Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Torescu Octavian
senior
senior

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Torescu Octavian » 22 Dec 2012, 22:25

:D
ULK scrie:Zilele astea am desfacut o mandrina pusa de Torescu...inafara de bormasina nu aveai cu ce sa o desprinzi..veci.

Am incercat toate trucurile...era sudata nu alta. Nu ca era ceva iesit din comun...dar asa trebuie sa fie normal.

Andrei, ar fi trebuit sa ii fi recunoscator lui Ene ca e o joaca de copii sa schimbi o asa mandrina "lipita" :)...altfel stii si tu ce treaba de chinez batran e sa o scoti, daca e lipita cum trebuie.

ce biciusca mi--ai distrus :x :x :x :D :D eu tin garantia betelor :D :D :D trebuia sa o trimiti la mine :fluch sau vroiai sa vezi lipiciul de sub mandrina? :D :D :D :D

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Dec 2012, 22:36

Nu Octavian...din pacate lanseta respectiva a avut alte probleme..nu are legatura cu ce ai facut pe ea tu...nu se mai putea remedia deci era inutil sa se mai trimita la tine... A sosit in trei bucati la mine...Era un G.Loomis vechi...parca nu prima despre care aud ca se rupe...s-a mai vorbit despre modelul respectiv ca a pocnit.

Am salvat de ea ce s-a mai putut...atat.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 22 Dec 2012, 22:46

care?ce model? sa mi dau seama a cui a fost

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 22 Dec 2012, 22:49

Ai MP.
UlKustom Rods

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 23 Dec 2012, 00:14

Dupa atitea discutii despre lansete custom concluzia mea este ca e mai bun un bat de fabrica,macar acolo este asigurata cel putin o calitate medie a produsului,vorbesc de lansete de la 200 euro in sus, si cam primesti ceea ce astepti.Nimeni nu va putea sa zica nimic despre culorile matisajului,aranjarea inelelor,etc,totul este bine calculat de inginerii americani, japonezi, etc. Totusi,citeodata,mai e o pasarica ce-ti zice sa mai schimbi un inel,sau o mandrina.Ce facem,atunci?Intii sunam ceva vestiti rodbuilderi,dar trebuie programare ca la doctor,apoi astepti si 3-4 luni,sa vezi lanseta.Mai ai si o problema,vrei sa schimbi inelele pe o lanseta,nu e blank,trebuie date jos inelele,curatat lacul anterior,eventual lacuit blankul din nou,e prea mult de lucru,doctorul strimba din nas,vrea ca gravida sa fie fata mare,el nu are timp,sau chef,sa munceasca.Solutia e simpla,dar cere putina cautare:sint oameni care stiu sa monteze corect inelele pe o lanseta,dupa cataloagele marilor firme,nu dureaza prea mult si nici nu costa atit ca la vestitii builderi.Cum gasim acel rodbuilder care are chef de munca si nu de scandal pe forum?Apelam la o cunostinta dintr-un magazin de pescuit.Fiecare firma are lansete care au probleme la transport.Problemele minore,gen un inel spart,sint reparate discret de un meserias care stie sa lucreze ca din fabrica,sa nu se prinda clientul care ia o lanseta,, noua"din magazin.Asa am schimbat inelele pe un G1000 Russian River,am pus inelele de pe un Shukan rupt de un amic.Manopera a constat din dezlipirea inelelor de pe Shukan,curatarea lor,dezlipirea inelelor de pe G1000,curatarea blankului de lac si montarea inelelor pe G1000.Mi-a servisat si o mulineta Daiwa cu o problema minora. Costul a fost de 100 ron.Timpul de executie a fost de cam 40 de zile,avea destul de mult de lucru.M-am uitat la matisaje,sint sobre,fara brizbrizuri,fara bule de aer sau alte probleme.Am aratat-o unui amic priceput la lansete,a spus ca inelele au putin cam mult lac,in rest e ok,am probat-o si am fortat-o cu pesti pina in 15 kg,nu a suspinat deloc.Sint multumit de lanseta,dar am o problema:nu are o semnatura celebra, mi-e greu sa ies asa cu ea pe balta,s-ar putea sa ma simt prost,nici in tub nu as pune-o,acolo sint 2 lansete custom,facute de 2 celebri in viata,acum in cearta la cutite.Sper ca din aceasta cearta pentru hegemonie pescarii dornici de lansete custom sa inteleaga ca mai sint si alti rodbuilderi buni in afara celor citiva celebri aparuti prin reviste si pe net ,sa apeleze la ei pentru a-si construi lansete,rezultind doua lucruri :scaderea pretului manoperei/lanseta si scurtarea nasului vedetelor.Acum ma duc sa verific inelele de pe lansetele custom,ca la celelalte lansete sint convins ca stau bine pe blankuri :lol1:

Torescu Octavian
senior
senior

Mesaj de Torescu Octavian » 23 Dec 2012, 00:50

kleniacul scrie:Dupa atitea discutii despre lansete custom concluzia mea este ca e mai bun un bat de fabrica,macar acolo este asigurata cel putin o calitate medie a produsului,vorbesc de lansete de la 200 euro in sus, si cam primesti ceea ce astepti.Nimeni nu va putea sa zica nimic despre culorile matisajului,aranjarea inelelor,etc,totul este bine calculat de inginerii americani, japonezi, etc. Totusi,citeodata,mai e o pasarica ce-ti zice sa mai schimbi un inel,sau o mandrina.Ce facem,atunci?Intii sunam ceva vestiti rodbuilderi,dar trebuie programare ca la doctor,apoi astepti si 3-4 luni,sa vezi lanseta.Mai ai si o problema,vrei sa schimbi inelele pe o lanseta,nu e blank,trebuie date jos inelele,curatat lacul anterior,eventual lacuit blankul din nou,e prea mult de lucru,doctorul strimba din nas,vrea ca gravida sa fie fata mare,el nu are timp,sau chef,sa munceasca.Solutia e simpla,dar cere putina cautare:sint oameni care stiu sa monteze corect inelele pe o lanseta,dupa cataloagele marilor firme,nu dureaza prea mult si nici nu costa atit ca la vestitii builderi.Cum gasim acel rodbuilder care are chef de munca si nu de scandal pe forum?Apelam la o cunostinta dintr-un magazin de pescuit.Fiecare firma are lansete care au probleme la transport.Problemele minore,gen un inel spart,sint reparate discret de un meserias care stie sa lucreze ca din fabrica,sa nu se prinda clientul care ia o lanseta,, noua"din magazin.Asa am schimbat inelele pe un G1000 Russian River,am pus inelele de pe un Shukan rupt de un amic.Manopera a constat din dezlipirea inelelor de pe Shukan,curatarea lor,dezlipirea inelelor de pe G1000,curatarea blankului de lac si montarea inelelor pe G1000.Mi-a servisat si o mulineta Daiwa cu o problema minora. Costul a fost de 100 ron.Timpul de executie a fost de cam 40 de zile,avea destul de mult de lucru.M-am uitat la matisaje,sint sobre,fara brizbrizuri,fara bule de aer sau alte probleme.Am aratat-o unui amic priceput la lansete,a spus ca inelele au putin cam mult lac,in rest e ok,am probat-o si am fortat-o cu pesti pina in 15 kg,nu a suspinat deloc.Sint multumit de lanseta,dar am o problema:nu are o semnatura celebra, mi-e greu sa ies asa cu ea pe balta,s-ar putea sa ma simt prost,nici in tub nu as pune-o,acolo sint 2 lansete custom,facute de 2 celebri in viata,acum in cearta la cutite.Sper ca din aceasta cearta pentru hegemonie pescarii dornici de lansete custom sa inteleaga ca mai sint si alti rodbuilderi buni in afara celor citiva celebri aparuti prin reviste si pe net ,sa apeleze la ei pentru a-si construi lansete,rezultind doua lucruri :scaderea pretului manoperei/lanseta si scurtarea nasului vedetelor.Acum ma duc sa verific inelele de pe lansetele custom,ca la celelalte lansete sint convins ca stau bine pe blankuri :lol1:
trage bine de ele...dupa ce reusesti sa le scoti de sub matisaj fa poze si punele aici ca urmeaza alte cateva pagini de istorie :D
iarna e lunga avem nevoie de paie pe foc :D :D :D ....apropo .eu i ti luam 90 de ron si nu faceam matisaje sobre si nu puneam multa rasina...si nu dura decat 3 zile din care 2 pe curier :D :D :D :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Dec 2012, 09:00

