Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Re: Lansete CUSTOM
Rine sa fii sanatos..si sa-ti fie de folos..nah ca vb. si io in rime,m-am molipsit de la diamantul sibian.. 

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Daca bucla aia o tii pe langa piciorul inelului, unde matisajul nu prea atinge blancul, nu e riscant sa se slabeasca dupa ce tragi firul?
Si nu inteleg cum tensionezi la final...
Si nu inteleg cum tensionezi la final...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
- semlecangheorghe
- veteran
Nu se slabeste pentru ca il tensionezi-tragi de capat si acesta pe linga ca stringe spirele,intra putin sub talpa inelului,si de acolo nu mai iese..asta presupune ca,avind minerul lansetei in stinga si virful in dreapta,cum stai cu fata la ea,inelul este on top,si ai grija ca bucla sa fie pe linga partea piciorului inelului inspre cel care matiseaza si nu in partea opusa.Iar capatul firului cu care ai matisat vine de de sus in jos,si nu invers..Inelele mai trebuiesc miscate usor stinga dreapta cind le aliniezi la final,inainte de lacuire,si daca nu-i capatul bagat bine pe sub matisaj,acesta se slabeste,inelul joaca sau se desface matisajul..Poate ca or fi si metode mai bune,pe mine la asta ma dus capul..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Mie mi se pare mai sigura metoda lui Andrei :
http://www.wsbteam.com/do-it-yourself/r ... -inelelor/
http://www.wsbteam.com/do-it-yourself/r ... -inelelor/
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
pai nu te-o dus rau.semlecangheorghe scrie: Poate ca or fi si metode mai bune,pe mine la asta ma dus capul..
pare foarte comod si-n aceleasi timp si eficient

tine de preferinte Tavi . si pe langa talpa inelului daca pui bucla devreme apuci sa tragi capatul pe sub spire tensionate suficient. si mie , personal imi place sa nu se vada dungile de la capete pe sub matisaj
.

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
nu ma deranjeaza abolut deloc ,ca sa vede unde incepe sau se termina matisajul.
ba din contra.
am schimbat inele , si injuram ca nu-i gasesc capatul.
ba din contra.
am schimbat inele , si injuram ca nu-i gasesc capatul.
Sa presupunem ca intra si sub talpa si nu ramane doar in tunel...cand aliniezi inelele tot risti sa iti iasa si sa fie doar in tunel, unde nu mai sta sigur deloc. Daca zici ca si ata de insertie o pozitionezi in tunel din start...iar risti sa devina mai slaba tensiunea pe ea decat pe firul principal...si iar nu e bine.
Dar cum zic cei batrani in rodbuilding...in acest mestesug nu exista o singura metoda sa ajungi la un rezultat. Poti face in multe feluri si sa se ajunga la exact acelasi lucru....Deci daca tie iti functioneaza...stick to it.
Mustata...nu trebuie sa ajungi sa ai capete de ata de taiat ulterior...asta e smecheria
.
Dar cum zic cei batrani in rodbuilding...in acest mestesug nu exista o singura metoda sa ajungi la un rezultat. Poti face in multe feluri si sa se ajunga la exact acelasi lucru....Deci daca tie iti functioneaza...stick to it.
Mustata...nu trebuie sa ajungi sa ai capete de ata de taiat ulterior...asta e smecheria

Sunt multe metode , dar asta cu bucla sa fie sub tot matisajul nu am auzit...Trebuie sa faci totul mai loose din start ca altfel nu mai poti sa tragi bucla si tag end-ul...Eu fac tensiunea putin mai stransa decat atat.
pai bun!
cine si ce ,ar scoate capatul ala de acolo?
rasina , lacul, sau ce punem pe matisaj nu fixeaza?
perfectionismul e problema?
cine si ce ,ar scoate capatul ala de acolo?
rasina , lacul, sau ce punem pe matisaj nu fixeaza?
perfectionismul e problema?