Gigi,
nu vreau sa intru in conflict cu mintea ta putina si low cost
MHX nu intra in competie cu NFC, G.Loomis, Lamiglas, St.Croix sau Batson nu are cu ce
In interviul cu Gary Loomis sunt toate datele necesare direct de la cei care s-au ,,inspirat,, cei care au dezvoltat MHX.
http://www.steelheadstalkers.com/title_ ... loomis.htm
ai toata iarna sa buchisesti interviul cu dictionarul in fata
In mintea ta tot ce seamana este la fel
Adica toate anvelopele care au forma si desene asemantoare sunt indentice in mintea ta, doar ca sunt diferente enorme de cercetare si dezvoltare ale materielelor si teste lungi care fac diferenta intre anvelope.
La fel pentru orice alt produs care are in spate ani de cercetare si sume enorme de bani investite.
MHX au copiat doar conceptul de blankuri specializate doar ca MHX are mandrine diferite de alte branduri cu traditie care au investit mult in acesta directie.
Din pacate nu le-a iesit in cele mai multe cazuri
am construit 3 blankuri si am adus mai multe cum sta situatia
1.
http://conceptcustomrods.ro/?p=2283#more-2283
un blank zis HM de putere ML care e declarat ca putere minima 1/8 oz. si se incarca cu minim 6-7g.
ce spune Ionut despre lanseta dupa ce a pescuit si prins mai multi pesti :
,,Cu riscul de a intra si eu in unele polemici nu pot decat sa confirm ce a scris Cristi. MHX-ul nu este ce ma asteptam eu sa fie in sensul ca este destul de rigid, posibil si varful sa fie mai gros decat cel declarat...dar nu l-am masurat...pescuitul nu trebuie sa fie chiar matematica.Eu il luasem pentru jiguri de 3-10 gr...acum cred ca il reprofilez in 8-15 gr.
Acum are si parti bune:Am pescuit cu el doua zile...am prin zeci de bibani si salai. De la cei cat degetul pana la 1.5 kg. In conditiile in care am dat doar cu mono simteam fiecare contact cu substratul iar trasaturile fie ele cat de mici la mine ajungeau parca amplificate, blank-ul este super senzitiv.
Cu alte cuvinete...chiar daca nu este lanseta pe care o vroiam...nu o sa o vand deoarece imi place foarte mult iar pe alta parte nu cred ca o sa imi recuperez investitia:).,,
Grafit rigid neplacut in pescuit si nu seamana deloc cu blankurile Lamiglas XMG50 care sunt elastice, pana la dovezi clare ca blankurile MHX-HM sunt produse in USA si sunt produse de Lamiglas presupunere facute de Razvan M. sunt goale de continut.
2.
http://conceptcustomrods.ro/?p=2335
un blank declarat Hot Shot care are actiunea unui blank de jigging. Nu seaman deloc cu blankurile produse de NFC, G.Loomis sau Batson care au actiuni progresive pe varf si sunt concepute pentru pescuit cu voblere.
Am pescuit cu el si pot sa spun ca este obositor cu jiguri mai usoare de 7g pentru ca e prea puternic si prea rapid.
Plaja reala de lansare este 7-21g si nu 5-14.5 g cat il da MHX
Nu e un blank rau de jigging dar ce legatura are cu aplicatia Hot Shot sau cu plaja declarata de lansare 5-15g ?
3.
http://conceptcustomrods.ro/?p=2683
un blank declarat light de la 1.75- la 9g , am pescuit cu el si la 5g se sfarseste complet.
O alta problema este conicitatea si puterea pe butt care este apropiata multor blankuri UL 2-6 lb. de 7`ft.
Nu este un blank rau pentu naluci de 1.5- 4g dar nu respecta specificatiile.
Am pescuit cu el la biban si desi este montat cu inele Fuji Micro pot sa spun ca nu este senzitiv de unde si calitatea grafitului Toray bulshit .
Este un blank cu multa rasina elastic bun de reactive si cam atat la fel ca toata seria MHX standard.
Mai stiu cazul unui pescar care a cerut de la Sava 6 blankuri din care a ales doar unul care corespundea ca actiune si putere.
Adica foarte eficient comand 10 blankuri MHX si daca am noroc pot sa selectez 1-3 blankuri care sa se comporte decent.
Adica investesc 400-500$ ca sa am sanse sa nimeresc 1-2 blankuri ok daca am noroc dar cu un material modest.
Cred ca este mult mai simplu este sa comand un blank la o firma cu traditie si care controleza procesul de dezvoltare la fiecarui blank si primesc ce astept.
Singurul blank care mi-a placut pana la capat ca actiune si corespundea indicatiilor era un blend 7`ft de putere MH / 1oz. dar materialul este modest.
Urmeaza sa mai primesc inca 4 modele de blankuri MHX suprizele continua......
Spor la loteria MHX amatorilor de experimente