discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
stefanflorin
- veteran

Eventual maner din rubber cork din ala, mi se pare teapan si misto, la mine urmatoarea cam asa o sa aiba manerul (sper).
Urasc atarnatorii!
-
MuskMd
- veteran

s-a notat

...cu exceptia faptului ca m-am obisnuit sa pescui fara nic in fata piulitei

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
stefanflorin
- veteran

Eu tin mana in fata mulinetei, si daca n-am foregrip, imi scapa blancu printre dejte
Chiar mi se pare masochism sa dau cu mulineta printre degete, basici, dureri, chin, lipsa de echilibru, de forta...etc.
Tinand mana in fata, dispare problema "bat neechilibrat cu mulineta".
Mi-aduc aminte ca vizionam acum ceva ani, un film cu niste nemti care tineau lansetele la subtioara, si tineau blancul printre dejte. Mi se parea atunci un mare bau bau, da la manerele pe care le aveau nici nu aveau varianta.
Urasc atarnatorii!
-
Zamfi
- veteran

Apropo de foregrip...Imi poate spune cineva cat este de lung la un Legend Elite ML de 7' ?Varianta de fabrica. Si mie imi place cu degetul pe blanc ,insa un foregrip relativ scurt nu ma deranjeaza...Din poza cu manere (3 in cazul meu) am estimat eu ceva ,insa nu stiu daca e corect!Tin de obicei piciorul mulinetei intre degetul mic si urmatorul.Uneori ,functie de bat si aplicatie tin si eu mana in fata mulinetei.Insa ma intereseaza la batul in cauza deorece s-ar putea sa intru in posesia unuia si ...Ce am pipait/incercat/pescuit a fost un Legend Elite ,model mai vechi ,albastru perlat , splitat (!) , cu inele "sarma" de titanium.Mi-a placut mult pentru ce vreau eu .Nu ma deranjeaza deosebit ca nu are KR-uri (desi am doua bete cu KR si-mi plac mult). Multumesc.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
MuskMd
- veteran

stefanflorin scrie:
Chiar mi se pare masochism sa dau cu mulineta printre degete, basici, dureri, chin, lipsa de echilibru, de forta...etc.
interesant, pe mine nu m-a deranjat in mod express niciodata, poate la haraci ca avid 8'6'' sa mai schimb priza din cand in cand, recte dejtele intre care vine piciorul mulinetei....
chiar am ajuns sa mi se para ciudat cand am foregrip... nah o fi cheste de preferinte.
-
johnnybravo
- Moderator

-
apropos de inelele sarma, imi explica si mie cineva care-i rolul acestui downgrade (din punctul meu de vedere) grosolan?
@zamfi, daca vrei foregrip-ul la 8'6" H te ajut.
-
ULK
- veteran

Greutatea mica al inelelor din aliaj de titan fara pastila. E un downgrade din pacate, fiindca nu rezista la abraziune si in timp se taie.
-
semlecangheorghe
- veteran

MuskMd scrie:pt ca am o lanseta care asteapta lac de peste 6 luni , si pt ca am un blank care asteapta conceptie si montaj tot cam de atunci m-am decis sa reinstalez dezordinea de rodbuilding

lanseta montata nu o mai discut , dar la blank mi-ar place sa vad cateva idei de montaj intrucat inca nu m-am decis la detaliile finale....
blankul e un 3S63MXF de la st croix si intentioneaza sa inlocuiasca actualul 6'6'' RX7 care e cam fin pe varf si fara vlaga in pestii ce sar de kil jumate...
deci nu m-am decis inca la materialul manerului ( pluta vs eva) si la inele....parca inclin la Eva , desi pe asta nu pot sa o fac cu ce am ........
aci as merge pe microuri , clar, la o plecare pe 16 si final pe 4.5, asa vro 4-5 buc identice
voi ce ziceti?

Dom' injiner,pluta e foarte comoda la mana,mai ales cand scad bine de tot temperaturile insa arata urat dupa folosinte indelungate..bine, se poate curati periodic..Eva neagra...arata ca naiba cand se uzeaza fie si cu zertifikat nobiliar ''matagi''In zona unde ajunge mana se ''lustruieste'' si arata rau..Un compromis ar fi eva camouflaj..pe aia nu se vede amanuntul .Apoi ar mai fi tuburile de carbon..Ar fi misto sa maximizezi informatia transmisa de microinele cu un tub de carbon montat pe arbori de grafit..Pe linga, trebe si aspacardin,pentru momentele cand dau ciocane..La mandrine....are Andrei niste mandrine alps din carbon,superbe..Nush cum sant alea de spin ,da' alea pe invers sant mult mai comode in mana decat fuji si au niste decupaje suplimentare pe laterale de tii dejtele fix pe blank,in mod natural..In plus ,materialul-carbon- iti transmite fidel vibratiile la fel ca si blank-ul..La inele nu mai zic,da musai trebe sa folosesti instalatia aia de indoit joarda...e goala ori plina??

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
MuskMd
- veteran

se umple periodic ........
cum e carbonul ala cand se uda , sau pe frig samd ? sarind peste aspectul estetic mie nu imi inspira o priza f buna,,,, in conditiile in care la pluta si eva treaba sta ok la capitolul asta. partea cu sensitivitatea la maner nu ma chinuie f tare , penca la jiguit eu practic is cu mana pe mandrina , nu pe maner.
revenind la arborii de carbon iarasi nu m-au dat pe spate in utilizare, asa am montat RXul si nu mi se pare nuj ce coada de peste, simte bine dar parca tot semnalul ce vine din blank e baza la sensitivitate ....
si inca o intrebare celor ce au deja in utilizare 6'3'' mxf : se incarca corect in plaja data, sau e un pic peste ? se incarca acceptabil la bila de 4 + guma , sa zicem ? o simte cat de cat sau trebuie dus in mofturi cu 4lb -6lb ?