Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de razvan m. » 25 Apr 2014, 19:48

cristian.ene scrie: Gigi e lucrile stau simplu, pe aici la Bucuresti se pescuia cu lansete moderne(americane) cu mai mult de 20-25 de ani isi lansetele erau de atunci tunate cu cea se gasea atunci mai bun in materie de inele.

Este normal ca tu si ceilati aradeni sa aveti complexe cu o aparitie recenta in lumea pescuitului de rapitor dar dublata cu o mandrie exagerata care trebuie mereu safisata si clamata oriunde si oricat.

Nu trebuie sa urle complexul provincial cu 3 guri si atata frustrare, au inteles toti ca nu ai vindecare.

Mai Cristi, chiar asa boala ai pe aradeni ? Cand ne-am intalnit la targ si am stat de vorba doua ore, poate chiar mai bine, nu pareai asa de suparat pe noi. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 25 Apr 2014, 20:28

Razvan,

lucrurile sunt mai nuantate de la caz la caz atitudinile sunt diferite in nici un caz nu te amestec pe tine cu restul sau invers. Gigi este un caz separat trebuie privit special si cu indulgenta.

Exista si mult adevar legat un tip de ambitie care vrea sa fie mediatizata cu orice pret , vizibila on- line care sa fie u exemplu neaparat care mai contine si ceva de ,,uite ce fac eu,,.

Problema este ca sunt multi pescari buni care nu impartasesc nici capturi capitale, nici lansete gandite indelung studiate si nici unele tehnici care raman secrete. Sunt destui care nu scriu nici un rand pe acest forum si in general pe net.

,,Postez deci exist,, nu este singurul mod a iti exprima existenta sau valoarea. Nu am timp sa dezvolt.

Este bine sa vrei sa impartasesti din experienta ta ca pescar si altora dar e ciudat sa para ca ceva exceptional si ,,nemaivazut si auzit,,desi este ceva copiat imprumutat si o experienta consumata in alte locuri sau de altii locali cu mult timp in urma.
oricum WSB are ceva din febra descoperilor la fel ca un pescar tanar care da cu nasul de o lume nedescoperita ce imi aminteste de cataloage cabela`s rasfoite la inceputul anilor 90` .

WSB mai are si ceva profesoral o morga de parca supen ceva nesupus.
Oricum cam toate mesajele respira aerul noi suntem mai profi, mai buni, prindem pesti mai mari, pozati mai sexi, mai bine asezati pentru poza :D i camasi frumoase eventual cu ceva mesaje publicitare care sa fie vizibile.

Evident masele aplauda, imprastie urale, pupaturi umede si toata lumea e fericita .

Tre sa am intorc la treaba.

Amotricus,

graba, reveniri pe text ,scuze.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Apr 2014, 07:36

cristian.ene scrie:Gigi eu zic sa-ti mai tragi mai multe pentru ca nu e de ajuns :D dar nu cred sa fie sanse

Vezi in articolul scris de Eugen ca sunt zone cu multa vegetatie si cracile taiate sunt in apa. Am mai avut o partida de pescuit pe un lac pe vant foarte puternic si inca una langa Gostilele de la care am facut foarte putine poze.

Am inteles ca doar un reportaj cu zeci de poze ar fi multumitor ca sa intelegi ceva simplu.

Gigi e lucrile stau simplu, pe aici la Bucuresti se pescuia cu lansete moderne(americane) cu mai mult de 20-25 de ani isi lansetele erau de atunci tunate cu cea se gasea atunci mai bun in materie de inele.

Este normal ca tu si ceilati aradeni sa aveti complexe cu o aparitie recenta in lumea pescuitului de rapitor dar dublata cu o mandrie exagerata care trebuie mereu safisata si clamata oriunde si oricat.

Nu trebuie sa urle complexul provincial cu 3 guri si atata frustrare, au inteles toti ca nu ai vindecare.

