Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Nemernic » 03 Ian 2013, 22:00

O frumusete....Felicitari ptr achizitie.... Eu am prins ceva pesti cu K2-ul meu care arunca pana-n 21 gr, si are fix 93 gr :P

Ce am mai observat e mulineta :? este cumva Daiwa Vintage 2500R ? Daca da, parerea mea este ca e prea grea ptr lanseta ta. In rest......fara cuvinte, o sa-ti placa enorm in drill :bere:
Felicitari si lui Sava ptr lucrare....

p.s.: ma bucur ca nu ti-ai facut-o sorcova :D
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 03 Ian 2013, 22:08

Multumesc!
Batul este facut de mine, i-am multumit lui Andrei Sava pentru faptul ca a facut posibila achizitia blankului si a componentelor necesare. :respekt:

Mulineta e un Vintage, si intradevar e prea mare pentru batul asta, dar dadea mai bine in poza decat ZX-ul de 1500 ce va face pereche deocamdata cu lanseta.
Oricum, ai dreptate, o mulineta din seria 1500 sau 2000 este de ajuns.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 03 Ian 2013, 23:39

cata_asp scrie:Multumesc!
Batul este facut de mine
:shock: ...Atunci de 10 ori BRAVO !!!! Arata intr-un mare fel !! :bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Ian 2013, 07:55

arata bine joarda :)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 04 Ian 2013, 09:25

Cata,meseriasa rau... :wink: Felicitari..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 04 Ian 2013, 10:03

Felicitari multe-multe... mai ca-mi vine pohta de spin! :) S-o stapanesti sanatos!

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 04 Ian 2013, 10:32

Nu are rost sa lungim povestea cu blankurile MHX

cred ca ar fi concludente teste cu cei care au modele MHX si comparatia cu alte blankuri/lansete similare.

Prima comparatie (pe larg) am sa o fac cand e gata NFC FW 702-2 (Light, 7`ft. 4-8 lb. 1/16 - 5/16 oz. ) caracteristici identice cu blankul
MHX din seria spinning .

Trout & Panfish FW 702-2 (IM) 7' 0" 2 4-8 1/16-5/16 Light Fast $157.00
Tip (64ths): 3.80
Butt: 0.39

Blank wt. 1.3 oz

articol despre modelul NFC http://conceptcustomrods.ro/?p=2230

S842-2-MHX 7' 2 4-8 1/16 - 5/16 Fast Light Walleye, Finesse 1.4 .335 4.5 $55.00

articol despre modelul MHX- http://conceptcustomrods.ro/?p=2683

1. Diferenta de conicitate pe butt le face toatal diferite MHXul se indoaie pana in maner in drill se pot controla pesti nu prea mari

2. Varful blanului MHX arunca mai bine naluci de 1.75 - 2g dar capoteaza cand greutatea depaseste 5-6g.

3. Grafitul MHX este mai elastic bun pentru reactive dar mult mai putin senzitiv cand e vorba de pescuit cu plastice la biban.
Un alt lucru care nu ajuta MHX al pescuit cu plastice este actiunea care este progresiva si pierde din semnale desi am montat lanseta cu inele Micro.
NFC -IM este senzitiv dar varful este putin cam puternic pentru cele mai usoare naluci din plaja de lansare.

Cu naluci mici de 1.5 -4 g MHX este sueprioara in lansare si permite un pecuit bun de finete , modelul NFC iese un pic din clasa de putere Light si se poate pescuit si la salau cu jiguri de 3.5-5g sau ala avat si pastrav de lac.

Blankul MHX produce o lasneta buna pentru pescuit la clean/biban cu naluci de la 1.5 al 5g cu fire subtiri mono, e ok si pentru biban cu naluci soft dar nu e transmite prea multe cu fire mono.

Blankul NFC e usor mai putenic decat puterea Light declarat si se poate pescui cu el la biban, clean unde pentru aplicati de finete e cam puternic dar se poate pescui cu el si la avat, pastrav de lac sau salau cu naluci de la 2.5 la 8g.

Varianta de blank NFC FW 702-2 din grafit SM este mai elastic(varful este mai bland) dar are putere si actiune aproape identice cu modelul IM.

Alt blank Light diferit de cele 2 de mai sus si foarte versatil este Cabela`s IM6 model 702 care urmeaza sa-l contruiesc si unul din acesta si intra si el intr-un articol comparativ.

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 04 Ian 2013, 11:05

Multumesc tuturor pentru aprecieri!
Thx! :respekt:

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 04 Ian 2013, 11:51

Felicitari, foarte curata lucratura.
Am si eu o nelamurire legata de puterea blankurilor/lansetelor. Ca sa dam Phenix ca exemplu, un bat in varianta de spin este catalogat ca fiind de putere L, ML sau M pe cand varinata de cast este mult mai puternica, MH sau H. De ce nu sunt si bete de spin in varianta MH sau H? Ma refer aici la bete de aceeasi lungime si din aceeasi gama/model.

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 04 Ian 2013, 12:43

In general blank-urile de cast sunt mai puternice decat cele de spin , chiar si la puteri comparabile (L, ML etc) iar asta se vede si dupa caracteristicile blank-ului: dimensiunea butt-ului si a tip-ului blank-ului respectiv.
In general americanii folosesc pentru aplicatiile mai usoare bete de spin iar spre heavy cast-ul probabil si pentru ca mulinetele de cast duc mai bine in aplicatiile astea decat cele de spin.
Eu am ales sa fac un bat de spin pe un blank de cast pentru ca mi-au placut caracteristicile sale, blank-ul avand o conicitate mai accentuata decat varianta de spin, fiind astfel un pic mai puternic in sarcina.

Scrie răspuns