Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de bradypus » 15 Sep 2012, 17:18

Imagine

ala nu e servetel... , e bandajul de la rana ce ia lasato filetul mandrinei de unde tine el jucaria

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 15 Sep 2012, 19:57

Care servetel? :mrgreen:

Imagine
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 15 Sep 2012, 21:48

erati impreuna ? :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Sep 2012, 07:10

:lol: :lol: :lol:

Windingul era de la vechiul miner,spuma eu am modelato pina s-a pupat cu metalul...e o lanseta ce merge bine la woblere..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 16 Sep 2012, 16:00

semlecangheorghe scrie:Nu putem lasa topicul asta sa moara...

[img]http://imageshack.us/a/img607/113/img0405dj.
cum se fac insertiile alea, din alt fir ,la matisaj?
adica ,care-i tehnica? :roll:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Sep 2012, 16:58

Pai firul care vrei sa-l inserezi partial il prinzi cu banda ,in paralel cu bucla cu care tragi firul..
Se poate sa prinzi bucla cu care tragi firul si spre final,dar eu nu folosesc metoda asta,pentru ca vreau ca,captul terminal sa-l pot trage pe sub tot matisajul..

Deci prinzi bucla de tragere,...in paralel cu bucla de tragere prinzi firul de alta culoare pe care vrei sa-l inserezi,dupa care incepi matisajul propriuzis peste cele doua..unde vrei alta culoare scoti capatul respectiv al firului insertie si fie matisezi citeva spire doar cu el ,fie cu cele doua culori in paralel,depinde ce vrei sa obtii..La final daca nu ai tensionat prea tare,poti sa tragi bucla pe sub tot matisajul si ala suta la suta nu se mai desface..Apoi il tensionezi cit trebuie ,tai capetii cu ceva extrem de ascutit,in asa fel incit sa nu ramina musteti mici...si gata

La cel din poza 2,am mers in paralel cu doua culori.alb si rosu,albul fiind firul de insertie..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 16 Sep 2012, 18:02

Interesnata tehnica...dar are cateva dezavantaje din punct de vedere estetic mai ales.

Bine inteleg? Bucla cu care inchizi totul tu il pui de la inceput si matisezi peste toata lungimea? Sau bucla cu care vrei sa tragi sub matisajul principal capatul firului inserat?

Nu am auzit de tehnica asta...interesting.
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 16 Sep 2012, 18:04

Tot cu rosu si alb lucrez si eu momentan pe o lanseta.
UlKustom Rods

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 16 Sep 2012, 18:15

semlecangheorghe scrie:Pai firul care vrei sa-l inserezi partial il prinzi cu banda ,in paralel cu bucla cu care tragi firul..
Se poate sa prinzi bucla cu care tragi firul si spre final,dar eu nu folosesc metoda asta,pentru ca vreau ca,captul terminal sa-l pot trage pe sub tot matisajul..

Deci prinzi bucla de tragere,...in paralel cu bucla de tragere prinzi firul de alta culoare pe care vrei sa-l inserezi,dupa care incepi matisajul propriuzis peste cele doua..unde vrei alta culoare scoti capatul respectiv al firului insertie si fie matisezi citeva spire doar cu el ,fie cu cele doua culori in paralel,depinde ce vrei sa obtii..La final daca nu ai tensionat prea tare,poti sa tragi bucla pe sub tot matisajul si ala suta la suta nu se mai desface..Apoi il tensionezi cit trebuie ,tai capetii cu ceva extrem de ascutit,in asa fel incit sa nu ramina musteti mici...si gata

La cel din poza 2,am mers in paralel cu doua culori.alb si rosu,albul fiind firul de insertie..
aha..asta nu -mi era clar.
mersi gigi.
:respekt:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Sep 2012, 18:51

ULK scrie:Interesnata tehnica...dar are cateva dezavantaje din punct de vedere estetic mai ales.

Bine inteleg? Bucla cu care inchizi totul tu il pui de la inceput si matisezi peste toata lungimea? Sau bucla cu care vrei sa tragi sub matisajul principal capatul firului inserat?

Nu am auzit de tehnica asta...interesting.

Da ,bucla cu care trag capatul matisajului,trece pe sub toata lungimea acestuia..fie ca este simplu,dintr-un fir fie ca este compus din doua culori..

In cazul din urma,si firul 2 sta paralel cu bucla de tragere..pe parcurs,in locul unde vreau sa apara insertia ,scot firul 2 de pe bucatica de banda care tine bucla de tragere,si il matisez de doua trei ori,apoi il 'ascund' din nou,mergind in continuare cu firul principal..

In cazul matisarii inelelor,daca privesti in sectiune,este un mic spatiu intre piciorul inelului si matisaj,,practic pe acolo sta bucla de tragere,si firul de insertie daca-i cazul..,cind termin matisajul,trag usor de bucla ,introduc capatul matisajului in aceasta,apoi il trag pina in celalat capat,de unde am plecat..se poate ca dupa ce ai bagat superficial capatul ramas sub primele spire,sa il tai pe acesta dupa ce in prealabil l-ai masurat,il tai oleaca mai scurt decit lungimea matisajului..atunci cind scoti bucla,aceasta trage capatul deja taiatpe sub matisaj,insa acesta nu-si mai lasa musteata afara si nu mai trebuie sa il tai exact la matisaj..

Eu asa m-am invatat,incercind,nu am avut de la cine sa invat altceva...m-as bucura daca as afla si alte metode care sa aiba anumite avantaje..

Avantajul acesteia ,este acela ca nu risc sa-mi iasa capetii de sub matisaj si pot sa tensionez usor matisajul..

.

Scrie răspuns