Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ranga » 09 Oct 2012, 08:00

Dupa ce termini de matisat, ia un pix si da putin pe matisaj, stanga-dreapta, sa se lipeasca spirele intre ele. Se observa in poza 4. Nu ca ar afecta cu ceva dar ar arata mai bine. :wink:
In rest mi se pare misto asortarea culorilor.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Oct 2012, 08:33

De ce nu ai matisat mufa pana la capat? Ala poate fi un punct slab
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 09 Oct 2012, 09:23

ULK scrie:Rosu de frustrat ..noua nuanta, care rapeste in totalitate functionalitatea lansetei..ramane doar bling-u'...aaaa...NOT! :mrgreen: ...not at all.

Imagine
Deci nu-s eu singurul care customizeaza Nanoflex :D faina treaba :wink: felicitari ! deja apare si o legatura de sange intre batul asta si stiuci daca stai sa te gandesti (cainii rosii -lupul baltii ....)

ps.si-o schimbat batu comportamentu cu noile inele? e mai nervos ca inainte?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 09 Oct 2012, 11:12

MuskMd - Cum am si specificat mai sus modificarea manerului nu eu am facut-o ...pluta este cea originala ce isi ducea traiul linisit pe un Nanoflex ( nu pare flour grade :) ), pana in momentul cand proprietarul s-a decis sa faca pe ea o operatie gen "split your grip" :)

andrei-ovidiu-nu imi inchipui cum ar arata rosu cu albastru...poate ar da bine.

Ranga- Intodeauna e binevenit un sfat de la un bun meserias in domeniu ;)...Mersi. Pixu' se numeste burnishing tool( nu reusesc sa traduc sa si sune corect)....si da folosesc asaceva,mai am de invatat intradevar...dar iti zic doar ca nu sunt multi intre amatori de rodbuilding care au avut tupeul sa puna aici poze macro...in care se vad toate imperfectiunile mult mai accentuat decat se observa la ochi in folosinta....dar pana la urma da, asa e cum zici si ma straduiesc ca nici macar pe macro-uri sa nu mai apara :)

Tavi- in ce situiatie poate sa creeze probleme? In rest ai punctat bine,da e o eroare dar minora as zice...care dupa mine nu aduce nici un risc, mai ales ca epoxi-ul acopera marginea, oferind siguranta ca nu o sa intre apa sub matisaj cum ai riscul cand duci matisajul pana la margine si risti ca ultima spira sa nu fie inchisa total cu epoxi.
Consider ca situatia respectiva poate sa duca la slabirea in timp al matisajului .
Daca te referi la fortele care se exercita in punctul respectiv ..iti zic doar ca zona respectiva este cam de 1,5 mm si ca mufarea e lunga aproximativ de 7 cm...

Mersi la toata lumea de aprecieri si de critici..ma fac sa ma straduiesc si mai mult ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 09 Oct 2012, 11:29

King Da, binenteles are alta tinuta,am pus inele mai mici si mai dese decat cele din fabrica 8+1, inclusiv stripper mai mic pozitionat putin mai sus...dar consider ca si-a modificat tinuta si din cauza ca a fost dezbracat blankul de vopsea si am aplicat doar o singura pelicula fina de Permagloss.

Nu stiu cum era inainte, dar pe mine m-a surprins placut senzitivitatea lansetei in forma actuala...nu ma asteptam.
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 09 Oct 2012, 11:48

A da, si binenteles ca folosesc NCP, cu nylon nu aveam cum sa scot "turbatul" asta..si nici nu arata la fel de bine,din punctul meu de vedere.....Cu alte cuvinte idea de baza este ca o lanseta poate sa aiba aspect turbat dar sa si presteze tot asa de bine ca una stearsa cu look clasic. Si nici nu o sa refuz sa o fac cum mi se cere..doar ca am prejudecati si fixuri.

