discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ULK
- veteran

De asta am zis dilema ,da? Sunt de acord ca greutatea nu poate sa modifice nimic sesizabil...fiind minuscula.Ok.
Viteza de revenire este sesizabila de fiecare data....nu stiu raspunsul dece,dar sustin ca exista si se simte.
Dar
crezi ca mi se pare? Pai atunci eu
cred ca vorbesti despre ceva pe care nu ai incercat ...adica dupa ureche cum se spune
Uite, nu sunt singurul caruia "i se pare" si nu vorbesc despre amatori cum sunt eu...ci despre parerea unora care au in spate zeci de ani de mesrerie.
Pana tu doar crezi fara sa incerci....cred si eu ce vad si simt.
Admit ca unele lucruri sunt placebo pur...mai ales in acest domeniu,am vazut din astea...dar nu e cazul acum.
-
Tavi
- veteran

Atata timp cat nu poate nimeni sa-mi explice de ce nici prin cap nu-mi trece sa-mi belesc vreun blank.
Sau daca o sa am ocazia sa tin simultan in mana doua blancuri identice, unu vopsit si unu nu si sa simt eu vreo magie poate ma razgandesc.
Pana atunci raman la parerea ca e placebo sau ... marketing.

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
-
semlecangheorghe
- veteran

ULK,are dreptate..
Anul trecut am dezbracat un blank de avid cind l-am transformat din spin in cast..n-am avut incotro,urmele inelelor erau prea evidente,,
Diferenta este la senzitivitate,se simte cu ceva ,mai bine in el..
La greutate nu conteaza ..nu se simte..lipsa lacului..
Placebo sau marketing este pentru cine nu a pus niciodata mina si vorbeste din pura fantezie a imaginatiei lui,sau din dorinta de a mai stirni o polemica..sau din neputinta nativa de a intelege..
Daca n-ar maximiza senzitivitatea ,unele firme nu ar produce modele 'grafit naked'
Citi 'profesori' din astia ati mingiiat un grafit naked si unul vopsit-lacuit sa vedeti cum suna???
p.s.Nu-mi functioneaza emoticoanele,puneti voi colo ,care unde trebuie ,sa nu fie cu scandal din nou..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
grey-wolf
- veteran

se simte clar diferenta intre vopsit si nevopsit . ULK are dreptate . felicitari pt nanoflex
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !
-
Sorin
- Moderator

MuskMd scrie:nu te pricepi....
e vorba de fateta lui carcotasa si nepriceputa in ceea ce inseamna rodbuilding
mai are o fateta nasoala , in care ,,baga bete in roate '' la fenomen....dar de aia ne distram mai tarziu

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Tavi
- veteran

semlecangheorghe scrie: Placebo sau marketing este pentru cine nu a pus niciodata mina si vorbeste din pura fantezie a imaginatiei lui,sau din dorinta de a mai stirni o polemica..sau din neputinta nativa de a intelege..
Daca n-ar maximiza senzitivitatea ,unele firme nu ar produce modele 'grafit naked'
Citi 'profesori' din astia ati mingiiat un grafit naked si unul vopsit-lacuit sa vedeti cum suna???
Gigele, sa inteleg ...ce? Voi afirmati ca se simte. Bun, perfect, va cred.
Da DE CE?
Tu ai inteles? Ai putinta nativa de a intelege?
Atunci zi-mi si mie de ce e mai senzitiv, mai rapid, mai rata de revenire fara vopsea?
aia ca daca nu ar fi asa n-ar produce firmele nu tine.
Musca 13
-
bogdan82
- veteran

din acelasi motiv pt care sexul oral cu prezervativ ii naspa
nu diferenta de greutate da un plus de senzitivitate, vopseaua+lacul de pe blank atenueaza vibratiile

