Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kiske13
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de kiske13 » 17 Noi 2013, 21:33

cristian.ene scrie:Csabi,

tocmai asta era ideea ca exsita multe lansete mai bue deca iese o lasnetta custom pe blank MHX cu blankuri.

Poti sa cumperi lansete pe blankuri performante de la Major Craft care nu ai nici o legatura cu tevile indoilenice produse de MHX.

Nu mai spun ca gasesti si lansete de buget (300-400RON) Daiwa , Cormoran cu blankuri mai bune decat MHX standard.
Sincer nu stiu si nu ma intereseaza ce aveti voi de impartit.
Eu sunt multumit cu blankul MHX chiar daca are alta putere decat dat de catalog.

Am ales lanseta de clean gata facuta, doar din cauza preturilor practicate la componente si nu din cauza blankurilor.
Un ulx scot din max. 300 ron; la un custom poate blankul ma costa doar atat.
Deoarece nu mai doresc sa fiu catalizator la reactiile voastre, acesta a fost ultima mea postare in topicul lansete custom.
Fir intins va doresc.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Noi 2013, 21:42

Csabi,

tocmai asta era ideea ca exista multe lansete mai bune decat o lanseta custom pe blank MHX

Poti sa cumperi lansete pe blankuri performante de la Major Craft care nu are nici o legatura cu tevile indoilenice produse de MHX.

Nu mai spun ca gasesti si lansete de buget (300-400RON) Daiwa , Cormoran cu blankuri mai bune decat MHX standard.

ULK,

poti sa lasi dulcegariile invelite in spirit fair play si povesti spuse in limbaj ocolit si ,,corect,,

am un discount consistent pentru blankurile MHX dar nu ma cobor intr-o zona dubioasa incat sa vad doar profitul imediat si nu recomand blankuri pe care nu consider ca merita sa construiesc lansete custom.

Cabela`s IM7 au fost blankuri mai performante atat ca material dar si ca actiune, seriile Batson RX7 au multe blankuri mai bune la preturi comparabile.

Sincer n-am timp sa stau la povesti cu tine dar cred ca este important sa afle si cei care nu au avut ghinionul sa intalneasca un MHX :D

Si inca o data daca n-ai inteles, comparativ cu orice alt brand cunoscut(St.Croix, Phenix, Lamiglas, NFC, Seeker ,Batson) blankurile MHX sunt de toata jena.

viorel.
veteran
veteran

Mesaj de viorel. » 17 Noi 2013, 22:06

Eu am avut 2 lansete pe blankuri mhx . Una inca o mai am:)
Singurul lucru negativ: putere mai mare decat cea declarata. In rest se comporta exemplar , rezista la tavaleala, nu stiu daca le-as gasi vreun alt defect
pescar particular

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Noi 2013, 23:06

Ene,mai calm,nu te ambala..vezi ca ai incurcat borcanele..nu intreba nimeni de inele aici :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 17 Noi 2013, 23:17

ULK scrie:Ene,mai calm,nu te ambala..vezi ca ai incurcat borcanele..nu intreba nimeni de inele aici :)
Dar daca unii au nevoie de linkurile astea? :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Noi 2013, 23:20

Au clar..doar ziceam..topicul respectiv e mai jos cu un etaj :) Dl.Ene s-a enervat putin ..ca l-am intrebat de Seeker semnat de el cu alte specificatii de greutati aruncate, decat era dat de producator.....si a postat gresit..altfel sunt utile pentru cine nu stie, admit.
UlKustom Rods

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 18 Noi 2013, 00:05

Ei, hai! Topicul ala este totusi altceva! O fi schimbat Cristi subiectul in mod subit... dar tu te vezi stapan pe subiect si vrei sa te mai duelezi "umpic"... :D Eu nu pot zice ca nu-ti dau dreptate, dar doar pe jumate; ca posesor de MHX Popping L zic ca am facut o alegere buna; raport calitate/pret ok ... DAR asta doar din cauza ca, la fel ca Csabi, mi l-am montat singur. Si atunci merita; blankul e exact cum specifica producatorul, doar ca mai puternic! :lol1: Deci am obtinut oare ce am cautat, sau mi-am adaptat nevoile la ce am obtinut? :? Optiunea a fost totusi simpla pentru ca blankul a fost vreo 50$, m-au mai costat inelele, mandrina (o nimica toata) si niste rondele de pluta cu care m-am jucat si mi-am facut si manerul - mi-a iesit o lanseta decenta in clasa Medium, chiar Medium-H. Dar daca la materiale mai puneam o manopera de la un rod-builder cu "patalama"? "Gheseftul" cu blankul se dilua biune-mersi in pretul total si-mi dadeam cu tesla-n odoare ca nu am mai pus inca 2-300 de lei pentru un blank care sa faca ce ma astept de la el. Diferenta de 200 lei(de exemplu) e intr-un fel de la 200 la 400 de lei si altfel de la 600 la 800... desi e aceeasi! Asa ca in problema asta din punctul meu de vedere Cristi are dreptate! Dar si tu ai un pic! :mrgreen:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 18 Noi 2013, 00:51

Sunt de acord cu partea...ca o lanseta la comanda trebuie sa fie altceva deci mai buna decat una de serie( nu universala, ca nu asta defineste o lanseta buna)...

Dar cu partea sa fie ieftina sau sa fie rentabila ca una de serie nu...insasi ideea de custom este in contradictoriu cu asaceva...Cine vrea ieftin sau rentabil linsitit sa ramana pe cele de serie si poate pescui toata viata in pace, fara batai de cap.

Daca ne uitam daca renteaza,nu stiu ce mai cautam la pescuit....ca e foarte departe de rentabil..Poate doar pentru "pescarii" cu multe ancore si plumb la capat sa fie rentabil...In rest...diferente de viziuni si bugete, atat. Si din pacate ne place sau nu MHX-ul este mai aproape de buzunarul romanului... De parca nu toti am dori sa avem cele mai scumpe si mai bune lansete?

Cat merita sa investim intr-o lanseta pe care o folosim mult mai mult decat majoritatea nalucilor, pe care am cheltuit de 2-3 ori mai mult( cel putin) decat pretul unei lansete bune? :) Rapsunsul isi da fiecare...ca sunt multe. Si unul din raspunsuri este MHX..asa cum sunt altele mai bune si mai scumpe, sunt convins...Eu le accept pe toate...cu bune cu rele...dar e mai greu pentru unii sa isi dea seama ca suntem diferiti si cu nevoi si idei diferite.
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 18 Noi 2013, 00:58

Despre mai puternic(blankul)..tot asa, pe lanseta respectiva Seeker.. plaja de greutate a fost restransa in jos de dl.Ene, fata de cele nominale :) ..daca tot aduci vorba de subevaluarea puterii la MHX-ul tau :)....Cum zice si dl. Ene, sa stie lumea ..dar sa fie corect trebuie sa vada ambele parti a monedei nu doar ce ne convine .
UlKustom Rods

Scrie răspuns