Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costi
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de costi » 14 Noi 2013, 23:55

kiske13 scrie:Problema este poate la dispunerea inelelor, in nici un caz in actiune zic eu.
Imi place la nebunie!!
Multumesc "costi" de blank!

Imagine

Cu placere,

ma bucur sa o vad finalizata... Arata foarte bine!

Da si eu zic ca duce 30-40 g blancul de la MHX, si doar asa la scuturat :D
Comparativ mi se pare apropiat ca putere de Lamiglas, diferenta intre ele e ca MHX e putin mai rigid, Lami pare mai elastic.
Imagine

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 15 Noi 2013, 00:18

"finalizata"

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 16 Noi 2013, 10:49

cristian.ene scrie:Prima poza a distorsionat comparatia intre blankuri nu inteleg de ce ai mai pus poza daca nu ai incarcat blankurile cu forte similare.

Diferenta de actiune fata de poza 2 este enorma.
In prima poza, le-am incarcat uniform cu 188g. In a doua poza am tras eu cu mana.
Cum a zis si Costi, este mai tare MHX, dar totodata este un blank corect!

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 16 Noi 2013, 12:46

Frumoasa lucrare kiske13! S-o folosesti bucuros!
Pe mine unu' ma 'nerveaza la culme faptul ca mai toti producatorii au virat pe blankuri dintr-o bucata! Or fi avand avantajele lor, clar - da's blankuri cu nuplecabilitate! :headbash: ; chiar sa nu mai lasi optiuni decat periferic pentru cei care vor sa le stea joarda in portbagaj tot sezonul... Eu cred ca apetitul asta pentru bete dintr-o bucata e o fericire mare pentru producatori... :roll:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Noi 2013, 10:28

Lamiglas 1/2 - 1 1/2 oz/ 43g
MHX 1/4 - 5/8 oz / 17.5g

blankul Lamiglas(E-Glass) are varf cu diametru 6.5 / 2.54mm butt de 0.775``/ 19.7mm si o greutate declarata de 3 3/8 oz. sau 96g

Blankul MHX S-Glass

SSP844-MHX 7' 1 8-15 1/4-5/8 Fast Medium 3.5 oz. / 99.5 Butt.63``/ 16.0mm tip 6.5/ 2.54mm

ce avem ?

un varf cu gorsime similara la puteri total diferite adica 5/8 oz v.s 1 1/2 oz adica o putere Medium v.s o putere Heavy

Este de simplu de consultat ce diametre de varf produce Seeker care este producatorul cu cea mai larga gama de blankuri de fibra de sticla.

In gama de putere 8-15 lb sau 8-17 lb. toate varfurile blankurilor Seeker sunt invariabil de 5.0 / 1.95mm sau 5.5 / 2.15mm fie ca sunt S-Glass /E -Glass sau compozit (CBC)

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Fre ... -Saltwater

E-Glass

SBS705 7' 1 8(10)17 3/8-3/4oz. Bass Spinning 5 .765 $50.00

blank weight 3.58 oz.

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Bas ... in-Inshore

Compozit E-Glass pe varf si 2/3 + din blank grafit low moduls (dupa cine au copiat la un nivel tehnologic mai avansat Phenix :wink: )

CBS705 7' 1 8(10)15 3/8-3/4oz. Bass Casting & Spinning 5 .575 $56.00

blank weight 3.5 oz.

Greutatea blankului MHX este similara cu blankurile Seeker dar la diametrul varfului treaba sta foarte diferit atat al diamtrul masurat dar si la cum reactioneza varful blankului sub greutatea statica dar si sub presiunea unei naluci.

Daca blankurile Seeker sunt cunoscute pentru actiunea lor fast bine echilibrate si capacitatea de arunca usor greutati din plaja inferioara dar la fel de bine si greutati din zona superioara de putere .

http://www.wmi.org/bassfish/bassboard/r ... e_id=55467

Blankurile Seeker E si S Glass sunt mai conice si mai bine echilibrate, unu pentru ca varful mai fin inseamna mai putin material acolo unde momentul fata de butt este maxim si un blank conic este mai bine echilibrat decat unul cu conicitati mai modeste indiferent din ce material este produs.

Blankul Lamiglas 7`ft 1 1/2 oz este si el unul conic dar mai putin echilbrat comparativ cu blankurile Seeker .

Testul facut de Casabi nu face decat sa arate ca blankul MHX SSP844 nu este capabil sa arunce usor greutati de 7-8g si sa se incarce cum trebuie cu naluci usoare din plaja lui de putere.

Au si blankurile Seeker problemele lor pentru ca sunt destul cu varfuri strambe dar sunt blankuri foarte bune de pescuit, dar la ce foloseste un blank drept care pescuieste mediocru ?

Dintre blankurile MHX si am avazut destule modele singurul care mi-a placut este un CB845 , am ami construit un MHX din seria SJ care nu se comporta decent ca actiune http://conceptcustomrods.ro/?p=3695 ,am pescuit recent cu acest popping P842-2-MHX care nu m-a impresionat deloc nici c actiue nici ca material.

Alte blankuri MHX facute doar din softuri care s-au transformat in lansete cu probleme http://conceptcustomrods.ro/?p=2283 si http://conceptcustomrods.ro/?p=2683

Dintr-o lista mai lunga de blankuri MHX care au trecut pe la mine am mai pescuit cu modelul HS9600-2-MHX care nu are actiune de HS adica este mult mai rapid si este mai puternic decat indicatiile producatorului. Este un blank ok pentru jiguri de la 7g in sus pana in zona 20g deci destul peste ce este dat. Si nu are actiune specifica de blank Hot Shot Plug (G.Loomis, NFC,Batson, etc)

Sirul blankurilor MHX care mi-au trecut prin mana si pe care este mai lung dar concluzia este simpla : nu merita sa construiesti o lanseta custom care ar trebui sa fie mai perforamnta ca una de serie pe un blank care a fost conceput aiurea din faza de proiect.

