Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ULK » 18 Oct 2012, 22:17

PP-ul...da....Primul metru aprox....dar il tai rapid cand se intampla. Celalate nu. Sau nu vizibil cu ochiul uman..

In orice caz fir scamosat in halul ala sa imi aduca matasea broastei de scame ce are..nope.

Am vazut chestii naspa si ieftine...se scamosa de ziceai ca naparleste blana de pe el :)

Pai Sunline-ul nu prea e ieftinache..pe la 30$ rola...

Poate m-am exprimat gresit..nu ieftincahe...no name-uri...ca defapt si ala ce am vazut , nu prea era mai eiftin decat PP la pret de SUA.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 18 Oct 2012, 22:21

Dar trebuie sa repet..nu am incotro....mono rulz. :lol1: :lol1:

Ca prea te incapatanezi sa il aperi...fara sa il atac eu..Si prea ai insirat cele negative la textil...fara sa le combat nici pe alea.

Te-am intrebat si nu ai raspuns...Dai cu textil la alte specii? La ce si cu ce fir?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 18 Oct 2012, 22:44

ce esti asa suparat? :)
normal ca dau si cu textil. nu sunt fundamentalist:lol:
d-ia consider ca pot sa-mi dau si cu parerea :wink:
m-am rezumat doar la pp si sufix.
numai la salau.
praf se facu topicul asta

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 18 Oct 2012, 22:45

s´avem pardon ! old school & muscari rulz ! :D :lol1:

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 18 Oct 2012, 23:26

cristian.ene scrie:SF,

sunt si modele de 8`ft. dar maarea majoritate sunt mai scurte.

In general unde nu lansezi ami departe de 25-40m(sau deloc) nu vad de ce sa folosesti o lasneta mai lunga de 7`6``ft. care e mai usoara mai rapid de manevrat si mult mai putin obositoare ca una de peste 8`6``ft. :wink:
Amice , lansetele de spin , zic de pescuit cu naluca lansat si recuperat , ca sa nu intelegem altceva , alea care le dai de ex. la ton , incep de la 7`ft si trec de 8 .
Ca tu crezi ca-s de 5,6 si 6 ii alta treaba , dar iti repet ca alea nu-s pt. spinning heavy , ii o utopie sa crezi ca poti lansa si pescui 80-100-150 de grame cu bete sub 7` , in mare , ori linkurile tale inca is acolo , si scurt si foarte scurt nu cred ca voiai sa zice peste 7` .

Americanii fac bete pentru spin de pe mal marin de 6 sau 7 picioare , japo dau cu 8 , 9 , 10 sau 11. La cam acelasi seabass :wink:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 18 Oct 2012, 23:41

SF,

cred ca nu ai prins ideea nu se discuta de lanseu ci de puterea unui bat mai lung sau mai scurt.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 19 Oct 2012, 00:04

Mai , sa stii ca nu ma prind , da dupa ce am vazut ca tu pescuiesti relaxat si in acelasi timp conectat pentru ca dai cu bete usoare , si ca toata teoria ta se sprijina doar pe acest aspect , usurinta batului , incep incet sa prind cate ceva .

Laurentiu Andronic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Laurentiu Andronic » 19 Oct 2012, 19:49

Lansetele mai lungi te ajuta sa intepi mai bine atunci cand atacurile se intimpla la cap de lanseu :wink:
Si in timpul drilului absorb mai bine socurile obosind mai repede pestii .
Pentru cine nu a lipsit la toate orele de fizica e clar ca si bratul fortei conteaza muult :lol1:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 20 Oct 2012, 08:08

Da e clar bratul fortei te ajuta in unele situatii dar te si oboseste :lol:

Cu bete de 6`6``ft -7`ft. se pescuieste foarte bine pana la 30m distanta , mai departe exista barca :wink:

Laurentiu,

stiu bine ce implicatii are lungimea pentru ca pescuiesc mult cu bete de flyfishing si a, renuntat de mult sa dau cu bete de 9`ft. pentru ca nu produc lanseuri mai lungi daca ai tehnica in schimb gratuala al fortei te oboseste inutil :lol:

Asa ca bete de la 7`ft la 8`ft. is fac treaba in cele mai multe situatii, pentru pescuit cu streamere un 9`ft. e bun dar in rest lansete mai scurte de 8`6``ft. sunt de dorit.

Cele mai bune lansete din lume de pescuit pastrav (si lipan) construite de Tom Morgan(Winston) nu au lungimi de 9`ft. pentru ca Tom Morgan considera ca lungimea de 9`ft. aduc numai dezavantaje la distante de pescuit de 5-18m .

http://www.yellowstoneangler.com/conten ... s/d15.html

site www.troutrods.com nu functioneaza momentan(merita citite articole lui Tom Morgan despre lansete)

La distante mai mai mari nu mai ai control nici cu bete de 8`6``ft. daca dai cu jiguri e discutabil ce control ai la 40-45m chiar daca arunci pana acolo :wink:

Cu naluci reactive cand ai firul intins nu prea mai conteza lungimea lansetei , am prins stiuci in Delta cu lanseta de 7`ft. la distante de 35-40m cu mono si oscilante si am avut rateuri zero :lol: .

In drill da lungimea si actiunea progresiva obosesc mai usor pestii ai control ceva mai bun dar sunt si multe dezaantaje pentru lansete mai lungi de 7`ft. de putere (M- MH) nu prea o simti dupa o zi de pescuit.

Daca ai o lanseta cu actiune progresiva chiar daca are doar 7`ft. lanseta lucreza ireprosabil atat in lanseu, controlul nalucii sau in drill.

Lansetele lungi au aplicatii certe si avantaje in pescuit de somoni / steelhead , pescuit marin sau pe fluvii de pe mal.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 20 Oct 2012, 16:55

Citeam astazi undeva ca un tip si-a dat pe manerul lansetei care era din pluta cu un strat f.subtire de lac.In poza arata fain fata de cum era inainte si vreau sa va intreb daca si printre noi sunt persoane care au facut asa ceva.Ma intereseaza deoarece am la un maner de lanseta o combinatie din lemn(lacuit) si pluta si cred ca ar arata mult mai bine daca ar fi ambele lacuite.Mersi mult.
ps:lanseta nu e a mea,eu doar am reparat ceva la ea si de aia nu ma bag fara sa aflu si alte pareri.

Scrie răspuns