Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Dec 2010, 22:49

Exigent rau Dumitru :)

Nu stiu de ce tot o bagati pe aia cu mana mestera pe aici ca nu-i locu , pe toti dracii , am depasit momentu ala acum cativa ani , lumea evolueaza si discutiile si argumentele la fel , sau aveti asa niste placeri sa infigeti cate una o duma din asta ce se vrea universala :)

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 28 Dec 2010, 23:45

se vede din spatiu ca suntem romani, ne certam si pe lansete custom de 3 pagini de forum.

custom incepe cu o modificare pe gustul tau a unui bat de fabrica si se termina cu facerea unui bat cap-coada.

Trecand peste faptul ca in afara de cativa oameni care au inceput cu rodbuilding-ul cu multi ani in urma si au pipait sute de blankuri , sau oameni care au avut acces la multe bete de varf , restul suntem profani in materie de blankuri.
Exista si o filozofie care spune ca nimeni nu e priceput la toate, asa ca nu inteleg unde e rusinea de a ansambla un bat din componente bune, fara a incerca sa construiesti tu tot .

Spunea un coleg mai sus si sunt perfect de acord ca in Romania conceptul de custom s-a dezvoltat pe lipsa de oferte de calitate , trend care va continua cativa ani avand in vedere "praful" de pe piata si "multitudinea" de pesti in apele noastre.

Parerea mea e ca trebuie sa ne incurajam si sa ne sprijinim intre noi
Odata ce ai inteles cateva lucruri de baza despre actiune/putere/finisaje/echilibru e greu sa mai accepti oricum un bat, doar daca pleci de la premiza ca oricum nu prinzi nimic .
De altfel pescuitul sportiv e un sport care, teoretic, nu are de a face cu recuperarea investitiei sau alte calcule exacte, e vorba doar de placerea ta si resursele financiare alocate.

PS. Pentru Tristian , cu tot respectul, eu nu am vazut Megabass la vanzare aici sub 400 $, ceea ce te obliga sa speri intr-un custom mai ieftin si mai bun.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Dec 2010, 00:42

Tristian scrie:@ULK, toate componentele ce se vand pentru rodbuilding sunt de serie.
Da, cu exceptiile de rigoare. Quinta' tocmai ce dadu un exemplu... Pe care pot sa-l confirm. Se fac vreo trei saptamani de cand i-am trimis inapoi lui Alin cateva componente ale mandrinei lui facuta acasa. Mi le-a trimis la nichelat, de proba, sa vada cum ies. Si stii care-i frumusetea? Mandrinele lui Alin ies mai faine decat alea de fabrica...
Tristian scrie:La o masina daca ii pui motorul 2 cm mai la stinga e posibil sa nu mai merga...
...sau sa devina o bestie pe un circuit ca cel de la Daytona, unde toate curbele sunt la stanga... :wink:
Nu tot ceea ce ti se pare tie nefolositor sau absurd, e nefolositor sau absurd pt. toata lumea...

A iesi din tipar intr-un domeniu atata de permisiv cum e pescuitul si uneltele destinate, este absolut normal. Nu cred ca e cazul sa dam sentinte... Cutare lanseta e cea mai tare, ca-i calculata de inginerii de la cea mai tare firma de pe planeta...
Asa, si?
Daca mie nu-mi place cum a iesit lanseta din soft-ul de simulare 3D al inginerilor aia? Daca mie, dau iarasi un exemplu (chit ca-l supar, poate, pe Vali) mi se pare ca japonezii aia de la Daiwa au pus pe Steez-u' ala prea multe inele pe varf? Si poate ca mi-ar placea Steez-u' sa mor, daca ar avea inelele cu unul in minus (eventual) si mai spatiate? Si ma duc la un baiat pe care-l stiu ca are mana buna si experienta necesara sa inteleaga ce vreau eu... Si ala mi-o face cum imi place mie de mor? Se cheama ca am facut lanseta custom, adica la comanda? Ca asta inseamna de fapt custom...

