Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Dec 2012, 12:13

Producatorii seriosi sunt transparenti si dau date exacte despre performantele materialelor
Foarte interesant...
Celebra firma NFC,scria pe sit-ul oficial,anul trecut,referitor la valoare grafitului highmodul pe care-l folosesc la blancuriole premium,ca....citez..'este secretul nostru'...inchei citatul..Acuma ,judecind dupa ce zici tu ,inseamna ca nu-i firma serioasa..

Revenind,vad ca nu ai raspuns la intrebarile mele..si anume,daca si de unde ,ai informatii concrete referitoare la tipul de rasini folosite..de diverse firme producatoare de blancuri..

Asa ,si ca sa subliniem,...grafitul folosit de MHX,este produs in Jponia,chiar daca blank-ul este executat in China.Bun.
Despre blankurile MHX se poate spune doar ca sunt low cost in toate privintele si in special la precizia actiunii si a puterilor despre materiale si ce modul folosesc nu se spune nimic dar cel standar se compota ca un IM6.
Asta-i parerea ta pur personala.La fel ziceai si despre modelele noi de Fenwick,pe care pur si simplu le-ai desfiintat,pe cind in realitate sint lansete din gama medie,cu raport bun pret -performante..nu-s de top dar nici de rahat cum le evidentiezi tu,comparindu-le cu modele din perioada lor de glorie..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Dec 2012, 12:19

MHX poate sa folosesca grafit Toray daca mandrinele lor sunt mediocre si dezvoltate cu sute in 1-2 ani.
Ene,mediocre,zici??
Pai nu ai zis tu ca au 'copiat' o gramada de loomis-uri??
Atunci ,si loomis-urile sint ...'mediocre'??

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 23 Dec 2012, 12:30

ULK,

ori esti naiv ori interesat

Este o lume in care toti incerca sa copieze produse de top de al masini la cutite sau simple accesorii, numai ca produsele copiate au performate mult sub cele originale.

Chinezi produc masini care seamana perfect cu masini celebre germane BMW, Porsche, VW / teoretic pot sa copieze si super cars doar ca nu pot copia si performantele.

La fel si cu blankurile copiile raman doar copii si pescarii care vor blankuri/lansete de calitate vor ramene fideli brandurilor cu traditie :

NFC, G.Loomis, Lamiglas, St.Croix, Sage, Winston Batson sau apleaza la blankuri noi dar bune cum sunt Phenix sau Beulah nu vad de ce sa coboare stacheta atat de jos adica sub calitatea blankurilor Cabela`s IM6 / IM7 sau St.Croix SCII - Premier.

Gigi,

au copiat dar au copiat prost :lol: nu seaman la nici un capitol(actiune, putere, consistenta, materiale)

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 23 Dec 2012, 12:41

Si nu am spus ca actualele lansete Fenwick (HMG) a fi slabe calitativ dar au blankuri sub cele produse in urma cu 20 de ani.

Am fost foarte precis cand am vorbit de minusuri, iar calitatea grafitului e sigur peste blankuri MHX standar si pret mai mic :lol: ca de altfel la multe lansete de 10-150$ care au blankuri mai bune ca MHX.

De ce sa isi faca un pescar o lanseta custom pe un blank mediocru ca MHX e un non -sens cand paote cumpara lansete de fabrica cu blankuri mult mai bune si cu preturi in jur intre 100-150$.

Cheama un baiat care stie engleza si stie si despre lansete

http://www.steelheadstalkers.com/title_ ... loomis.htm

Nu ai nici notiuni de baza despre blankuri

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Dec 2012, 12:48

Gigi,

au copiat dar au copiat prost nu seaman la nici un capitol(actiune, putere, consistenta, materiale)

Tu nu esti in stare sa oferi o singura informatie concreta si obiectiva despre rasini,blancuri,de actiuni si puteri sa nu mai vorbim ca iar o dai in s.f.-uri..

Nu esti in stare sa-ti sustii afirmatiile eu asta vad...

intrebare....

Ce tip de rasina foloseste NFC, si ce tip de rasina foloseste MHX???Poti sa dai un raspuns concret,nu presupuneri de ale tale??

