SF,
sunt si modele de 8`ft. dar maarea majoritate sunt mai scurte.
In general unde nu lansezi ami departe de 25-40m(sau deloc) nu vad de ce sa folosesti o lasneta mai lunga de 7`6``ft. care e mai usoara mai rapid de manevrat si mult mai putin obositoare ca una de peste 8`6``ft.
In general eu folsoesc lansete cat de scurte posibil pentru ca sunt mult mai putin obositoare nu atat prin greutatea lor cat prin momentul care il creaza in toate fazele pescuitului(lansare,jocul naluci, intepare, drill).
Cum bine zice Zvic echilibrul perfect intre lungime , putere, actiune si elasticitatea materialului e o cautare misto care imi place

( putine blankuri se apropie de perfectiune)
Cu o lanseta mai scurta pescuiesti mai relaxat si esti mai conectat la pescuit, in plus pe lungimea blankului se mai pierd informatii

oricat de bun e blankul
Daca e nevoie de lanseta lunga sa fie lunga......
Chestia cu senzitivitatea e discutabila pentru ca atunci cand salaul mainca slab toti pescarii buni pescuiesc pe fir la care se raporteaza constant, asa ca pica si discutia cu extrasenzitivitatea.
Am prins o gramada de salai cu un Fenwick legacy de 7`6``ft. ML care era fast dar incomparabil mai putin mai elastic decat toate lansetele actuale hiper rigide si neplacute in pescuit.
Evident pescuiam si cu monofilament(0.18mm) care se gasea prin 92`-93` deci mult mai elastic si prindeam fara probleme.
Acum se plange lumea ca nu e lanseta destul de rigida desi dau cu ultima generatie de multifilament
Evident daca le dai un mono bun si o lanseta mai elastica moderat -fast iti spun ca nu se poate prinde salau
Dependenta asta de multifilament e grava si arata cat de putini mai stiu sa pescuiasca eficient cu mono la salau, in plus cam toti dau cu lansete supradimensionate are anuleaza mult din placerea pescuitului.