Cine doreste clasic, translucent ..no problem...nu am nimic impotriva :)
UlKustom Rods

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 09 Oct 2012, 11:56

Ma refeream la posibile crapaturi, nu la intrat apa. Marginea mufei e zona cea mai sensibila, daca se slabeste mufa in timp ce pescuiesti sau daca fortezi aiurea cand o desfaci, acolo-s fortele cele mai mari.
Din poza parea ca te-ai fi putut duce mai aproape de capat cu matisajul, ma gandesc ca tre sa fie o solutie sa-l acoperi bine cu epoxi chiar daca te duci cu ata pana-n buza. Dar poate ma insel.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 09 Oct 2012, 16:17

ULK scrie:...dar consider ca si-a modificat tinuta si din cauza ca a fost dezbracat blankul de vopsea si am aplicat doar o singura pelicula fina de Permagloss.

Nu stiu cum era inainte, dar pe mine m-a surprins placut senzitivitatea lansetei in forma actuala...nu ma asteptam.
daca nu as fi facut eu insumi operatiunea de dezbracare de vopsea la batul meu n-as fi crezut ca vopseaua poate afecta atat de mult performantele unui blanc. practic rata de revenire a blancului s-a imbunatatit simtitor si dupa dezinelare dar , mai ca as spune ca, si mai mult s-a simtit la dezbracarea de vopsea. Ca senzitivitate e clar a sporit dupa ce l-ai eliberat de greutate si ai pus inele mici lipite de blank insa oricum batul statea foarte bine la capitolul asta si inainte.
Uitandu-ma la pozele tale am vazut si de ce varianta pe care o am eu (2,7m cu 30-60gr) e putin mai rigida decat celelalte versiuni pe care le-am pipait si pescuit (2,4m 15-30 gr si 2,4 m 20-40 gr.-adica modelul expus de tine aici daca nu ma insel- ). Practic modelul mai lung mai are un strat de grafit ca ramforsare pe primul element (se vede diferenta de textura intre cele 2 tipuri de grafit.).
imi place cum se vede (atat cat se vede) si "decalul" ceea ce ma face sa ma gandesc sa renunt si eu la cel de fabrica pentru ceva custom (desi initial nu-mi propusesem sa modific prea multe la bat- de fapt am vrut doar sa scap de cele 20 de grame de inele de pe lanseta pe care sa le inlocuiesc doar cu vreo 10 -11 grame-).
De curiozitate ai cantarit cumva inelele pe care le-ai dat jos de pe bat? nu de alta dar stiu pe cineva care e tentat sa faca si el operatiunea asta si nu stia daca merita sau nu efortul . proprietarul batului ce zice , a meritat sau nu efortul (avand in vedere ca e cel ce cunoaste lanseta si stie cum lucra inainte de tuning)?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 09 Oct 2012, 17:02

Cam asa e, vopsea+lacul protector modifica foarte mult :..mai ales rata de revenire.

Da, este modelul 2.40/20-40g...Proprietarul se plangea ca nu este multumit cum se comporta lanseta cu naluci puternic reactive in recuperare, ca moare usor ....desi la lansare duce bine. Nu stiu exact daca sunt de acord cu el ...ca moare cu naluca poate insemna altceva pentru mine si altceva pentru altul. Cert e ca tot nu era 100% multumit nici dupa operatie.
Merita sau nu...este foarte relativ ....Daca ma intrebi pe mine eu zic ca nu pot sa iti spun, ca desi am pescuit cu lanseta putin si inainte candva in primavara, nu am fost atent si nu tin minte exact cum lucra...proprietarul poate ar zice nu :). Operatie reusita dar pacientul a decedat :)
Ce e sigur ca a devenit mai rapid in revenire sau mai nervos cum vrei sa ii zici.

Nu, inelele nu le-am cantarit. Decal?...te referi la textul scris manual pe blank banuiesc.
UlKustom Rods

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 09 Oct 2012, 17:50

exact la textul scris manual ma refeream cand am pus in ghilimele decal. ai mai putea avea posibilitatea sa canaresti vrchile inele? daca da as fi recunoscator.

Scrie răspuns