Pa vant puternic...??Io cand e vant puternic stau acasa..la Arad ,noi astia din provincie nu avem kr-uri.. :lol:
Am retinut ca gaura la macaroana sa inventat prin mahalalele pe unde ai tu umblaturi..insa nu am reusit sa pricep ce au kr-urile cu crengile din apa..??Sa intzaleg ca daca pescui prin crengi picate in apa si n-ai kr-uri ejti fiu' ploii??'Aparitie recenta'..?? :lol: Tu inca mai aveai pe stocuri o gramada de igrecuri cand Sava baga in serie pe lansetele lui 'caeruri'...taman de pe atunci mi-am permis (e drept ca fara' acordul nuntiului papal'' al rodbuiderilor :D )sa pun si io pa un blank 'caer-uri..'
Am inteles ca doar un reportaj cu zeci de poze ar fi multumitor ca sa intelegi ceva simplu.

Da nu inteleg doua lucruri simple,cum ar fi...
1.Daca este articolul tau despre Eugen German testand 'caeruri' unde este macar o poza ,sa savuram si noi evenimetul?
2.
Este normal ca tu si ceilati aradeni sa aveti complexe cu o aparitie recenta
....care ceilaltzi??Eu vorbesc in nume propriu si nu sant inscris in nici un club ori asociatie??Pliz ....nu fa asocieri ce n-au vreo legatura cu realitatea..

Si mai este un aspect care as dori sa ti-l clarific..referitor la asta..
'
Gigi e lucrile stau simplu, pe aici la Bucuresti se pescuia cu lansete moderne(americane) cu mai mult de 20-25 de ani isi lansetele erau de atunci tunate cu cea se gasea atunci mai bun in materie de inele.
Ia aminte...filozofule..Sa tot fie vreo 25 -30 de ani de pe vremea cand eram pustan si haladuiam pe malurile Ghiorocului(un fel de Sarulesti aradean)cascand mirat ochii la cleni cat bratul si stiuci cat piciorul ce rapeau pe linga trestiile din mal..''Caeruri''..casting..glidere..spinnnerbait.....scenarii SF care se vor materializa la scara larga deabia in viitor ,obligand pescarul de atunci sa pescuiasca cum poate..Asa ca ,inarmat cu o varga de 5 m,am prins vreo 10-20 de lipushi(oblezti ,pentru augustele dumitale urechi),apoi am luat o lanseta telescopica ce la 4 m avea 3 inele :lol: (sigur nu erau ''caer'),fir mono de 0.40,am legat in capat un plumb si deasupra ,in derivatie un carlig in care am prins un lipush de bot..Apoi m-am suit in barca am lasat montura la rasul substratului..si m-am lasat dus de vant..Plumbul imi zicea pe unde sant pragurile,si dupa culoarea apei intuiam cand treceam peste un hau adanc sau vreun platou submers..Pfuaiii,am pus coada la pruna..Lipushul meu asa fain se invirtea sub apa ,ca o lingura ,aruncind reflexe in toate partile..Pierdut in contemplarea minunatei metode pe care o ''descoperisem''am uitat ca Ghiorocul e luuuung,mai ales daca esti la vasle..Asa ca am avut ce vasli din alalalt capat da balta unde mo pus naiba sa ma las dus da vant..

In fine, nu am avut nici o captura atunci,dar inapoiat la cort imi munceam creierii sa gasesc imbunatatiri la ''descoperirea'' mea..Si odata vad ca vine un localnic,se opreste pe un loc la vreo 30m de mine ,isi desface ceea ce numim azi''montura cu peste mort'',arunca 2-3 lanseuri stringe, si pleaca pe alt loc trecand prin fata ochilor mei muti de uimire..Pe umar avea o straitza in care se ghicea silueta incovoiata a unui rapitor la minimum 3-4 kile..''Nenea ati prins ceva??''.....''Da un salau..''M-am apropiat si i-am ''scanat'',la propriu, montura prinsa pe lanseta..era ceea ce mi-as fi dorit de la ''descoperirea mea''....Asa copil cum eram mi-am dat seama ca in pescuit, niciodata nu poti sa zici ca tu ai pus coada la pruna..Nu-i nimic nou sub soare,doar ca asa ni se pare noua...crezand uneori intr-un acces de mandrie (tara pe care o veden doar la altzii),ca am descoperit ceva nemaipomenit..Stiu,stiu..urmeaza un mijto din partea ta cu privire la cum pescuiam amu' 30 de ani si cum dadeai tu..in ''centrul universului''..da' nu te sfii ...prohibitzia e abia la jumate''si io ma plictisesc.. :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 26 Apr 2014, 11:12

Lanseta pe blank Pacific Bay Quick Line P842 ML 6-12 lb 1/4 -1/2 oz este extrem de usoara doar 85.3g/ 3.003 oz. comparativ cu alte blankuri HM din clasa premium blankul PB QL are o un design cu diametre mai mari si implicit pereti ami subtiri in zona de butt.

Diferente fata de alte blankuri HM este mai elastic si progresiv. Comparativ cu SCV 7`ft ML 1pc(TET) pe care il construiesc nu are aceeasi finete pe varf dar cred ca se incarca cu jiguri de 5g, ca avantaj poate fi folosit si la stiuca cu spinerbatuir mici sau cu alte reactive pana in 14g. Fiind progresiv ca actiune este bun si la avat cu reactiv. Actiunea este mai apropiata de un jigging dar este buna si de unele tipuri de reactive(cicade , spinnerbaituri, voblere minnow).

http://conceptcustomrods.ro/pacific-bay ... -de-buget/

Saptamana viitoare o scot la un prim test

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Apr 2014, 19:28

Citat....
Las varful lansetei in jos, dar firul se incurca in inele (desi sunt Fuji K). Ma uit cu groaza la peste, ma uit la lanseta care mai are putin si se rupe pe la al patrulea inel si tin cat pot de tare
http://www.wsbteam.com/video/lasata-sec ... ment-27115

Vezi tu ,Ene draga ...asta-i ''test...''

Nu ipoteze de laborator ,''testate'' sub copaci tunsi pina la virf..

Surprise..''caer-urile'' nu-s tocmai panaceu universal-inelele perfecte,cum le-ai scos tu ,in ''testul'' tau..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Laurentiu Andronic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Laurentiu Andronic » 27 Apr 2014, 20:48

Nici un fel de inele nu poate preveni rasucirea firelor , la fel nici un tip de rola conducatoare de la nicio mulineta :wink:
Pentru a preveni problemele de rasucire a firului pe inelele dinspre varf va recomand sa desrasuciti firul inainte de fiecare partida in cazul firelor multifilament iar in cazul firelor monofilament atat inaintea partidei cat si in timpul acesteia inca o data sau de doua ori in functie de cate driluri aveti cu plecarea pestelui din frana . Daca firul este foarte vrilat acesta se va rasuci inclusiv in jurul blancului si din cate stiu inca nu s-au inventat blancuri antitangle :lol: Procedeul este foarte simplu si dureaza maxim 1 minut : lasati firul sa se intinda in urma barcii , sau pe mal , desirati cam 30 de metri de fir fara ca acesta sa aibe naluca legata la capat apoi tineti mai sus de mulineta firul intre degete si recuperati . Desi folosesc de mult timp inele tip L pe varful lansetelor personale nu am avut niciodata probleme cu rasucirea firului in jurul acestora , daca stii sa controlezi tensiune firului si nu il lasi sa flendure aiurea nici nu are cum sa se intample asa ceva :wink: Prefer in continuare inelele L pentru lansete de putere pana in medium-heavy pentru ca sunt mai usoare decat cele K la aceeasi marime si pentru ca rama metalica acopera toata circumferinta pastilei ceramice chiar si la cele micro ceea ce la inelele K nu este valabil decat pana la marimea 5.5 , sub aceasta marime, incepand cu cele de 5 , pastila in partea dinspre talpicul inelului sta in aer si mie nu pre imi inspira incredere ... in rest multa gargara publicitara ...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 27 Apr 2014, 22:03

Andronic mai bine taceai si mai pileai ceva :lol:

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 27 Apr 2014, 23:20

:lol: :lol: :lol:

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 27 Apr 2014, 23:26

Nu mi-a permis forumul sa modific postarea....

Parca am recitit Amintiri din Copilarie de Ion Creanga. :lol:

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 27 Apr 2014, 23:42

Scriu corect xanax ?
pescar particular

Scrie răspuns