ala nu e servetel... , e bandajul de la rana ce ia lasato filetul mandrinei de unde tine el jucaria
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
cum se fac insertiile alea, din alt fir ,la matisaj?semlecangheorghe scrie:Nu putem lasa topicul asta sa moara...
[img]http://imageshack.us/a/img607/113/img0405dj.
aha..asta nu -mi era clar.semlecangheorghe scrie:Pai firul care vrei sa-l inserezi partial il prinzi cu banda ,in paralel cu bucla cu care tragi firul..
Se poate sa prinzi bucla cu care tragi firul si spre final,dar eu nu folosesc metoda asta,pentru ca vreau ca,captul terminal sa-l pot trage pe sub tot matisajul..
Deci prinzi bucla de tragere,...in paralel cu bucla de tragere prinzi firul de alta culoare pe care vrei sa-l inserezi,dupa care incepi matisajul propriuzis peste cele doua..unde vrei alta culoare scoti capatul respectiv al firului insertie si fie matisezi citeva spire doar cu el ,fie cu cele doua culori in paralel,depinde ce vrei sa obtii..La final daca nu ai tensionat prea tare,poti sa tragi bucla pe sub tot matisajul si ala suta la suta nu se mai desface..Apoi il tensionezi cit trebuie ,tai capetii cu ceva extrem de ascutit,in asa fel incit sa nu ramina musteti mici...si gata
La cel din poza 2,am mers in paralel cu doua culori.alb si rosu,albul fiind firul de insertie..
ULK scrie:Interesnata tehnica...dar are cateva dezavantaje din punct de vedere estetic mai ales.
Bine inteleg? Bucla cu care inchizi totul tu il pui de la inceput si matisezi peste toata lungimea? Sau bucla cu care vrei sa tragi sub matisajul principal capatul firului inserat?
Nu am auzit de tehnica asta...interesting.