discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
semlecangheorghe
- veteran

MuskMd scrie:se umple periodic ........
cum e carbonul ala cand se uda , sau pe frig samd ? sarind peste aspectul estetic mie nu imi inspira o priza f buna,,,, in conditiile in care la pluta si eva treaba sta ok la capitolul asta. partea cu sensitivitatea la maner nu ma chinuie f tare , penca la jiguit eu practic is cu mana pe mandrina , nu pe maner.
revenind la arborii de carbon iarasi nu m-au dat pe spate in utilizare, asa am montat RXul si nu mi se pare nuj ce coada de peste, simte bine dar parca tot semnalul ce vine din blank e baza la sensitivitate ....
si inca o intrebare celor ce au deja in utilizare 6'3'' mxf : se incarca corect in plaja data, sau e un pic peste ? se incarca acceptabil la bila de 4 + guma , sa zicem ? o simte cat de cat sau trebuie dus in mofturi cu 4lb -6lb ?
Ii clar ca pe frig carbonul nu-i tocmai aia mai comoda solutie..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
cristian.ene
- veteran

Andrei din toate blankurle disponibile chiar pe XF asta l-ai ales
E cam prea rapid si fara actiune pentru situatii normale de pescuit, pentru cazuri extreme cu adancimi mari si foarte mari e ok dar e cam obositor.
La St.Croix lansetele fast sunt suficient de rapide pentu cam toate situatiile de jigging blankuri ami reusite Batson RX8+
RX8+S822.5 SB 6’10″ 1 6-12lbs 1/8-1/2oz 0.450 4.5 X-Fast M 1.76oz Plastics $152.15
sau SCIV inshore
4SW70MLF rod model LIS70MLF butt 0.475 tip 4.0 1.8 oz.
-
MuskMd
- veteran

mai degraba m-a ales el pe mine.....
nu ma deranjeaza XF in general , si de pescuit oricum o sa vada mai mult rau decat balta , om vedea daca e ok ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
zvic
- veteran

Zamfi scrie:Apropo de foregrip...Imi poate spune cineva cat este de lung la un Legend Elite ML de 7' ?Varianta de fabrica. Si mie imi place cu degetul pe blanc ,insa un foregrip relativ scurt nu ma deranjeaza...Din poza cu manere (3 in cazul meu) am estimat eu ceva ,insa nu stiu daca e corect!Tin de obicei piciorul mulinetei intre degetul mic si urmatorul.Uneori ,functie de bat si aplicatie tin si eu mana in fata mulinetei.Insa ma intereseaza la batul in cauza deorece s-ar putea sa intru in posesia unuia si ...Ce am pipait/incercat/pescuit a fost un Legend Elite ,model mai vechi ,albastru perlat , splitat (!) , cu inele "sarma" de titanium.Mi-a placut mult pentru ce vreau eu .Nu ma deranjeaza deosebit ca nu are KR-uri (desi am doua bete cu KR si-mi plac mult). Multumesc.
Pe varianta M de 7' (asta e dimensiunea 5 din lista), de la piciorul mulinetei (aprox la mijloc) pana la capatul plutei foregripului sunt 8,5cm.
-
kingofbeasts
- veteran

-
MuskMd scrie:
aci as merge pe microuri , clar, la o plecare pe 16 si final pe 4.5, asa vro 4-5 buc identice
voi ce ziceti?

cam greu de dat sfaturi asa in orb inelarea tine in mare masura de mulineta, fir, si modul in care se incarca blancul . Mai jos ti-am facut o schita cam cum ar putea arata trenul de reducere la un choke point de 80 de cm si la unu de 100 cm (masurati de la poiectia varfului axului pe blank) cand distanta de la varful axului mulinetei la blank e cam de 8 cm. Am ales 80 si 100 pentru ca pe acolo se invart mulinetele Daiwa respectiv Shimano. O plecare de 16 merge bine la mulinete pana in clasa 2000 si daca nu bagi mono ori textile prea groase . Daca blankul e tare te orientezi catre o varianta cu mai multe inele daca e mai elastic merg si mai rare . In grafic gasesti bineinteles variantele ideale insa ele mai pot fi ajustate si dupa necesitati. Daca mergi pe mulinete de clasa 2500 (mai ales Daiwe) iti recomand mai degraba o plecare pe 20 .

-
kingofbeasts
- veteran

-
ps. la un maner singura parte care trebuie musai lipita e mandrina

in rest, daca ai un buttcap cu filet s-un tub de carbon se poate construi totul detasabil si ti-l schimbi cand ai chef sau cand te plictisesti. Ba mai mult , daca pui mandrina cu locking nut-ul spre butt, poti sa-l schimbi inclusiv pe ala.

-
Zamfi
- veteran

zvic scrie:Zamfi scrie:Apropo de foregrip...Imi poate spune cineva cat este de lung la un Legend Elite ML de 7' ?Varianta de fabrica. Si mie imi place cu degetul pe blanc ,insa un foregrip relativ scurt nu ma deranjeaza...Din poza cu manere (3 in cazul meu) am estimat eu ceva ,insa nu stiu daca e corect!Tin de obicei piciorul mulinetei intre degetul mic si urmatorul.Uneori ,functie de bat si aplicatie tin si eu mana in fata mulinetei.Insa ma intereseaza la batul in cauza deorece s-ar putea sa intru in posesia unuia si ...Ce am pipait/incercat/pescuit a fost un Legend Elite ,model mai vechi ,albastru perlat , splitat (!) , cu inele "sarma" de titanium.Mi-a placut mult pentru ce vreau eu .Nu ma deranjeaza deosebit ca nu are KR-uri (desi am doua bete cu KR si-mi plac mult). Multumesc.
Pe varianta M de 7' (asta e dimensiunea 5 din lista), de la piciorul mulinetei (aprox la mijloc) pana la capatul plutei foregripului sunt 8,5cm.
Multumesc.Ma ajuta. La ML nr.3 si din schita lor o sa-mi fac o idee.Stima!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
MuskMd
- veteran

poi pe o nuia pana in 14g as merge maxim pe 10 lb si muli de 1000..... ma mai gandesc si la var cu plecare in 20....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
kingofbeasts
- veteran

-
daca imi dai un choking point masurat o inaltime ax-blank si-un diametru tambur pot sa-ti fac o propunere mai clara . La mulineta de 1000 n-are rost sa te gandesti la plecare pe 20 decat daca vrei sa dai cu mono.
ca sa masori usor choking pointul poti urma metoda de pe care am descris-o aici:
http://www.rodbuilding.org/photopost/sh ... ts/cat/500