Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
zvic
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de zvic » 05 Mai 2014, 20:50

mersi Andrei, am facut deja operatia, am suprapus cca 7-8cm si deasupra am montat mandrina, pana maine se usuca epoxy-ul si vad daca tine.

octavio79
senior
senior

Mesaj de octavio79 » 10 Mai 2014, 22:35

Pana nu de mult eram adeptul lansetelor de fabrica si cautam sa-mi cumpar lansete de o calitate buna, ma orientam foarte mult spre Gloomis. Intr-un final m-am hotarat sa-mi fac si una custom si dupa ceva investigatii m-am decis la un blank 7,6 SCV medium power. Zilele acestea am reusit sa o scot la o proba scurta si cu toate ca nu am avut capturi m-a impresionat placut senzitivitatea si comportamentul lansetei. Despre inele KR stiam decat din auzite si dupa atatea debateri pe forum chiar eram curios cum sunt. Va pot spune ca-mi plac si ma gandesc la alta lanseta cu aceleasi inele.

Imagine
subir gif
Imagine
sube fotos

Ii multumesc lui Cristi Ene pe aceasta cale.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 11 Mai 2014, 04:26

Cat te a costat joada ? Ca e faina. Sa-ti aduca numai d-aia cu ochiu cat maslina!
Ps: mai baga ceva fir pe mulineta ca e cam goala si pierzi mult din distanta:)
Urasc atarnatorii!

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Mai 2014, 09:04

Tot un SCV dar Heavy de 8`6``ft.montat cu Fuji KR http://conceptcustomrods.ro/st-croix-sc ... #more-5353

stefanflorin,

Pretul lansetei custom a iesit putin sub pretul de lista care este de 420$ diferente la componete sunt inele de reductie care sunt KR Alconite si restul SIC Gunsmoke.Lanseta iesit mult mai usoara decat modele de serie(in plus 13.5g Elite si 29.5 Extreme) si montajul este diferit de KRul de fabrica. Lasneta este perfect echibrata de split gripul cu inserii de rubber cork care duc plus de greutate necesar unui blank de 7`6``ft. de putere medium.

Octav o sa vina si capturile :D vreme are prea mari fluctuatii de presiune. Am fost la pescuit pe 9 mai si presiunea in scadere vremea schimbatoare cu vant si norii la inaltime mica au inhibat salaii, doar pe seara cand s-a stabilizat vremea am prins cativa mici. Am vorbit cu 2 pescari care pescuia la caras si mi-au confirmat odata cu schimbarea vremii de dimineata crasii au incetat sa mai muste cu frecventa de la primele ore. Cand am ajuns dupa pranz capturile erau sporadice si au incetat dupa amiaza.

Doru Voican
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Doru Voican » 11 Mai 2014, 12:18

M-am uitat cu atentie la lansetele facute de tine. Cum naiba sa nu se ia lumea de tine si sa fii la coada clasamentului cand tu nu esti in stare sa faci un maner ca lumea, sa pui o mandrina cum trebuie? Toate manerele sunt facute ca lansetele rusesti si din economie de material.
Apropo, vorbeste lumea ca d-aia montezi cu pluta mica ca o recuperezi de la dopurile de sampanie.
E adevarat?

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 11 Mai 2014, 13:06

Doru Voican scrie:M-am uitat cu atentie la lansetele facute de tine. Cum naiba sa nu se ia lumea de tine si sa fii la coada clasamentului cand tu nu esti in stare sa faci un maner ca lumea, sa pui o mandrina cum trebuie? Toate manerele sunt facute ca lansetele rusesti si din economie de material.
Apropo, vorbeste lumea ca d-aia montezi cu pluta mica ca o recuperezi de la dopurile de sampanie.
E adevarat?
Insa sunt cele mai ergonomice si cele mai echilibrate :D :D :D
Obiectiv: 8,1 kg !

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 11 Mai 2014, 13:13

Depinde de buget
Poate monta cu maner Zarea sau Mumm
pescar particular

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 11 Mai 2014, 14:57

Doru Voican scrie:M-am uitat cu atentie la lansetele facute de tine. Cum naiba sa nu se ia lumea de tine si sa fii la coada clasamentului cand tu nu esti in stare sa faci un maner ca lumea, sa pui o mandrina cum trebuie? Toate manerele sunt facute ca lansetele rusesti si din economie de material.
E adevarat?
In cazul lansetei asteia... atentia iti cam joaca feste; pe mandrina asta dupa mine e cel mai bun maner care se putea pune. In plus, fata de gunoaiele de manere pe care de obicei le iei de-a gata, asta-i din pluta flor grade mesterit de cineva care chiar se pricepe... :wink:

Doru Voican
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Doru Voican » 11 Mai 2014, 15:26

Nu prea cred ca atentia imi joaca feste. Cu toata stima pt tine si batul tau dar ori esti naiv ori te-a imbarligat de crezi si tu ce abereaza omu.
Daca ala e maner demn de un rod builder, eu sunt casalot.
Da si tu un search cu poze la bête facute de el si vezi ce manere monteaza. Apoi cauta manere facute de alt rod builder si mai discutam...Numa din saracie si zgarcenie. Ar pune si inele de sarma daca s-ar putea, dar si-ar da seama si stevie wonder. Ca sa nu mai spun ca am vazut oameni de au cumparat bête facute de el si date la refacut. TOTAL!
Poate ca inelele ori fii puse bine dar la capitolul manere si mandrine e repetent.
Cat despre descriere in detaliu a unui blank, mai bine te lasi de citit, atat le invarte si suceste din vorbe incat nu mai intelegi nimic. In clipa cand lui nu-I place un blank nu mai conteaza cat e de bun sau mai putin bun, pt el e un rahat.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 11 Mai 2014, 15:38

Custom inseamna pe gustul clientului, al unui client, deci evident nu al tuturor. Pentru tine manerele alea nu sunt ”ca lumea”, mandrina nu e ”cum trebuie” dar pentru proprietar e ok.
Asta nu inseamna ca proprietarul sau altii carora le place o lanseta custom sunt naivi si nici ca tu esti casalot.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns