaos de greutate in butt...va da doar o scula mai usoara per ansamblu...dar care va necesita o mulineta mai grea decat ar fi cazul pentru puterea lui daca se folosesc componente mai grele(mai multe) pe zona de maner si binenteles inele de titan cu pastila Torzite(in cazul de fata).

Ergonomia TVS-ului vorbeste de la sine in poza..un DPS simplu(nici macar cu un hood preluat de la SK2) nu-l poate egala.

Cea cu gripuri de pluta va fi mai usor de montat( fiind manufacturate de un third party) si doar lipite pe blank...atat...munca putina si bla-bla mult.
Un builder pasionat adevarat nu se va plafona niciodata la lipit componente prefabricate de altii.

Labareala indeed...stiu. :oops:

Imagine

Dumitru, Musti ..doar lume selecta pe aici..welcome old boys :respekt:
Imi place. E custom . Clientul o sa stie ca a fost facuta pt el intrucat s-a muncit mult si cu pasiune la ea. Felicitari si cat mai multe idei pt lansete custom.
Obiectiv: 8,1 kg !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Mai 2014, 17:29

Doru Voican scrie:Vrea omu inele de dunare, pune frate inele de dunare, vrea nu-s ce avion de mandrina si maner, fa-l p-ala ca el PLATESTE!!
N - am eu treaba cu restul polemicii dar, trebuie sa stii ca asa cum clientul are dreptul sa-si aleaga ceea ce-i place precum si rodbuilderul care sa-i construiasca batul, tot la fel si rodbuilderul are dreptul sa-si aleaga ceea ce e dispus sa faca precum si cu cine vrea sa lucreze.
A nu se intelege ca un client ar trebui sa accepte tot ceea ce-i propune rodbuilderul ci ca, daca cei doi nu ajung la un consens intotdeauna mai exista alternative pentru fiecare dintre ei.
Clientul n-are decat sa-si foloseasca banii mai cu spor in alta parte , unde considera el ca exigentele ii sunt satisfacute mai bine daca nu-i convine ce i se ofera sau ce i se refuza. Faptul ca pui banii pe masa iti da doar dreptul sa ceri nu si dreptul sa obligi . E ca la maritis , tu-i ceri mana (de lucru in cazu' asta) dar poate sa zica si nu. :wink:
Mai intreba cineva deunazi pe aici "de ce n-ar putea sa faca un rodbuilder si arta si performanta simultan si la fel de bine"?
Nu-i vorba ca n-ar putea ci ca , s-ar putea ca tie (client ) sa nu-ti convina pretul pentru ambele la pachet , pentru simplu fapt ca fiecare dintre cele doua directii constructive presupun un volum la fel de mare de munca si timp chiar daca munca facuta cu capul nu se vede la fel de evident ca cea facuta cu mana.

Scrie răspuns