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 23 Dec 2012, 13:57

aceleasi personaje, aceleasi discutii "obiective"...
eu cred ca ne-am cam lamurit ce parere aveti fiecare despre diverse blancuri: mhx, nfc, etc si nu mai e niciun secret ce parere aveti unul despre altul...
asa ca ce-ar fi sa mai schimbati placa si sa nu va mai contrati la nesfarsit pe tema blancurilor pentru ca e cam evident ca asta e doar un pretext ca sa va intepati?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 23 Dec 2012, 14:19

Gigi,

nu vreau sa intru in conflict cu mintea ta putina si low cost

MHX nu intra in competie cu NFC, G.Loomis, Lamiglas, St.Croix sau Batson nu are cu ce :lol:

In interviul cu Gary Loomis sunt toate datele necesare direct de la cei care s-au ,,inspirat,, cei care au dezvoltat MHX.

http://www.steelheadstalkers.com/title_ ... loomis.htm

ai toata iarna sa buchisesti interviul cu dictionarul in fata

In mintea ta tot ce seamana este la fel :lol:

Adica toate anvelopele care au forma si desene asemantoare sunt indentice in mintea ta, doar ca sunt diferente enorme de cercetare si dezvoltare ale materielelor si teste lungi care fac diferenta intre anvelope.

La fel pentru orice alt produs care are in spate ani de cercetare si sume enorme de bani investite.

MHX au copiat doar conceptul de blankuri specializate doar ca MHX are mandrine diferite de alte branduri cu traditie care au investit mult in acesta directie.

Din pacate nu le-a iesit in cele mai multe cazuri

am construit 3 blankuri si am adus mai multe cum sta situatia

1. http://conceptcustomrods.ro/?p=2283#more-2283

un blank zis HM de putere ML care e declarat ca putere minima 1/8 oz. si se incarca cu minim 6-7g.

ce spune Ionut despre lanseta dupa ce a pescuit si prins mai multi pesti :

,,Cu riscul de a intra si eu in unele polemici nu pot decat sa confirm ce a scris Cristi. MHX-ul nu este ce ma asteptam eu sa fie in sensul ca este destul de rigid, posibil si varful sa fie mai gros decat cel declarat...dar nu l-am masurat...pescuitul nu trebuie sa fie chiar matematica.Eu il luasem pentru jiguri de 3-10 gr...acum cred ca il reprofilez in 8-15 gr.
Acum are si parti bune:Am pescuit cu el doua zile...am prin zeci de bibani si salai. De la cei cat degetul pana la 1.5 kg. In conditiile in care am dat doar cu mono simteam fiecare contact cu substratul iar trasaturile fie ele cat de mici la mine ajungeau parca amplificate, blank-ul este super senzitiv.
Cu alte cuvinete...chiar daca nu este lanseta pe care o vroiam...nu o sa o vand deoarece imi place foarte mult iar pe alta parte nu cred ca o sa imi recuperez investitia:).,,

Grafit rigid neplacut in pescuit si nu seamana deloc cu blankurile Lamiglas XMG50 care sunt elastice, pana la dovezi clare ca blankurile MHX-HM sunt produse in USA si sunt produse de Lamiglas presupunere facute de Razvan M. sunt goale de continut.

2. http://conceptcustomrods.ro/?p=2335

un blank declarat Hot Shot care are actiunea unui blank de jigging. Nu seaman deloc cu blankurile produse de NFC, G.Loomis sau Batson care au actiuni progresive pe varf si sunt concepute pentru pescuit cu voblere.

Am pescuit cu el si pot sa spun ca este obositor cu jiguri mai usoare de 7g pentru ca e prea puternic si prea rapid.
Plaja reala de lansare este 7-21g si nu 5-14.5 g cat il da MHX :lol:

Nu e un blank rau de jigging dar ce legatura are cu aplicatia Hot Shot sau cu plaja declarata de lansare 5-15g ?

3. http://conceptcustomrods.ro/?p=2683

un blank declarat light de la 1.75- la 9g , am pescuit cu el si la 5g se sfarseste complet.

O alta problema este conicitatea si puterea pe butt care este apropiata multor blankuri UL 2-6 lb. de 7`ft.

Nu este un blank rau pentu naluci de 1.5- 4g dar nu respecta specificatiile.

Am pescuit cu el la biban si desi este montat cu inele Fuji Micro pot sa spun ca nu este senzitiv de unde si calitatea grafitului Toray bulshit .

Este un blank cu multa rasina elastic bun de reactive si cam atat la fel ca toata seria MHX standard.

Mai stiu cazul unui pescar care a cerut de la Sava 6 blankuri din care a ales doar unul care corespundea ca actiune si putere.

Adica foarte eficient comand 10 blankuri MHX si daca am noroc pot sa selectez 1-3 blankuri care sa se comporte decent.