-
Tavi
- veteran

Excelent!
Ramane in aer rata de revenire dar ma declar lamurit

Musca 13
-
semlecangheorghe
- veteran

Tavi scrie:semlecangheorghe scrie: Placebo sau marketing este pentru cine nu a pus niciodata mina si vorbeste din pura fantezie a imaginatiei lui,sau din dorinta de a mai stirni o polemica..sau din neputinta nativa de a intelege..
Gigele, sa inteleg ...ce? Voi afirmati ca se simte. Bun, perfect, va cred.
Da DE CE?
Tu ai inteles? Ai putinta nativa de a intelege?
Atunci zi-mi si mie de ce e mai senzitiv, mai rapid, mai rata de revenire fara vopsea?
aia ca daca nu ar fi asa n-ar produce firmele nu tine.
Nah, vezi ca ti-a raspuns Bogdan..
E distractiv argumentul tau cu efectul placebo..Stii de ce??Pentru ca tu crezi ca efectul placebo functioneaza doar in sensul dorit de tine..Dar unde scrie,ca nu poate sa actioneze si invers??Adica sa iti doresti atit de mult sa combati ideea ca nu se simte mai bine pe graphit naked,incit sa zici ca nu se simte..Mai stiu pe unul care, din dorinta de a demonstra ca produsele unei anumite firme sint mediocre, o masurat alt blanc....

trimbitind diferenta in mm,fo doua pagini de topic..(javra ce mi-s..)

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
kingofbeasts
- veteran

-
Tavi scrie:Excelent!
Ramane in aer rata de revenire dar ma declar lamurit

oricum ai da-o nu ramane in aer nici rata de revenire . teoretic un blanc acoperit cu finis sau vopsea sau ambele ar trebui sa fie mai rigid in miscare pentru ca stratul ala in plus se presupune ca limiteaza arcuirea , nepermitand blancului sa se indoaie la fel de mult ca atunci cand e nefinisat (practic avand in vedere faptul ca ca orice material are o rezistenta mai mica sau mai mare la compresie si intindere, cand cumulezi doua materiale cumulezi si doua tolerante diferite la forte elastice.)
practic insa lucrurile stau fix pe dos si blankul finisat este mai putin rigid decat cel nefinisat . In mod normal viteza cu care un corp revine la forma initiala dupa ce a fost deformat e cu atat mai mare cu cat forta care a produs deformarea este mai mica (pentru ca implicit si deformarea in sine este mai mica). Altfel spus o greutate mai are arcuieste blancul mai mult si produce o revenire mai inceata pentru ca miscarea e mai ampla ( blank mai greu=blank mai putin nervos) iar o greutate mai mica arcuieste blankul mai putin si produce o revenire mai rapida pentru ca miscarea de revenire e mai putin ampla (blank mai usor= blank mai nervos).
CU toate astea atunci cand vorbim de deformari si reveniri nu doar forta deformatoare se ia in calcul (greutatea in cazul nostru) ci si compozitia materialului deformat (elasticitatea sau plasticitatea materialului din care e facut corpul supus deformarii). Practic se stie ca un corp e cu atat mai elastic cu cat revine mai repede la forma initiala dupa inlaturarea fortei deformatoare si e cu atat mai plastic cu cat deformarea produsa tinde sa se permanentizeze (memoria formei).
Ceea ce se intampla defapt cu blankul acoperit de finis se datoreaza in esenta plasticitatii finisului (chiar daca e considerat ca fiind elastic el e elastic comparativ cu alte rasini rigide nu cu alte materiale elastice).Astfel, desi epoxiul si vopseaua folosite la finisare permit deformarea fara a se dezintegra totusi datorita plasticitatii lor revenirea la forma initiala este destul de inceata in timp . Astfel desi unui blank acoperit cu finis i se permite flexarea totusi rata lui de revenire va fi mai mica datorita plasticitatii finisului care atenueaza elasticitatea naturala a blankului. practic , atunci cand e acoperit cu finis grafitul pierde din elasticitatea lui naturala si devine mai putin sprinten.