Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete CUSTOM
pe o lanseta de 2.10 se pot pune 7-8 inele + varful ... pe varf, configuratia este cam diferita pt fiecare blank in parte. primele 3-4 inele dinspre cotor au o pozitionare standard ...
poti studia mai mult aici
http://www.matagi.co.jp/2012pdf/p33.pdf
http://www.matagi.co.jp/2012pdf/p34.pdf
http://www.matagi.co.jp/2012pdf/p35.pdf
poti studia mai mult aici
http://www.matagi.co.jp/2012pdf/p33.pdf
http://www.matagi.co.jp/2012pdf/p34.pdf
http://www.matagi.co.jp/2012pdf/p35.pdf
eu cand am zis 6 am inclus si varful . 7 toate cu tot cu varf . o sa studiez materialul . multumesc!
-
- veteran
La multi ani si un an buna sa aveti in ale vietii si la pescuit!
Nu am uitat sa completez lista cu blankuri blend modulus
St.Croix are un mix de grafit SCIV / SCII -Imperial din care au rezultat blankuri elastice si usoare la un pret bun in categoria fly.
Din pacate blankurile Imperial au variatii mari de putere si actiune fata de ce promit.
Am adus 3 modele si doar unul e bun cu adevarat, restul sunt ok dar au varf prea elastic si sub puterea necesara.
Am pescuit cu toate 3, mai ales cu modelul de 8`ft. #5 / 2pc si le cunosc bine.
Nu uit nici MHX Blend din care am adus modelul de 7`ft. si 1 oz. care m-a impeesionat pozitiv ca putere si actiune mult peste alte modele din alte serii.
Daca alegeti bine modelul MHX Blend sunt blankuri bune pentru naluci reactive care poti si pescuite si cu plastice.
St.Croix are un mix de grafit SCIV / SCII -Imperial din care au rezultat blankuri elastice si usoare la un pret bun in categoria fly.
Din pacate blankurile Imperial au variatii mari de putere si actiune fata de ce promit.
Am adus 3 modele si doar unul e bun cu adevarat, restul sunt ok dar au varf prea elastic si sub puterea necesara.
Nu uit nici MHX Blend din care am adus modelul de 7`ft. si 1 oz. care m-a impeesionat pozitiv ca putere si actiune mult peste alte modele din alte serii.
Daca alegeti bine modelul MHX Blend sunt blankuri bune pentru naluci reactive care poti si pescuite si cu plastice.
- semlecangheorghe
- veteran
[quote]Nu uit nici MHX Blend din care am adus modelul de 7`ft. si 1 oz. care m-a impeesionat pozitiv ca putere si actiune mult peste alte modele din alte serii.
/quote]
Doamne ajuta...
'Ereticii' or apucat pe calea cea buna..
/quote]
Doamne ajuta...
'Ereticii' or apucat pe calea cea buna..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
La Multi Ani !cristian.ene scrie:La multi ani si un an buna sa aveti in ale vietii si la pescuit!
Ai facut comanda aia ?
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !
-
- veteran
Nu uit nici MHX Blend din care am adus modelul de 7`ft. si 1 oz. care m-a impresionat pozitiv ca putere si actiune mult peste alte modele din alte serii.
Ma refeream la alte serii si modele MHX care m-au impresioant negativ sau nu mi-au spus nimic.
Nu spun ca sunt si un anumit procent de modele reusite.
Un blank ales pentru o lanseta custom ar trebui sa fie cel putin bun si ca actiune , putere sau actiune si sa se apropie cat mai mult de specificatiile producatorului.
Varietatea de modele si aplicatii este un lucru bun la MHX din pacate materiale sunt modeste la seria standard.
Blankurile Cabela`s IM7 sau St.Croix SCII au materiale mai bune si in mult cazuri blankuri mai resuite ca actiune si putere (dar o varietate mai mica de modele).
Ma refeream la alte serii si modele MHX care m-au impresioant negativ sau nu mi-au spus nimic.
Nu spun ca sunt si un anumit procent de modele reusite.
Un blank ales pentru o lanseta custom ar trebui sa fie cel putin bun si ca actiune , putere sau actiune si sa se apropie cat mai mult de specificatiile producatorului.
Varietatea de modele si aplicatii este un lucru bun la MHX din pacate materiale sunt modeste la seria standard.
Blankurile Cabela`s IM7 sau St.Croix SCII au materiale mai bune si in mult cazuri blankuri mai resuite ca actiune si putere (dar o varietate mai mica de modele).
- semlecangheorghe
- veteran
Am ales doua blancuri comparabile ca si caracteristici ,la intimplare,
MB844-2-MHX 7' 2 12-20 5/16 - 1 FAST HEAVY JIG & PIG, PITCHIN', CAROLINA RIGS, WORMING 2.3 .585 6 $65.00
si asta
2C70MHF Bass/Pike/Saltwater PC70MHF 7' MH FAST 1 10-20 3/8-1 0.555 6.5 2.7 HKC-3 $95
MHX-ul ,este mai usor ,cu ceva decit st.croix-ul.Din acest motiv nu cred ca mateialul din el este inferior.
MB844-2-MHX 7' 2 12-20 5/16 - 1 FAST HEAVY JIG & PIG, PITCHIN', CAROLINA RIGS, WORMING 2.3 .585 6 $65.00
si asta
2C70MHF Bass/Pike/Saltwater PC70MHF 7' MH FAST 1 10-20 3/8-1 0.555 6.5 2.7 HKC-3 $95
MHX-ul ,este mai usor ,cu ceva decit st.croix-ul.Din acest motiv nu cred ca mateialul din el este inferior.
.
.
-
- veteran
Pana nu vezi blankurile si vezi exact ce putere reala au nu poti sa le compari doar din date.
Tocmai aici e problema preciziei pentru puterea blankurilor unde cele am multe blankuri nu o respecta exact.
Primesti blankuri aproximative si ca putere sau actiune.
Si Cabela`s IM7 au aceeasi problema penturu ca actiunea reala nu coincide cu cea declarata, adica trebuie sa le fi vazut in prealabil.
SCII e nivelul cel mai de jos la St.Croix echivalentul unui IM6.
Cum stau blankurile IM7 Cabela`s
IM7S705-2 7' Ex. Fast 3/8-1 MH 8-20 2 0.51 5
actiunea real este Mod-fast puterea reala doar 3/4 oz.
IM7S704-2 IM7S704-2 7' Mod. 1/4-3/4 M 8-12 2 0.44 4.5
actiune reala Fast , putere reala 1/2 oz.
IM7S703-2 IM7S703-2 7' Fast 1/8-5/8 ML 4-10 2 0.51 4.5
actiune reala Mod-Fast si putere de aruncare 3/8 oz.
Pret 43 $ in USA.
Sunt usoare si senzitive(mai usoare si senzitive ca MHX) in categoria lor de pret dar cu minusurile de mai sus,alt avantaj e ca sunt 2 piece.
Pot sa strig in gura mare ca MHX ca ce blankuri extraordinare si performante sunt ?
Tocmai aici e problema preciziei pentru puterea blankurilor unde cele am multe blankuri nu o respecta exact.
Primesti blankuri aproximative si ca putere sau actiune.
Si Cabela`s IM7 au aceeasi problema penturu ca actiunea reala nu coincide cu cea declarata, adica trebuie sa le fi vazut in prealabil.
SCII e nivelul cel mai de jos la St.Croix echivalentul unui IM6.
Cum stau blankurile IM7 Cabela`s
IM7S705-2 7' Ex. Fast 3/8-1 MH 8-20 2 0.51 5
actiunea real este Mod-fast puterea reala doar 3/4 oz.
IM7S704-2 IM7S704-2 7' Mod. 1/4-3/4 M 8-12 2 0.44 4.5
actiune reala Fast , putere reala 1/2 oz.
IM7S703-2 IM7S703-2 7' Fast 1/8-5/8 ML 4-10 2 0.51 4.5
actiune reala Mod-Fast si putere de aruncare 3/8 oz.
Pret 43 $ in USA.
Sunt usoare si senzitive(mai usoare si senzitive ca MHX) in categoria lor de pret dar cu minusurile de mai sus,alt avantaj e ca sunt 2 piece.
Pot sa strig in gura mare ca MHX ca ce blankuri extraordinare si performante sunt ?
- semlecangheorghe
- veteran
Tocmai asta este prooblema ta...nu intelegi ca nu exista stas-uri riguros stabilite,la care sa te raportezi.Fiecare poate sa faca aprecieri pur subiective...asta in lipsa unui punct de referinta exact..Tocmai aici e problema preciziei pentru puterea blankurilor unde cele am multe blankuri nu o respecta exact.
Nu trebuie ..'sa strigi in gura mare''...e suficient sa discuti civilizat pe baza de idei..Pot sa strig in gura mare ca MHX ca ce blankuri extraordinare si performante sunt ?
De fapt nimeni nu 'striga'..asa ti se pare tie...Exista si alte firme care produc blank-uri raport pret calitate excelent,nu este mhx,singura..Din intimplare ,tu ai ales sa zici de blancurile astea ca sint sub sc2,dar dupa parerea mea te inseli..Nu tin musai la parerea mea,si nu-i nici lege..
.
.
Cum sa incep: "primul meu K2..."? Sau ...cine stie...
Pana la urma, chiar e primul Phenix K2 ce mi l-am facut (cadou) si dupa ce am cugetat ceva seri la ce blank sa aleg, componentele potrivite si mai stiu ce bazaconii, inainte de Craciun a sosit, ce-i drept nu in sac ci in tub (ii multumesc aici lui Andrei Sava
).
Ce mi-am dorit de la el: un blank pentru un pescuit la salau din barca, capabil sa-mi satisfaca dorinta de a pescui cu cea mai mare placere, cazand (eu) prada dorintei de a decoperi batul cel mai cel (deocamdata!), sa arunc in ograda dintosilor mofturosi tot soiul de plastice, dar nu prea grele, ci asa undeva pe la max. 10 grame, ca tare mult imi place sa ii mai atzatz cu chestii mai usurele ce-mi par mie a dantzui mai lejer asa...si am ales: TX-713ML-C 7'1" 1 4 - 12 1/16 - 5/8 Fast .433 4 1.23
Prima impresie: usor, nefiresc de usor blankul si nu stiu cum au reusit astia dar e deosebit de bine echilibrat: intamplarea face sa balangan un Light de 7' SCV, si desi aveau amandoua aceeasi greutate (35 de grame!) SCV-ul parea mai greu, parca "cadea in nas".
Le-am dat catorva prieteni spre comparatie cele doua blankuri, si 100% au indicat ca Phenix-ul e mai usor!
A doua impresie: rigid, crispy... Oare o fi bun? Chiar parea mai dur ca un blank medium (SCV)...
In fine, nu am avut somn pana nu l-am gatat, si a iesit ce a iesit!
Super senzatie de lanseta!
Incredibil echilibrul ei, ai senzatia ca pescuiesti doar cu mulineta iar senzatia de bat dur ce mi-a dat-o blank-ul gol a disparut.
I-am facut proba pe apa: il vad potrivit in plaja 3 - 10 grame (desi l-am pescut si cu 14 fara greturi), actiune superba, moderat fast zic eu, se incarca foarte frumos batul si senzatia pe care am avut-o atat eu cat si cei cativa prieteni ce au tot lansat cu ea este ca jigurile de 3 cat si cele de 10 grame "zboara" cu aceeasi usurinta in lanseu, aruncarile de peste 30 de metrii doar din incheietura nefiind poveste...
Acum a mai ramas s-o vad si-n dril....dar asta va fi o alta poveste.
Restul, il vedeti si voi...
By the way, batul a iesit la fix 88 de grame...super,nu?

Pana la urma, chiar e primul Phenix K2 ce mi l-am facut (cadou) si dupa ce am cugetat ceva seri la ce blank sa aleg, componentele potrivite si mai stiu ce bazaconii, inainte de Craciun a sosit, ce-i drept nu in sac ci in tub (ii multumesc aici lui Andrei Sava

Ce mi-am dorit de la el: un blank pentru un pescuit la salau din barca, capabil sa-mi satisfaca dorinta de a pescui cu cea mai mare placere, cazand (eu) prada dorintei de a decoperi batul cel mai cel (deocamdata!), sa arunc in ograda dintosilor mofturosi tot soiul de plastice, dar nu prea grele, ci asa undeva pe la max. 10 grame, ca tare mult imi place sa ii mai atzatz cu chestii mai usurele ce-mi par mie a dantzui mai lejer asa...si am ales: TX-713ML-C 7'1" 1 4 - 12 1/16 - 5/8 Fast .433 4 1.23
Prima impresie: usor, nefiresc de usor blankul si nu stiu cum au reusit astia dar e deosebit de bine echilibrat: intamplarea face sa balangan un Light de 7' SCV, si desi aveau amandoua aceeasi greutate (35 de grame!) SCV-ul parea mai greu, parca "cadea in nas".
Le-am dat catorva prieteni spre comparatie cele doua blankuri, si 100% au indicat ca Phenix-ul e mai usor!

A doua impresie: rigid, crispy... Oare o fi bun? Chiar parea mai dur ca un blank medium (SCV)...
In fine, nu am avut somn pana nu l-am gatat, si a iesit ce a iesit!
Super senzatie de lanseta!
Incredibil echilibrul ei, ai senzatia ca pescuiesti doar cu mulineta iar senzatia de bat dur ce mi-a dat-o blank-ul gol a disparut.
I-am facut proba pe apa: il vad potrivit in plaja 3 - 10 grame (desi l-am pescut si cu 14 fara greturi), actiune superba, moderat fast zic eu, se incarca foarte frumos batul si senzatia pe care am avut-o atat eu cat si cei cativa prieteni ce au tot lansat cu ea este ca jigurile de 3 cat si cele de 10 grame "zboara" cu aceeasi usurinta in lanseu, aruncarile de peste 30 de metrii doar din incheietura nefiind poveste...
Acum a mai ramas s-o vad si-n dril....dar asta va fi o alta poveste.
Restul, il vedeti si voi...
By the way, batul a iesit la fix 88 de grame...super,nu?