Adica investesc 400-500$ ca sa am sanse sa nimeresc 1-2 blankuri ok daca am noroc dar cu un material modest.

Cred ca este mult mai simplu este sa comand un blank la o firma cu traditie si care controleza procesul de dezvoltare la fiecarui blank si primesc ce astept.

Singurul blank care mi-a placut pana la capat ca actiune si corespundea indicatiilor era un blend 7`ft de putere MH / 1oz. dar materialul este modest.

Urmeaza sa mai primesc inca 4 modele de blankuri MHX suprizele continua......

Spor la loteria MHX amatorilor de experimente :wink:

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 23 Dec 2012, 15:14

Torescu Octavian scrie:
kleniacul scrie:Dupa atitea discutii despre lansete custom concluzia mea este ca e mai bun un bat de fabrica,macar acolo este asigurata cel putin o calitate medie a produsului,vorbesc de lansete de la 200 euro in sus, si cam primesti ceea ce astepti.Nimeni nu va putea sa zica nimic despre culorile matisajului,aranjarea inelelor,etc,totul este bine calculat de inginerii americani, japonezi, etc. Totusi,citeodata,mai e o pasarica ce-ti zice sa mai schimbi un inel,sau o mandrina.Ce facem,atunci?Intii sunam ceva vestiti rodbuilderi,dar trebuie programare ca la doctor,apoi astepti si 3-4 luni,sa vezi lanseta.Mai ai si o problema,vrei sa schimbi inelele pe o lanseta,nu e blank,trebuie date jos inelele,curatat lacul anterior,eventual lacuit blankul din nou,e prea mult de lucru,doctorul strimba din nas,vrea ca gravida sa fie fata mare,el nu are timp,sau chef,sa munceasca.Solutia e simpla,dar cere putina cautare:sint oameni care stiu sa monteze corect inelele pe o lanseta,dupa cataloagele marilor firme,nu dureaza prea mult si nici nu costa atit ca la vestitii builderi.Cum gasim acel rodbuilder care are chef de munca si nu de scandal pe forum?Apelam la o cunostinta dintr-un magazin de pescuit.Fiecare firma are lansete care au probleme la transport.Problemele minore,gen un inel spart,sint reparate discret de un meserias care stie sa lucreze ca din fabrica,sa nu se prinda clientul care ia o lanseta,, noua"din magazin.Asa am schimbat inelele pe un G1000 Russian River,am pus inelele de pe un Shukan rupt de un amic.Manopera a constat din dezlipirea inelelor de pe Shukan,curatarea lor,dezlipirea inelelor de pe G1000,curatarea blankului de lac si montarea inelelor pe G1000.Mi-a servisat si o mulineta Daiwa cu o problema minora. Costul a fost de 100 ron.Timpul de executie a fost de cam 40 de zile,avea destul de mult de lucru.M-am uitat la matisaje,sint sobre,fara brizbrizuri,fara bule de aer sau alte probleme.Am aratat-o unui amic priceput la lansete,a spus ca inelele au putin cam mult lac,in rest e ok,am probat-o si am fortat-o cu pesti pina in 15 kg,nu a suspinat deloc.Sint multumit de lanseta,dar am o problema:nu are o semnatura celebra, mi-e greu sa ies asa cu ea pe balta,s-ar putea sa ma simt prost,nici in tub nu as pune-o,acolo sint 2 lansete custom,facute de 2 celebri in viata,acum in cearta la cutite.Sper ca din aceasta cearta pentru hegemonie pescarii dornici de lansete custom sa inteleaga ca mai sint si alti rodbuilderi buni in afara celor citiva celebri aparuti prin reviste si pe net ,sa apeleze la ei pentru a-si construi lansete,rezultind doua lucruri :scaderea pretului manoperei/lanseta si scurtarea nasului vedetelor.Acum ma duc sa verific inelele de pe lansetele custom,ca la celelalte lansete sint convins ca stau bine pe blankuri :lol1:
trage bine de ele...dupa ce reusesti sa le scoti de sub matisaj fa poze si punele aici ca urmeaza alte cateva pagini de istorie :D
iarna e lunga avem nevoie de paie pe foc :D :D :D ....apropo .eu i ti luam 90 de ron si nu faceam matisaje sobre si nu puneam multa rasina...si nu dura decat 3 zile din care 2 pe curier :D :D :D :D
Multumesc,mai imi vin pitici,deci se poate si cu preturi mult mai mici de 250 ron,chiar 300,la montatul unei lansete.Nici eu nu am insistat sa o iau foarte repede,prefer sa stea la o temperatura constanta 4-5 zile dupa aplicarea rasinilor pe inele,chiar daca teoretic ar ajunge 12-14 ore.Cit despre dezlipit inelele,la 10 zile dupa ce am primit-o am fost pe o balta care recolta chinez si,cu acordul proprietarului,am pescuit din barca la salau si la chinez.Am prins intii salau,apoi am dat dupa chinez,am prins la 8 kg,la 10 si 15 kg.Am fortat lanseta la maxim tocmai in ideea gasirii punctelor slabe din ansamblul lanseta-mulineta-fir,lanseta fiind luata pentru Dunare,1/2-2 oz arunca.Inelele sint toate la locul lor,lanseta e destul de senzitiva,chiar daca salaii si strapii prinsi abia pupau silicoanele,asa ca sint foarte multumit de ea.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Dec 2012, 18:39