Si, pt. ca tot s-a dat exemplul cu croitorul, daca ma duc la el cu un balot de stofa, imi aleg nasturii si captuseala si ala imi face un costum turnat pe mine, in care sa ma simt bine si care sa nu-mi crape in fund cand ma aplec, se cheama ca am facut un costum la comanda? Adica custom? Chiar daca stofa, nasturii si captuseala sunt de la fabrica si nu le-a tesut croitorul insusi, din lana oilor pe care el le-a dus la pascut si din matasea viermilor crescuti de el in pivnita?
E musai ca lanseta custom sa fie facuta pe un blank rulat de insusi builderu'? Ca sunt unele pareri care asa zic...

Iata, asadar, ca termenul custom poate avea intelesuri usor nuantate, fara a schimba esenta. Iar esenta este ca iti faci o lanseta care sa-ti pice bine tie in mana, lanseta pe care nu o gasesti la fel de placuta in momentul in care ea iese din mainile inginerilor care au calculat-o...
Apropos de asta, daca ar fi sa luam de buna chestia cu inginerii, fortand putin, am ajunge sa pescuim toti cu aceeasi lanseta, ea fiind cea ideala, calculata fiind ea la fix, cu patru zecimale... Si ne facem ca nu stim ca inginerii aleg si ei o anumita solutie functie de ce le indica statistica, gusturile meseriasului care este angajat ca si consultant sau presiunea managerului de proiect insarcinat cu reducerea costurilor... Cu care amestec in acelasi bat tu, poate, nu te potrivesti neam...

De asta e nevoie de custom rods...

Subscriu la ideea ca atunci cand ajungi la decizia ca tre' sa-ti faci o lanseta custom, ar trebui sa fii cat de cat matur din punct de vedere pescuit in tehnica vizata (spinning, musca, etc.). Tre' sa stii ce vrei. Sa-ti fie limpede ce nu-ti place la o lanseta pe care ti-o ofera fabrica... Sau sa ajungi sa apreciezi un blank pe care nu-l gasesti sub forma de lanseta (vezi blank-urile Seeker, interesante, dar niciodata lansete factory).

In fine, tre' sa recunosti si tu ca pot bate campii cu talent... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 29 Dec 2010, 01:04

Musti scrie:
Si, pt. ca tot s-a dat exemplul cu croitorul, daca ma duc la el cu un balot de stofa, imi aleg nasturii si captuseala si ala imi face un costum turnat pe mine, in care sa ma simt bine si care sa nu-mi crape in fund cand ma aplec, se cheama ca am facut un costum la comanda? Adica custom? Chiar daca stofa, nasturii si captuseala sunt de la fabrica si nu le-a tesut croitorul insusi, din lana oilor pe care el le-a dus la pascut si din matasea viermilor crescuti de el in pivnita?
E musai ca lanseta custom sa fie facuta pe un blank rulat de insusi builderu'? Ca sunt unele pareri care asa zic...
Mi se pare ca avem deocamdata un singur purist pe aci , sau nu vad io bine :)

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 29 Dec 2010, 08:59

Ha' nu ne certam aici, dezbatem.

Dumitru-i Dumitru... tu scri 3-4 pagini combatand aicia cu baietii si vine Dumitru si te intreaba ca la alineatul 3 din paragraful 4, chiar echilibru ai vrut sa zici? :D :D :D :D :D :D :D :D Maxim Dumitre! LA MULTI ANI!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 29 Dec 2010, 09:16

La Multi Ani ! :D

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 29 Dec 2010, 09:28

kuintautti scrie:
sau mai degraba hai sa intreb asa... vrei sa zici ceva sau doar te trezesti grohaind pe forum ?
daca grohaiam ,sigur intelegeai ce am vrut sa spun :wink:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 29 Dec 2010, 09:42

SF scrie:Mi se pare ca avem deocamdata un singur purist pe aci , sau nu vad io bine :)
Sunt ei mai multi... Ca si lui Dumitru i s-a luat de dincolo, de la muscari, unde custom inseamna musai sa-ti cresti bambusu-n ghiveci si sa dai la forja niste cuie, sa le ciocani sa iasa sarma din care sa faci inele...
Bun si asa, nu zic nu...
La multi ani!
:lol:
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 29 Dec 2010, 09:52

tristiane, tu esti baiat baiat, asa cum scrie la carte ... doar ca te-ai ambalat nitzel :D :D :D

uite sa-ti dau un exemplu personal, si zi-mi tu cum se cheama si cum s-ar incadra treaba asta :

ieri m-am dus la laurentiu andronic cu urmatoarele :

- un blanc de avid 6.3 ( one piece )pana in 14 grame, mega giga ultra fast .... de ce ( evident de ce dupa mintea mea) ? pentru ca imi doream o " mini rangutza " de balta, cu care sa scot proteza la jalau cand intzep ...