La fel cum nu poti sa faci din rahat bici daca il decorezi frumos.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 17 Noi 2013, 11:25

Cred ca acele 'probleme' nu exista.Sau cel putin in pescuitul de zi cu zi ,nu sint reale..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kiske13
veteran
veteran

Mesaj de kiske13 » 17 Noi 2013, 16:16

Cristi, daca ar avea o calitate proasta, nu s-ar vinde in veselie MHX-urile.
Faptul ca pe tine nu te satisfac......asta este.
Daca mi-ar permite buzunarul, in mod sigur as lua K2 si alte OZN-uri.
Dar ma mai gandesc si rational, satisfactia este tot de 3 ori mai mare, ca si pretul?!
Am si renuntat sa-mi fac un bat de clean, mai economic ies cu un ULX sau cu un Major Craft (si nici astea nu sunt ciurucuri).

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Noi 2013, 16:47

"Tu portocaliule, ma amuzi"..sa citez din clasici :). Treaba e clara cu acest blank...fara povesti de tz-spe pagini umplute cu detalii tehnice sa ne aratam maiestria..asi putea si chiar am vrut sa raspund in termeni asemanatori, dar chiar nu vad rostul.

Simplu, sa inteleaga si end userul :)....

Daca "Casabi" sa citez iar din clasici a decis sa arate public defectele incontestabile acestui blank...asi vrea sa ne spuna si diametrul real al varfului cu pricina...Pentru ca eu nu cred ca doar diferenta de conicitate "ii da dreptul" acestui blank sa se comporte in halul acela cum se vede in poza ..sub 188g!!! Si nici diferenta de material respectiv S vs.E.Glass. Pur si simplu pare un blank defect...Nu inseamna ca trebuie spurcat toata seria din cauza asta ca asa ne dicteaza interesele economice dl.Ene....e grea concurenta in limitele fair play-ului stiu.

Si ca sa arat ca doar ai profitat de ridicarea mingii involuntar de Csabi o sa pun cateva intrebari incomode :)

Daca intradevar doar MHX produce blankuri gresite ca specificatii si concept,explica-mi terog cu exemplu concret nu povesti: cum ai ajuns la concluzia ca Lamiglas-ul despre care vorbim este mai putin echilibrat decat blankurile Seeker? :)..nu cumva pentru ca a fost construit de altul si trebuie gasit deja buba si la acela?

Si uite ca exact Csabi este exemplul perfect ca poti sa fi un posesor fericit si satisfacut de un blank iesit bine din specificatiile producatorului...pentru ca gusturile si aplicatiile difera de la om la om....Poate prefera o sticla mai rigida si mai puternica in pescuitul stiucii..poate are nevoie de varful acela puternic, folosind naluci mai grele in general si doar ocazional mai mici cu care nu s-ar descurca de minune acel blank( dar 100% ca nu din cauza nu o sa prinda mai putin pesti).

Sunt cazuri de naluci unde este mult mai important cum se descurca un blank cand naluca este in apa si in actiune!!!..decat cum le arunca...Adica degeaba un varf fin elastic care arunca extraordinar un deep crank de exemplu usor...dar care varf va fi suprasolicitat in pescuitul/animarea poropriuzisa a nalucii...unde un varf mai rigid, mai putin conic( vorbim tot de sticla, atentie, nu de HM) ar face fata cu brio. Deci cazuri si cazuri.

Si in general...se da prea mare importanta uneori la "cum arunca perfect" un blank....mult mai important este cum face fata cand naluca este in apa.

Si dece am vazut eu lanseta Seeker construita de tine ce avea scrisa pe ea greutati diferte de aruncare, nu cele specificate de producator...adica cele ce ai considerat tu( poate corect) ca le arunca????...Daca blankurile Seeker sunt asa de perfecte "din fasa"?

Si sa mai destindem atmosfer ...faza cu portocaliule ma amuzi ;)

https://www.youtube.com/watch?v=AEF8boLiuho
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Noi 2013, 20:31

Csabi,

tocmai asta era ideea ca exsita multe lansete mai bue deca iese o lasnetta custom pe blank MHX cu blankuri.

Poti sa cumperi lansete pe blankuri performante de la Major Craft care nu ai nici o legatura cu tevile indoilenice produse de MHX.

Nu mai spun ca gasesti si lansete de buget (300-400RON) Daiwa , Cormoran cu blankuri mai bune decat MHX standard.

ULK,

poti sa lasi dulcegariile invelite in spirit fair play si povesti spuse in limbaj ocolit si ,,corect,,

am un discount consistent pentru blankurile MHX dar nu ma cobor intr-o zona dubioasa incat sa vad doar profitul imediat si nu pot sa recomand blankuri pe care nu consider ca merita sa construiesc lansete custom.

Cabela`s IM7 au fost blankuri mai performante atat ca material dar si ca actiune, seriile Batson RX7 au multe blankuri mai bune la preturi comparabile.

Sincer n-am timp sa stau la povesti cu tine dar cred ca este important sa afle si cei care nu au avut ghinionul sa intalneasca un MHX :D

Si inca o data daca n-ai inteles, comparativ cu orice alt brand cunoscut(St.Croix, Phenix, Lamiglas, NFC, Seeker ,Batson) blankurile MHX sunt de toata jena.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Noi 2013, 21:04

:lol1: Ti-a iesit pana la urma.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns