Mandrina DPSD16mm cu piulita SK2 asa cum am montat pe mai multe lansete prezentate pe blog(SCV 7`6``ft.ML, SCIV 7`ft ML, Pacific Bay Quick Line LP842) este semnificativ mai ergonomica decat varianta standard cu piulita care nu are o foram ergonomica. Sunt 2 avantaje : priza pe piullita este anatomica si nu mai are rizurile care jeneaza precum piulita standard si are un volum mai mare care ofera o priza mai buna.
Am pescuit cu modelul montat invers cu piulita in fata pe un M1 7`8``ft si pe PAc BAy Quick Line LP 842 , cu lanseta Quick Line LP 842 am avut o zi in care am pescuit mai cam 5-6 ore continuu si ofera uan din cele mai bune prize dar si acces la blank.
Si incetati sa judecati performantele unor lansete cu montaje noi la care nu aveti acces, este pueril sa judeci performantele unei lansete din poze

. Cum spune obiectiv Kingofbeast nu poti va judeci o lanseta ca performante decat dupa ce pescuiesti cu ea.
O comparatie obiectiva a performantelor si ergonomiei unor lansete se pot face doar dupa mai multe ore de pescuit.
Si nu stiu cum dar toti celor carora le-am construit lansete cu inele Fuji KR au gasit doar avantaje noilor inele , la care se mai adauga un numar semnificativ de lasnete montate KR de Octavian Torescu, Kingofbests, Grey Wolf, Julien, Vampiru si alti rodbuideri care construiesc un numar limitat de lansete cu inele KR dar care sunt absolut consitenti de avantaje pentru si ei pescuiesc doar cu aceste tipuri de montaje.
Ca sa fi constienti de limitele sistemului KR este necesar sa construiesti lansete pe toate tipuri de actiuni, puteri si lungimi de blankuri care inseamana un mimim de cateva zeci de lansete cu atentie maxima unde apar probleme si unde poate fi imbunatatit sistemul. Stiu si limitele pe unele actuiuni si puteri de blankuri si un montaj exclusivist descoperit de unul din cei mai inovativi prieteni ai mei. Ma amuz de pe acum cand va fi postat si multi se vor uita si nu vor intelege nimic
Cei care se orienteza dupa recomandarile Fuji nu au cum sa construiasca corect o lanseta cu noile inele.
Pana la sfarsitul lunii Mai promit un articol despre cum arata EVA dupa cativa ani de utilizare si filmul cu inele Fuji cu rama din titan.