Blankurile rulate la presiuni mai medii (IM) au un continut mai mare de rasini greutatea este cu 10-20% mai mare(si de la scrimul de fibra de sticla adauga ceva) decat la cele HM (si de la scrimul de fibra de sticla adauga ceva) dar blankurile sunt mai resitente.

Asta-i din ciclul.......''Din tainele grafitului''....versiunea enesciana.. :lol:
Dupa cum te-ai exprimat,blancurile IM(modul mediu) sint asa pentru ca au fost rulate la 'presiuni medii"

Ok....Am o intrebare totusi...de fapt vreo citeva..
Ai acces la informatii din procesul de productie al firmelor producatoare??
Cumva, ai reusit sa pui mina pe pe o suma de astfel de informatii,sa le compari statistic pentru ca sa poti scrie o asemenea afirmatie??
De unde stii ce tip de rasina foloseste fiecare firma dintre cele pomenite de tine?
De ce de exemplu,un blank este mai 'rigid' decit altul,ca efect direct al tipului de rasina??
De ce rigiditatea respectiva nu deriva dintr-o proiectare diferita a blank-ului,din parametrii acestuia cum ar fi,conicitatea,grosimea peretilor,ranforsari suplimentare in puncte considerate vulnerabile??
De ce ,daca tehnologia aia de rulare este asa de 'superioara'sekkerele se uita dupa colt???

Referitor la astea din urma,recent am tinut in mina o lanseta facuta pe blanc seeker,e glass,acum vreo citiva ani..Ei bine nu exagerez,dar era asa de strimba,incit atunci cind o tineai orizontal,prima treime a vifului cobora vreo citiva centimetri buni sub o linie dreapta imaginara plecat din butt..Impresia era ca virful nu putea suporta greutatea inelelor de parca acestea ar fi fost facute din plumb..Interesant era faptul ca ,curbura era exact in jos,ca si cum inelele ar fi tras de blanc in jos..Propietarul zice ca initial nu era asa..Pentru compratie,blancul e glass Batson,cumparat de la Paul Sas,un medium de 6.6ft,si care a costat 70ron,este bijuterie pe linga vedeta de seeker..Sa nu mai pun la socoteala ,faptul ca seekerul era in cotor ,cam cit coada de matura...probabil intr-o incercare disperata de a parea...fast.Made in U.S.A.,ce mai...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Dec 2012, 09:45

The graphite prepreg for the MHX blanks is supplied from several sources depending on the blank. It can come from the USA but is mainly supplied by Toray Industries (Toray Industries of Japan is therecognized worldwide leader in the carbon fiber industry with offices in 19counties worldwide) and other sources overseas for glass, s-glass and solid glass
I-auzi bre Ene,ca astia de la MHX,cumpara pre-preg-ul de la japonezi... :shock: (Atentie ,vorbesc de grafit-tehnologie superioara,nu de regular cabon)
Ca sa vezi mah ce induc io ,lumea in ieroare...
Mergind pe rationamentul sugerat de tine,probabil ca NFC foloseste prepreg-uri cu origini extraterestre,caci numai astfel se explica..'calitatea superioara a grafitului"... :mrgreen:
Dap,si inca a 'nspea oara ,te provoc sa imi arati unde sint preturile alea de 130-150$,pentru ub blank MHX,daca tot veni vorba de indusul in eroare..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 23 Dec 2012, 11:45

