Nu degeaba unele modele highmodul de la unele firme au finis"graphit-naked'...In combinatie cu un set de microinele,ai impresia ca te inseala ochii,cind tii in mina o asemenea lanseta..parca tii in mina...'aer'..daca nu as fi facut eu insumi operatiunea de dezbracare de vopsea la batul meu n-as fi crezut ca vopseaua poate afecta atat de mult performantele unui blanc.
Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Lansete CUSTOM
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Am cantarit eu 2 blancuri inainte si dupa ,,dezbracarea,, de vopsea.Blancuri americane cu strat subtire de vopsea.Diferenta de greutate a fost sub un gram(greutatea a fost aceeasi dar cantarul meu indica diferente de 1 gram...).Castigi putin si la diametrul blancului.Diferentele sant mici,le simti daca cunosti bine lanseta.Daca vrei sa castigi mult ,reduci mult din greutatea inelelor.
Care vreti sa le dezbracati de vopsea,sa nu dati jos vopseaua de pe partea care intra in mufa(poate sa creasca lungimea mufarii cu muuulti cm ,in functie de cat de gros e stratul de vopsea).
Care vreti sa le dezbracati de vopsea,sa nu dati jos vopseaua de pe partea care intra in mufa(poate sa creasca lungimea mufarii cu muuulti cm ,in functie de cat de gros e stratul de vopsea).
Daca diferenta este de unu hai doua, hai trei grame de vopsea repartizate pe intreaga lungime a lansetei nu vad de unde rezulta imbunatatirea asta miraculoasa dupa dezbracare ...o fi efectul placebo? 

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Mai , io am observat demult ca toate botele daca se poate obtine sa cantareasca mai putin , automat devin mai bune, asta pe forumu rapitori .
Se pare ca nici un producator nu tine cont de faptu ca urmeaza sa se puna inele si vopsele si matisaje pe blank .
Bete facute de producatori pentru o aplicatie , customizate dupa si folosite cu succes in alte aplicatii , ceva gen imi iau un topor de crapat lemne , ii tau din coada , ii trag niste santuri in cap si bat snitele cu el , l-am costumizat si l-am facut mai performant .
Asa-i cand nu-s pesti !
Se pare ca nici un producator nu tine cont de faptu ca urmeaza sa se puna inele si vopsele si matisaje pe blank .
Bete facute de producatori pentru o aplicatie , customizate dupa si folosite cu succes in alte aplicatii , ceva gen imi iau un topor de crapat lemne , ii tau din coada , ii trag niste santuri in cap si bat snitele cu el , l-am costumizat si l-am facut mai performant .
Asa-i cand nu-s pesti !
Foarte buna ideea de a masura greutatea inainte si dupa. Dilema mare atunci
Mai ales daca presupunem ca vopseaua si stratul protector aplicat peste( nu la toate exista) ,teoretic ar trebui sa le faca mai tapene...daca admitem ca greutatea este nesemnificativa....Totusi este cert ca nu este asa.
Ieri am dezbracat altul....avea doar epoxi (cred) ca strat de protectie...chit ca aplicat cam gros....dar diferenta la mana cu si fara ..exista si in cazul acesta fara discutii.Atat de evidenta ca eu zic, ca oricine ar fi zis la fel incercandu-l sa il balangane inainte si dupa...adica oricat de sceptic ar fi fost.
Eu tot ce pot sa cred este ca ori greutatea respectiva chiar conteaza, facand ca blankul sa devina mai putin rapid in revenire ....si daca pare una nesemnificativa. Ori vopseaua+stratul protector actioneza intr-un fel ca o rasina folosita la lipirea fibrelor de carbon...si atunci se pare ca orice alt material folosit in sau peste fibre le estompeaza viteza de reactie.
Mai fifti.

Ieri am dezbracat altul....avea doar epoxi (cred) ca strat de protectie...chit ca aplicat cam gros....dar diferenta la mana cu si fara ..exista si in cazul acesta fara discutii.Atat de evidenta ca eu zic, ca oricine ar fi zis la fel incercandu-l sa il balangane inainte si dupa...adica oricat de sceptic ar fi fost.
Eu tot ce pot sa cred este ca ori greutatea respectiva chiar conteaza, facand ca blankul sa devina mai putin rapid in revenire ....si daca pare una nesemnificativa. Ori vopseaua+stratul protector actioneza intr-un fel ca o rasina folosita la lipirea fibrelor de carbon...si atunci se pare ca orice alt material folosit in sau peste fibre le estompeaza viteza de reactie.
Mai fifti.
nu , e doar efectul lipsei de peste , coroborat cu timp mult la dispozitie si o imaginatie fecunda in a indesa apa in piua , prin lovituri repetate sau cum spune vulgul prost ...batuta ....totul evident bazat stiintific....o fantasticTavi scrie:Daca diferenta este de unu hai doua, hai trei grame de vopsea repartizate pe intreaga lungime a lansetei nu vad de unde rezulta imbunatatirea asta miraculoasa dupa dezbracare ...o fi efectul placebo?
gizas .....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
ULK, tu zici ca ai simtit la mana diferenta, care e certa, fara discutii, e evidenta, oricine ar fi simtit-o, etc
Cantaru zice ca diferenta e un gram.
Pe cine sa credem?
Cantaru zice ca diferenta e un gram.
Pe cine sa credem?

Musca 13
Musca 13
Stai asa Tavi... iar vorbim despre doua lucruri diferite... Unde am zis eu ca diferenta este in greutate?
Dece nu vrei sa si vezi despre ce vorbesc?
Niciodata nu am sesizat nici o diferenta in greutate....chiar consider imposibil... Poate in cazuri extreme doar.
Dece nu vrei sa si vezi despre ce vorbesc?
Niciodata nu am sesizat nici o diferenta in greutate....chiar consider imposibil... Poate in cazuri extreme doar.
Deci
blancul e tot ala, da? da
tu sustii ca fara vopsea se simte EVIDENT la mana ca e mai sprinten, mai rapid mai whatever
fara vopsea e mai usor cu un gram
gramul ala oricum era mai catre cotor, asadar greutatea in minus nu are cum sa influentzeze sprinteneala in asa masura incat sa simti tu la mana asta
Iar explicatiile tale pentru ce "simti" tu sunt:
iar a doua e o teorie care suna tare aiurea
Eu cred ca mai degraba ti se pare.
blancul e tot ala, da? da
tu sustii ca fara vopsea se simte EVIDENT la mana ca e mai sprinten, mai rapid mai whatever
fara vopsea e mai usor cu un gram
gramul ala oricum era mai catre cotor, asadar greutatea in minus nu are cum sa influentzeze sprinteneala in asa masura incat sa simti tu la mana asta
Iar explicatiile tale pentru ce "simti" tu sunt:
Prima pica cu brio l;a proba cantaruluiULK scrie:ori greutatea respectiva chiar conteaza, facand ca blankul sa devina mai putin rapid in revenire ....si daca pare una nesemnificativa.
Ori vopseaua+stratul protector actioneza intr-un fel ca o rasina folosita la lipirea fibrelor de carbon...si atunci se pare ca orice alt material folosit in sau peste fibre le estompeaza viteza de reactie.
iar a doua e o teorie care suna tare aiurea
Eu cred ca mai degraba ti se pare.
Musca 13
Musca 13
nu te pricepi....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...