Le stie bine Mr Andronic cu scurtatul and stuff

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Nu ca le stie le mananca pe paine dimineata,eu doar i-am zis ce vreau,restu a facut el...super profesionist omu' recomand cu mare increderebogdan82 scrie:Misto ... e ce trebuie atuncicredeam ca-s singurul caruia ii plac rangile adevarate
Le stie bine Mr Andronic cu scurtatul and stuff
rine scrie:semlecangheorghe scrie:Daca-mi permiteti...dragilor..
Referitor la 'superioritatea'grafitului...
Mai intai di tati,exista pre-preg-ul...
Acela, e asa, o foaie,coala,cum vreti ai spune..
Ea se obtine din supunerea materialelor bogate in carbon,la temperaturi si presiuni foarte mari..
Poate fi de mai multe calitati,depinde de cit de mult a fost supusa la temperatura si presiune.
Pina la un anumit punct exista carbonul obisnuit,cu un oarecare procent de impuritati in el,si peste un anumit punct (temperatura,presiune),isi modifica structura moleculara,dintr-una dezordonata intr-una hexagonala..Este ceea ce numim 'high modul'...
Si atunci vine firma asa zis 'producatoare',si cumpara pre-preg-ul,pe cantitati,pe calitati...
Cam de la aceaiasi producatori,care toti folosesc cam aceeasi tehnologie si aceleasi materiale..
Dupa care fiecare ,potrivit tehnologiei pe care o detine, ruleaza prepregurile pe un dorn ,in combinatie cu o rasina ,totul strins la pachet pe un scrim,dupa care le baga fain frumos la 'copt'..si gata blank-ul...
Ce vroiam sa spun este ca,in esenta, folosesc aceleasi materiale..
Sa zici ca, 'carbonulx'este inferior 'carbonului y'este un non sens...difera doar felul in care sint facute..St.croix le face mai zdravene,ranforsate pe unde trebuie,Lamiglas mai elastice si tot asa...
Ei bine astia de au fondat MHX-ul au lucrat toata viata lor in domeniu,stiu toate dedesubturile,si mai ales stiu meserie,adica cum sa faca un blanc..De aici vin cosmarurile enesciene,pentru ca pescarul pragmatic,nu este dispus sa investeasca in ''nume'daca are la indemina o alternativa ,mai ieftina la aceaisi calitate..Ca e facut in China??Ei si??Cite nu se fac in China??Seekerul e facut in State??Poi atunci cum naiba de sint strimbe o gramada??De ce nu sint strimbe in asa proportie si alte fibre de sticla facute de alte firme???Facut in S.U.A....bullshit de reclama...
CARBONUL ESTE CONFIGURAT HEXAGONAL !
de la mina de creion la...carpa arsa !
ai intuit bine cu non-sensu (macar teoretic)l cu toate ca te contrazici in aceeasi postare
vorba-i ca nu toate firmele monteaza fibra de carbon cu aceleasi materiale si nu-i dau aceeasi forma sau tinuta.
d'aici si meciul.
p.s. chinezii cumpara fibra de carbon. inca nu-s in stare s-o fabrice!
Phiii ca mi-a scapat asta...si e pacat, ca e un mesaj foarte valoros.semlecangheorghe scrie:Daca-mi permiteti...dragilor..
Referitor la 'superioritatea'grafitului...
Mai intai di tati,exista pre-preg-ul...
Acela, e asa, o foaie,coala,cum vreti ai spune..
Ea se obtine din supunerea materialelor bogate in carbon,la temperaturi si presiuni foarte mari..
Poate fi de mai multe calitati,depinde de cit de mult a fost supusa la temperatura si presiune.
Pina la un anumit punct exista carbonul obisnuit,cu un oarecare procent de impuritati in el,si peste un anumit punct (temperatura,presiune),isi modifica structura moleculara,dintr-una dezordonata intr-una hexagonala..Este ceea ce numim 'high modul'...
...
nu iar ....din nou !bradypus scrie:of of... iar va da Jiji lectii ?![]()
Craciun fericit !