Eu chiar nu va inteleg...Daca la limita inferioara a puterii isi face treaba ,de ce este negativ faptul ca la limita superioara duce peste aceasta??Si atunci merita; blankul e exact cum specifica producatorul, doar ca mai puternic!
Pentru mine este un atu.Poate pentru ca pe ape curgatoare gen Mures Dunare,fara rezerva de putere in blank esti 0 barat.De exemplu pe Mures sint locuri unde trebuie sa arunci cranck-uri la distanta si sa le scufunzi foarte repede.Daca nu le scufunzi foarte repede,nu atingi zona fierbinte.
Cu un blank fleasca gen fibrele de la Lamiglas pina tensionezi firul,pina se indoaie tot blank-ul woblerul e bine mersi la vale,fiind trecut de locul ''bun''si mai apuci sa ciupesti din substrat citiva metri la picioarele tale.Nu spun daca intra vreun somn mai rasarit sau vreo mreana .Sau daca bate vintul puternic si lanseta se ''incarca'' numai daca tii linia in aer..darami-te sa propulsezi la ''ghiuleaua'' la 50-60m..
Am pescuit cu o fibra de sticla de la Lamiglas..senzatia la mina este foarte placuta si atat.Insa nu as schimba niciodata grafitul cu acesta..Chiar si pe apa statatoare in pescuitul la stiuca cu orice gen de naluci prefer grafitul si asa zisa lui ''rigiditate'' combinata cu o ''supraevaluare'' a puterii.Motivul??De foarte multe ori stiuca doar tatoneaza naluca .Tzac si atat.In special pe incintele unde se practica c@r,devin foarte prudente.De aceea consider ca un plus de senzitivitate oferita de o ''teava'' este de dorit in locul fibrei de sticla.Binentels la pachet cu o ''supravealuata'' putere. E parerea mea..si atat.