Da e clar bratul fortei te ajuta in unele situatii dar te si oboseste
Cu bete de 6`6``ft -7`ft. se pescuieste foarte bine pana la 30m distanta , mai departe exista barca
Laurentiu,
stiu bine ce implicatii are lungimea pentru ca pescuiesc mult cu bete de flyfishing si a, renuntat de mult sa dau cu bete de 9`ft. pentru ca nu produc lanseuri mai lungi daca ai tehnica in schimb gratuala al fortei te oboseste inutil
Asa ca bete de la 7`ft la 8`ft. is fac treaba in cele mai multe situatii, pentru pescuit cu streamere un 9`ft. e bun dar in rest lansete mai scurte de 8`6``ft. sunt de dorit.
Cele mai bune lansete din lume de pescuit pastrav (si lipan) construite de Tom Morgan(Winston) nu au lungimi de 9`ft. pentru ca Tom Morgan considera ca lungimea de 9`ft. aduc numai dezavantaje la distante de pescuit de 5-18m .
http://www.yellowstoneangler.com/conten ... s/d15.html
site
www.troutrods.com nu functioneaza momentan(merita citite articole lui Tom Morgan despre lansete)
La distante mai mai mari nu mai ai control nici cu bete de 8`6``ft. daca dai cu jiguri e discutabil ce control ai la 40-45m chiar daca arunci pana acolo
Cu naluci reactive cand ai firul intins nu prea mai conteza lungimea lansetei , am prins stiuci in Delta cu lanseta de 7`ft. la distante de 35-40m cu mono si oscilante si am avut rateuri zero

.
In drill da lungimea si actiunea progresiva obosesc mai usor pestii ai control ceva mai bun dar sunt si multe dezaantaje pentru lansete mai lungi de 7`ft. de putere (M- MH) nu prea o simti dupa o zi de pescuit.
Daca ai o lanseta cu actiune progresiva chiar daca are doar 7`ft. lanseta lucreza ireprosabil atat in lanseu, controlul nalucii sau in drill.
Lansetele lungi au aplicatii certe si avantaje in pescuit de somoni / steelhead , pescuit marin sau pe fluvii de pe mal.