- un loomis sjr 783 imx, batz demo la lansarea seriei, si care are un blanc de plangi langa el, cum n-a avut vreodata vreunul din sejereurile de serie dupa aia, si care evident are niste componente bashite pe el, asa cum numai loomis stie sa puna pe niste super blankuri ....

- un premier de 7' pana in 1 1/2, pe care il cunosti deosebit de bine, i guess :D :D la care ma enervau grav inelele alea pe doua picioare, ce ( zic eu) afectau mult din performanta blancului

la primu, batz de facut de la 0 ....

la loomis, dezbracat complet, si refacut de la 0, asa cum se merita pentru un asemenea blanc ...

la st croix, de schimbat inelele, si o refinisare a plutei ....

acu, la ce categorie ma incadrez eu cu treaba asta ?

fac avidul ca-mi place de blank, si nu-mi place batzul de fabrica ... face laurentiu niste finisaje de 1000 de ori mai misto, in combinatiile de culori dupe gustul meu ( sunt discret, nu va impacientati :D :D :D ), cu gripul cat vreau eu, mandrina asezata dupa cat de lunga e mana mea, echilibrat dupa ce mulineta zic eu etc .... plus componentele mai de calitate ....

la loomis nu cred ca mai e nevoie sa esplic ce si cum .... un blanc de blanc, cu niste componente de ****, refacerea este evidenta ....

la st croix, este viziunea mea ca se va comporta altfel ( mai bine :D ) cu alte inele, iar pluta aia, desi de calitate, eu as fi desenat-o nitel altfel sa-mi placa mie la mana... asa ca o sa o aranjeze laurentiu ....

in plus, la toate 3, laurentiu dozeza la marea super arta cat epoxi sa puna la matisaj, astfel incat sa nu supra incarce ... am vazut destule jedemeuri de o tona de bani, supra incarcate cu epoxi la inele ....

si ca sa inchei, toata distractia cu betele astea, incluzand costurile de achizitie ale blancului / betzelor , componentele mediu spre high (inele YSG, tipuri tysg, mandrine fuji dps normale, eva, inele metalice de-alea scumpe sa inchida eva pe blanc, but caps mishto etc etc etc ), manopera lui laurentiu ( care este mai mult decat decenta) - 2300 de ron ...

deci 3 bete pe care le-am prezentat mai sus la 2300 de ron, facute exact cum vrea muschii mei la milimetru :D :D :D

e mult ? e putin ? e bine, nu e bine ?

no fucking idea, da io asa am vrut sa fac, si asa am facut :D :D :D

hai sa traiesti si sa fii sanatos tristiane !!!!!!

ps : mai am si alte betze custom, facute tot la laurentiu, asa ca putem continua discutie , ca mai am ce sa bag :D :D :D

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 29 Dec 2010, 10:01

Toni ticule!

Ce sa mai zic si io acuma, unde sa le mai incadrez. Te incadrez pe tine nu pe ele, tot la baiat de baiat ce plm sa-ti fac? ;)

Io nu vroiam sa devin un "denumitor" de meserii pe-aici. Ai facut foarte bine ce-ai facut! Pune poze la gata sa ne dam cu parerea. Io incercam sa explic conceptul custom sa ma bag si in conceptul CONCEPT (merge exprimarea asta?) fara sa facem teorie aici si sa atraga tentia asupra trendului, care recunoastem nu recunoastem exista.

Ma repet si pe mine (acum vreo 4 pagini) si pe evin. Ar trebui sa recurgi la custom cand nu ai variante mai bune si, parerea mea, daca tot iti dai in petec, croieste cap-coada si sparge-te sin-n figuri daca vrei.

Tu te incadrezi undeva la un UPGRADE cu cascadoria ce-ai facut-o... ;)

Te pup! LA MULTI ANI TONI!

P.S. Chiar pe un Premier? :shock: HAHAHAHAHA
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns