Dupa atitea discutii despre lansete custom concluzia mea este ca e mai bun un bat de fabrica,macar acolo este asigurata cel putin o calitate medie a produsului,vorbesc de lansete de la 200 euro in sus, si cam primesti ceea ce astepti.Nimeni nu va putea sa zica nimic despre culorile matisajului,aranjarea inelelor,etc,totul este bine calculat de inginerii americani, japonezi, etc. Totusi,citeodata,mai e o pasarica ce-ti zice sa mai schimbi un inel,sau o mandrina.Ce facem,atunci?Intii sunam ceva vestiti rodbuilderi,dar trebuie programare ca la doctor,apoi astepti si 3-4 luni,sa vezi lanseta.Mai ai si o problema,vrei sa schimbi inelele pe o lanseta,nu e blank,trebuie date jos inelele,curatat lacul anterior,eventual lacuit blankul din nou,e prea mult de lucru,doctorul strimba din nas,vrea ca gravida sa fie fata mare,el nu are timp,sau chef,sa munceasca.Solutia e simpla,dar cere putina cautare:sint oameni care stiu sa monteze corect inelele pe o lanseta,dupa cataloagele marilor firme,nu dureaza prea mult si nici nu costa atit ca la vestitii builderi.Cum gasim acel rodbuilder care are chef de munca si nu de scandal pe forum?Apelam la o cunostinta dintr-un magazin de pescuit.Fiecare firma are lansete care au probleme la transport.Problemele minore,gen un inel spart,sint reparate discret de un meserias care stie sa lucreze ca din fabrica,sa nu se prinda clientul care ia o lanseta,, noua"din magazin.Asa am schimbat inelele pe un G1000 Russian River,am pus inelele de pe un Shukan rupt de un amic.Manopera a constat din dezlipirea inelelor de pe Shukan,curatarea lor,dezlipirea inelelor de pe G1000,curatarea blankului de lac si montarea inelelor pe G1000.Mi-a servisat si o mulineta Daiwa cu o problema minora. Costul a fost de 100 ron.Timpul de executie a fost de cam 40 de zile,avea destul de mult de lucru.M-am uitat la matisaje,sint sobre,fara brizbrizuri,fara bule de aer sau alte probleme.Am aratat-o unui amic priceput la lansete,a spus ca inelele au putin cam mult lac,in rest e ok,am probat-o si am fortat-o cu pesti pina in 15 kg,nu a suspinat deloc.Sint multumit de lanseta,dar am o problema:nu are o semnatura celebra, mi-e greu sa ies asa cu ea pe balta,s-ar putea sa ma simt prost,nici in tub nu as pune-o,acolo sint 2 lansete custom,facute de 2 celebri in viata,acum in cearta la cutite.Sper ca din aceasta cearta pentru hegemonie pescarii dornici de lansete custom sa inteleaga ca mai sint si alti rodbuilderi buni in afara celor citiva celebri aparuti prin reviste si pe net ,sa apeleze la ei pentru a-si construi lansete,rezultind doua lucruri :scaderea pretului manoperei/lanseta si scurtarea nasului vedetelor.Acum ma duc sa verific inelele de pe lansetele custom,ca la celelalte lansete sint convins ca stau bine pe blankuri