semlecangheorghe scrie:Daca-mi permiteti...dragilor..
Referitor la 'superioritatea'grafitului...
Mai intai di tati,exista pre-preg-ul...
Acela, e asa, o foaie,coala,cum vreti ai spune..
Ea se obtine din supunerea materialelor bogate in carbon,la temperaturi si presiuni foarte mari..
Poate fi de mai multe calitati,depinde de cit de mult a fost supusa la temperatura si presiune.
Pina la un anumit punct exista carbonul obisnuit,cu un oarecare procent de impuritati in el,si peste un anumit punct (temperatura,presiune),isi modifica structura moleculara,dintr-una dezordonata intr-una hexagonala..Este ceea ce numim 'high modul'...

Si atunci vine firma asa zis 'producatoare',si cumpara pre-preg-ul,pe cantitati,pe calitati...
Cam de la aceaiasi producatori,care toti folosesc cam aceeasi tehnologie si aceleasi materiale..
Dupa care fiecare ,potrivit tehnologiei pe care o detine, ruleaza prepregurile pe un dorn ,in combinatie cu o rasina ,totul strins la pachet pe un scrim,dupa care le baga fain frumos la 'copt'..si gata blank-ul...

Ce vroiam sa spun este ca,in esenta, folosesc aceleasi materiale..
Sa zici ca, 'carbonulx'este inferior 'carbonului y'este un non sens...difera doar felul in care sint facute..St.croix le face mai zdravene,ranforsate pe unde trebuie,Lamiglas mai elastice si tot asa...
Ei bine astia de au fondat MHX-ul au lucrat toata viata lor in domeniu,stiu toate dedesubturile,si mai ales stiu meserie,adica cum sa faca un blanc..De aici vin cosmarurile enesciene,pentru ca pescarul pragmatic,nu este dispus sa investeasca in ''nume'daca are la indemina o alternativa ,mai ieftina la aceaisi calitate..Ca e facut in China??Ei si??Cite nu se fac in China??Seekerul e facut in State??Poi atunci cum naiba de sint strimbe o gramada??De ce nu sint strimbe in asa proportie si alte fibre de sticla facute de alte firme???Facut in S.U.A....bullshit de reclama...

CARBONUL ESTE CONFIGURAT HEXAGONAL !
de la mina de creion la...carpa arsa !
ai intuit bine cu non-sensu (macar teoretic)l cu toate ca te contrazici in aceeasi postare
vorba-i ca nu toate firmele monteaza fibra de carbon cu aceleasi materiale si nu-i dau aceeasi forma sau tinuta.
d'aici si meciul.
p.s. chinezii cumpara fibra de carbon. inca nu-s in stare s-o fabrice! :wink:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Dec 2012, 18:47

[quote="Tavi"]aceleasi personaje, aceleasi discutii "obiective"...
eu cred ca ne-am cam lamurit ce parere aveti fiecare despre diverse blancuri: mhx, nfc, etc si nu mai e niciun secret ce parere aveti unul despre altul...
asa ca ce-ar fi sa mai schimbati placa si sa nu va mai contrati la nesfarsit pe tema blancurilor pentru ca e cam evident ca asta e doar un pretext ca sa va intepati?[/quote

si ce misto era!
o poza nascatoare de invidii
o idee
un detaliu explicat.
acum nimeni nu mai matiseaza,monteaza sau echilibreaza .
toti fac fizica si chimie analitica. :wallbash:

Scrie răspuns