Gigi,

cel mai mult la un blank conteaza designul blankului : actiune, putere ,greutate si rigiditatea materialului care fac ca blankul sa fie perfect pentru o anumita aplicatie.

cheama un traducator :lol: si vezi aici ce conteaza

http://www.steelheadstalkers.com/title_ ... loomis.htm

MHX poate sa folosesca grafit Toray daca mandrinele lor sunt mediocre si dezvoltate cu sute in 1-2 ani.

Gary Loomis a dezvoltat cateva sute de modele de blankuri in 20-30 de ani :wink:

Despre blankurile MHX se poate spune doar ca sunt low cost in toate privintele si in special la precizia actiunii si a puterilor despre materiale si ce modul folosesc nu se spune nimic dar cel standar se compota ca un IM6.

Producatorii seriosi sunt transparenti si dau date exacte despre performantele materialelor.

Standard- Typically 33 million.
IM6 - around 38 million, but some manufactures Ive seen as high as 43 million.
IM7- originally around 42 million.
IM8- Usually about 45 million

G. Loomis IMX - 55 million
G. Loomis GLX - 65 million
Shikari SHXi - 65 million (discontinued?)
Shikari SHX - 57 million
Batson RX8 - 51 million
Batson RX7 - 43 million
Batson RX6 - 34-35 million

Blankurile MHX standard sunt produse low cost care ofera tot atatea performante cat si o masina Dacia(confort,stabilitate,acceleratie...), doar ca cei de la Dacia nu au pretentia ca produc masini performante.

si cateva informatii basic despre blankuri

http://www.bassfishingandcatching.com/f ... lanks.html

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 23 Dec 2012, 12:10

Ene bazele MHX-ului au pus niste oameni cu zeci de ani in domeniu. Asta spune tot. Nu au inceput de la zero...ca tu asta vrei sa insinuezi. Experienta aia conteaza enorm cand vine vorba sa stabileasca materiale folosite, taper..etc.. Au mers pe retete deja consacrate, cum insusi ei au recunoscut...dece atata experimente cand deja le ai pe tava?????
Loomis a facut treaba primul , cand nu avea de la cine sa copieze...era un pionier pe vremea lui...Dar vremurile se schimba si tu nu poti accepta asta.

Explica-mi dece sunt asa slabe blankurile MHX..dar ceva concret..ceeea ce eu ca un pescar care m-i se da un bat construit pe MHX o sa si simt in mana si pot sa zic"da domnule este kkt"....Inafara de teorii supte din deget..

Sunt usoare, nu se rup..ai modele cacalau din care sa alegi.. Aaa, ca unele vin cu juma de mm diferenta la varf sau un mm la butt???? O sa impiedice pe cineva sa prinda peste?. Sau o sa deranjeze atat de tare ca treaba respectiva schimba comportamentul blankului(teoretic...ca practic nici macar tu guru nu o sa poti sa faci vre-un test facut de tine in care sa arati cu probe, ca este adevarat)...???
Nici macar ruptura in actiunea blankului nu ma abureste..inafara de teoria ca nu oboseste "corect" pestele si ca nu transmite puterea progresiv ...Care teorii fara un test care sa fie concludent nu le inghit. Sunt teorii ce ai citit pe net...si le "aplici" pentru atragerea clientului ... atat.

As vrea sa imi explici sa inteleg si eu...de unde rezulta ca sunt slabe? Dar ceva palpabil..nu gargare teoretice cu ce ne-ai obisnuit.

Tot ce este evident, este ca tu nu poti sa digeri ca ai concurenta si sa rezolvi problema asta in capul tau...fara sa spurci..

Vremurile se schimba...inceraca sa iti dai seama. Loomis nu mai e singurul bun pe piata...tortul s-a feliat..tot asa si aici..
UlKustom Rods

Scrie răspuns